Przepis na : deser
Na blogu coraz więcej pojawia się przepisów na gofry. Kombinuje na wszelkie, aby ich smak był coraz lepszy! Niniejsze są z moim ulubionym napojem mlecznym fermentowanym - kefirem. Z dodatkiem zielonego barwnika idealnie komponują się z zielenią za oknem. Składniki: 4-5 gofrów 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 szklanka mąki orkiszowej 1/2 szklanki kefiru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat kilka kropli barwnika spożywczego Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...