Grudzień to był u mnie miesiąc herbat. Przygotowywałam przeróżne herbatki zimowe. Styczeń za to jest zdecydowanie miesiącem na koktajle, tak przynajmniej się zapowiada. Dzisiaj zmiksowałam na
Moja smaczna kuchniaRogaliki z ciasta francuskiego z dżemem to słodka przekąska, którą przygotujecie w niecałe 30 minut. Podobnie jak faworki z ciasta francuskiego mogą Was uratować przed wizytą
Kuchnia Bazylii[Głosów:1 Średnia:5/5] składniki: 450 g mąki orkiszowej lub pszennej 2 jajka 80 ml letniego mleka 60 ml letniej wody 18 g drożdży
Domowy Smak JedzeniaOstatnio chętniej bloguję w porach wieczornych i nocnych. Niezmiennie sprawia mi to wiele radości, a publikacja każdego nowego przepisu to satysfakcja taka sama, jak 10 lat
Moja smaczna kuchniaOd razu, bez ceregieli, przepis jest z bloga Mała Cukierenka. Przepis łatwy i przyjemny. Ciasto pyszne, naprawdę. Trochę zmodyfikowałam przepis, m. in. zmniejszyłam ilość cukru i
KardamonovyGalette ze śliwkami to pyszne kruche ciasto, w formie rustykalnej tarty pieczonej bez formy. Bardzo proste w wykonaniu. Pochodzi z Francji i pieczone jest z różnego
gotuj ze mnąDzisiaj przychodzę do Was z obiecanym przepisem na czekoladowy tort, na stories na swoim Instagramie opowiadałam Wam ostatnio o niespodziance, jaką zrobiłam Lubemu na Święta. W
SMYKWKUCHNIPyszne,mięciutkie,jak hiszpańskie pączki,od lat są hitem na moim blogu,dziś przypomnienie tego przepisu dla tych co jeszcze nie widzieli lub widzieli nie nie
Swojskie jedzonkoSkładniki: 4 banany 1/2 szklanki mleka 20 g chia 10 g kakao 50 g śliwek suszonych 30 g migdałów Przygotowanie: Banany rozgnieść, zalać mlekiem i zmiksować
czarrna od kuchniKlasyczne ciasto, chyba wszyscy je znamy ;) jadłam je w dzieciństwie i pomyślałam, że warto sobie przypomnieć ten smak. To szybkie ciasto, proste
Wypieki ReneDo pieczenia serników nie mam serca, ale ten jeden uwiódł mnie smakiem oraz łatwością wykonania. Bardzo prosty w przygotowaniu sernik na spodzie z herbatników. Samo wykonanie
Kuchnia co dniaPyszne, warstwowe ciasto na każdą okazję. Orzechowe blaty przełożone kremem budyniowym zwieńczone chrupiącymi orzechami w karmelu. Ciasto pozornie pracochłonne ale tak naprawdę przygotowanie orzechowca nie sprawi
babka w formieDelikatne ciasto przekładane, na maślanych herbatnikach z warstwą porzeczkowego dżemu oraz ciasteczkowym kremem Lotus. Dla amatorów warstwowych ciast bez pieczenia, słodziutką masę wspaniałe przełamuje kwaśny dżem
Wanilia i KardamonGalaretka ze śmietany z kawą czyli panna cotta kawowa. 600 ml śmietany kremówki (30%), 150 ml mocnej kawy (u mnie 3 espresso uzupełnione wodą do 150
królestwo garówZarówno komosa jak i amarantus maja mnóstwo wartości odżywczych ale też charakterystyczny, nieco ziemisty smak, który nie każdy go lubi. Można go jednak złagodzić poprzez wstępne
Pyry na Gaz