deser - 61394 przepisów (strona:378/4093)

SERNIK Z MLEKIEM KOKOSOWYM 104

Ten sernik to właściwie wynik studium nad kilkoma przepisami, które zweryfikowała dostępność składników w mieszkaniu. O dziwo, wyszedł niesamowicie kremowy, choć posmak kokosowy jest słabo wyczuwalny

W kuchni Karmel-itki
Lody tiramisu z ciasteczkami Amaretti 118

Dzisiaj przepyszne lody tiramisu z ciasteczkami Amaretti, które przygotujecie bez maszyny do lodów. Bogate w smaku, kremowe, puszyste i łatwo się je kroi. Wspaniały smak, który

Oryginalny smak
Ciasto z jogurtów naturalnych i nasion chia na czekoladowym spodzie 108

Cześć! Na upały, na deser i dla ochłody poleca się ciasto z jogurtów naturalnych i nasion chia.  Bardzo lekki deser i nie za słodki.  Składniki: * 990 ml jogurtu naturalnego gęstego * 4 - 5 łyżek nasion chia * 2 galaretki cytrynowe * 1 łyżeczka żelatyny * 2 galaretki wiśniowe * wiśnie świeże lub mrożone * 2-3 łyżki cukru Na spód: * 15 dkg herbatników kakaowych

Pieprzyć z Fantazją
LEŚNE TIRAMISU 161

propozycja na szybki i łatwy deser bez pieczenia, a przy tym lekki i bardzo smaczny.     SKŁADNIKI 1 op. podłużnych biszkoptów (200g), 500 g sera z wiaderka na serniki, 100 g jogurtu naturalnego, 2 galaretki o smaku owoców leśnych, 2 łyżki dżemu jagodowego, jagody, dowolny sok do nasączenia biszkoptów WYKONANIE 1 galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku, studzimy. Biszkopty(...)biszkopty, układamy drugą warstwę biszkoptów. Zalewamy resztą masy serowej. Posypujemy jagodami. Wkładamy do lodówki aż masa się zsiądzie. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzątku, tężejącą wylewamy na wierzch deseru. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

słodki bratek
Gofry-przepis podstawowy 101

Puszyste, chrupiące gofry w sam raz na letnie desery dla całej rodziny. Przygotowanie: 15 minut Koszt: tanie Mamy piękną pogodę, a większości z nas taka pora roku kojarzy się oczywiście w goframi! Możemy spotkać coraz więcej budek z tym pysznym deserem, bo handlowcy dobrze wiedzą czym urzec konsumenta. Na szczęście mamy możliwość wykonania ich w domu, chodź żeby wyszły takie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik na zimno na kruchym spodzie ciasteczkowo-orzechowym, z galaretką i nektarynkami 110

trudnym, ale dość czasochłonnym ze względu na to, że poszczególne warstwy muszą kolejno zastygać. Nie da się tego przyspieszyć, jednak warto go przygotować, bo jest naprawdę pyszny. Spód tego deseru przypomina bardziej kruszonkę niż kruche ciasto, ale uwierzcie mi, że jest naprawdę pyszny i świetnie pasuje. Składniki: 1 kg twarogu śmietankowego lub "wiaderkowego" mielonego 400 ml śmietanki(...)nowa, ale jedzenia przecież nie marnuje się, prawda? Galaretki w torebkach są na 500 ml wody. Podobno można dostać też inne proporcje, ja jednak użyłam tych standardowych. Wszystkie desery z żelatyną powinny być przechowywane w lodówce. Zwłaszcza latem, kiedy temperatury są wysokie. Przechowywane w temperaturze pokojowe utracą swoje właściwości i staną się rzadkie.  * Użyłam kwadratowej formy o wymiarach

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ptasie mleczko z galaretką 273

Szybki, prosty i smaczny pomysł na deser przygotowany z zaledwie kilku składników. Uwielbiają go zarówno dzieci jak i dorośli. Wiśnie z kompotu nie są tutaj obowiązkowym składnikiem, aczkolwiek fajnie uatrakcyjniają całość. 500 ml niesłodzonego mleka skondensowanego 2 galaretki agrestowe 2 galaretki wiśniowe kilka kakaowych herbatników wiśnie z kompotu (mniej więcej 0,5l) Galaretki agrestowe rozpuszczamy w 1 i 1/2 szklanki(...)zależą od słodkości kompotu – im słodszy kompot, tym mniej go dodajemy. U mnie to 3/4 szklanki kompotu i reszta wody ). Odstawiamy do stężenia. Tężejącą galaretkę wykładamy na wierzch deseru. Odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia

Smaki Na Talerzu
Sernik malinowy z musem 112

napędzam się cały czas na tworzenie smakołyków. :) Dzisiaj na stole zagościł sernik na zimno z dodatkiem malin. Jako że te owoce mają lekko kwaskowaty smak, świetnie sprawdziły się w deserze na zimno. Moim zdaniem nawet o wiele lepiej niż w innych ciastach. Dodatkowo wykończyłam go musem, a nie standardowo, czyli owoce zalane galaretką. Jest to ciekawe i fajnie wyglądające, dlatego(...)będę go stosować częściej przy takich deserach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 kawałka (10): 351 kcal B 18 g W 24 g T 21 Składniki: spód ▪ 200 g ciastek owsianych ▪ 100 g masła rozpuszczonego masa ▪ 750 g twarogu (u mnie półtłusty 3x250 g)) ▪ 100 g cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) ▪ 2 łyżki soku z cytryny ▪ 4 łyżki żelatyny

Zdrowie i pysznie na talerzu
Zdrowe przepisy z wykorzystaniem truskawek 124

Zestawienie moich przepisów, do których wykorzystywałam truskawki. Wszystko w jednym miejscu.  Przygotowałam dla Was zestawienie moich przepisów ze strony, w których wykorzystałam truskawki. Ciasta i mniejsze desery, z których na pewno wybierzecie coś dla siebie. Póki trwa sezon na truskawki trzeba korzystać ile się da! Ci, którzy mają własne działki i uprawiają truskawki mają najlepiej i im zazdroszczę(...)ZIMNO (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO Z TRUSKAWKAMI-SZYBKIE I WILGOTNE KRUCHE CIASTO Z SEREM I TRUSKAWKAMI JOGURTOWE CIASTO Z TRUSKAWKAMI SERNIK BANANOWY Z TRUSKAWKAMI  TARTA JAGLANA Z TRUSKAWKAMI DESER Z SERKIEM, PŁATKAMI I TRUSKAWKAMI GRYCZANKA Z OWOCAMI I TWAROGIEM   KOKTAJL TRUSKAWKOWY NA BAZIE HERBATY BUDYŃ JAGLANY Z OWOCAMI OMLET BANANOWY Z TRUSKAWKAMI OWOCOWA JAGLANKA PIECZONA OWSIANKA Z BANANEM

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto na wakacje – moje ulubione przepisy 234

też ucierane. Próbowaliście piec ciasto z brzoskwiniami? Ja tak! W zeszłym roku tak nam obrodziły brzoskwinie, że ciasto z brzoskwiniami piekłam jedno za drugim. Ciasto z owocami to pyszny deser na każdą okazję. Pavlova z borówkami, truskawkami i pysznym kremem z marakui to mój ulubiony deser, który powstaje małym nakładem pracy. Pieczenie bezy mam opanowane do perfekcji. Pavlova można przełożyć

codojedzenia
Ciasto z rabarbarem bez pieczenia 136

Pyszne ciasto z rabarbarem bez pieczenia to prosty deser na każdą okazję. Przepis na ciasto, które nie wymaga dużych zdolności kulinarnych i na pewno posmakuje osobom lubiącym umiarkowanie słodkie desery. Ciasto z rabarbarem bez pieczenia składa się z lekko kwaskowej warstwy z rabarbaru, delikatnej kremowej warstwy z budyniu i odświeżającej galaretki. U mnie warstwy są przełożone kakaowymi herbatnikami, które dodają

Kuchcik gotuje
Deser z domową galaretką arbuzową 142

Kolejny pomysł na słodkości z wykorzystaniem agar-agar - deser z domową galaretką arbuzową udekorowany galaretką agrestową i świeżymi owocami. Prosto i smacznie. Ps. domowa galaretka arbuzowa to zblendowany miąższ z arbuza wymieszany z miodem oraz sokiem z cytryny.  Składniki na 4 porcje: 0,5 kg obranego arbuza (bez pestek) 1 łyżeczka agar-agar* 1 galaretka, np. o smaku agrestowym(...)arbuzową. W międzyczasie owoce umyć, a truskawki obrać z szypułek i pokroić w plasterki. Na stężonej masie arbuzowej ułożyć owoce i całość zalać wcześniej przygotowaną galaretką. Wstawić do lodówki. Deser podawać po mocnym schłodzeniu i stężeniu galaretki.  Arbuz przed i po zmiksowaniu

Ugotować
Tarta z rabarbarem i kremem 103

Nareszcie sezon na rabarbar! Uhuuuu! Też cieszycie się?  Od dawna uwielbiam rabarbar. Cienię go za unikalny kwaśny smak i strukturę. Świetnie się nadaje do wypieków

Kuchnia Łukasza
Deser z chia, granolą i owocami 142

oraz przyrządzano napoje. Ja zakochałam się w tych nasionach i co dzień staram się zjeść 1 łyżkę wymieszaną z jogurtem.  Z moimi ulubionymi dodatkami stanowi to pyszną przekąskę, deser czy śniadanie.  To mój sposób na podanie deseru z chia. Składniki: * 350 ml jogurtu naturalnego * 2 łyżki nasion chia * ok 5-6 łyżek ulubionej granoli * 20 dkg truskawek * borówki

Pieprzyć z Fantazją
PIECZONY RABARBAR Z MORELAMI 127

cukru. Połączyłam go ze słodkimi morelami i syropem klonowym. Upiekłam w piekarniku, przepięknie się skarmelizował i nabrał obłędnego koloru i smaku.  Tak przygotowane owoce mogą być same pysznym deserem, ale stanowią wyśmienity dodatek do np. owsianek, jaglanek, naleśników, gofrów czy wszelakich deserów.  Jeszcze ciepłe podane do lodów są znakomite. SKŁADNIKI: - 3 laski rabarbaru - 10 moreli lub brzoskwiń

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania