deser - 61894 przepisów (strona:2060/4127)

Syrop ,sok lawendowy 156

odmiany dziś syrop lawendowy z miętą  będący dobrą   bazą do deserów i herbaty.  Poprawia samopoczucie.  i nadaje świeży, pachnący aromat.. SKŁADNIKI

w mojej kuchni
FILET W WARZYWACH I KASZA JAGLANA 163

teksturze i trwałości, a kruche ciastka na chrupkości. Inulinę możemy również dodać do wszelkiego rodzaju produktów mlecznych - w tym mleka sojowego - jak jogurt, kefir czy zsiadłe mleko. Także do deserów, takich jak budyń, kisiel, galaretka czy kogiel-mogiel... To dlatego, że gotowana z wodą inulina zyskuje postać galaretki, a także gładkość i smarowność, dzięki czemu może częściowo zastąpić różne skrobie

w mojej kuchni
Tartaletki mleczne z ricottą i musem z malin 230

Ciasta i desery coraz rzadziej goszczą w naszym domu i... na blogu. Jednak karnawał i Walentynki mobilizują mnie do przygotowania słodkich przyjemności.... Składniki na 5-6 tartaletek: Ciasto: 1-1 i 1/4 szklanki mąki krupczatki 1/4 szklanki ciemnego kakao 3 łyżki cukru pudru 2 żółtka 150 g masła płaska łyżeczka proszku do pieczenia ew. 1-2 łyżki zimnej wody Masa

Czerwień i błękit
CIASTECZKA BUDYNIOWE / STEMPELKI 324

Niezwykle kruch e , niesamowicie delikatne , mecha chrupiące i rozpływające się w ustach … Wiem wiem cieknie ślinka już na samą myśl – i o to właśnie

Ostra na Słodko
Szybki deser z truskawkami 182

Z serii najprostsze pomysły są najlepsze... truskawki 20 dag   200 ml śmietany 30%   4 łyżki cukru pudru   dowolne dekoracje Truskawki myjemy i kroimy

Humanistka w kuchni
Dietetyczne ptasie mleczko 5768

  Przepis bierze udział w akcji Domowy wyrób. 1,5 litra mleka   żelatyna na 2 litry płynu   15 tabletek słodzika   2 krople olejku

Humanistka w kuchni
Lody porzeczkowe 130

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Humanistka w kuchni
Pączki - Krówki (Pączki z Masą Krówkową - Kajmakową i Orzechami Włoskimi) 230

Delikatne, lekkie i dosłownie rozpuszczające się w ustach pączusie, których wierzch stanowi masa kajmakowa posypaną orzechami włoskimi to propozycja dla osób, które uwielbiają krówki i wszystkie desery na ich bazie. Pączki nie dość, że pięknie wyglądają to jeszcze wyśmienicie smakują i z pewnością warto je przygotować w okresie karnawałowym i nie tylko... Pączki - Krówki (Pączki z Masą Krówkową Kajmakową

Słodka Strona
Koktajl kawowy. 210

się w każdy zakamarek mieszkania, kiedy ją parzymy.  Ach wspaniałe uczucie! Z kawy można wyczarować nie tylko wyśmienity napój pobudzający nasze ciało i zmysły. Możemy zrobić niezliczoną ilość deserów, ciast, jak również używać jej do przygotowania dań głównych, przystawek...  Dziś zapraszam na pyszny koktajl kawowy z lekko elektryzującą dawką %. Składniki: 200 ml ostudzonego mocnego naparu kawy maragogype

Malinowe Pocałunki
Podsumowanie Owsiankowej Akcji. 210

autorka: Daria | blog: Enjoy Your Morning... Moja nocna owsianka autorka: Dusia | blog: Kluskowopl Owsianka z gryki autorka: Blue Raven | blog: Gotuj z Blue Raven. Krucza kuchnia Krem owsiany jak deser! autorka: Sandra | blog: Poranek na słodko Owsianka noworoczna :) autorka: Sandra | blog: Poranek na słodko Owsianka zapiekana z bananem i wiórkami kokosowymi :) autorka: Agusiowe Gotowanie | blog: Agusiowe Gotowanie 661. autorka: klliisiaa

Chocolate Stop Tempting
Warsztaty w Akademii Kulinarnej Whirlpool – kuchnia włoska 149

gwiazda raviolo all’uovo, czyli duże ravioli ze szpinakiem i płynnym żółtkiem. W związku z tym, że zostało nam dużo białek po produkcji makaronu, powstał też pyszny deser – Pavlova! Bardzo dziękuję za zaproszenie i mam nadzieję, ze zobaczymy się jeszcze nie raz:) AKADEMIA KULINARNA WHIRLPOOL Soho Factory Ul. Mińska 25 03-808 Warszawa Biuro

karmelowy
Crema di limoncello 4024

przepisu podstawowego, który jest również bardzo prosty, ale na efekt finalny trzeba poczekać 7-10 dni.   Crema di limoncello oczaruje was swoim smakiem, jest także znakomitym dodatkiem do deserów. Czas przygotowania: 5 minut lub 7-10 dni     I. Crema di limoncello na bazie Karnawałowego Limoncello (tu przepis) Składniki: 500 ml limoncello, 500 ml niesłodzonego mleka zagęszczonego, Wykonanie

SzczyptaSmaQ
Ajerkoniak - likier jajeczny 289

Ajerkoniak - likier jajeczny... Żółciutki, gęsty i kremowy. Idealny do ciast i deserów. Można go jeść łyżeczką. Mocny i pyszny! Polecam! Składniki: 8 żółtek jaj; 400 g cukru pudru; 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g); 500 g mleka skondensowanego niesłodzonego (u mnie w kartoniku ); 250 ml spirytusu 70 %. Sposób przygotowania: Jajka sprzyć wrzątkiem tj. do miseczki nalać gorącej, dopiero co zagotowanej

Gospodyni Miejska
Dlaczego WEGANIZM? - cz. 2 152

ciężko mi idzie... Minął miesiąc od ostatniego posta a mnie się wydaje, jakby to był tydzień-dwa...Chciałabym za jednym zamachem nadrobić wszystkie niezapisane myśli; wszystkie śniadania, obiady, desery i kolacje; cały miesiąc życia bez mięsa, sera i całej tej reszty ale oczywiście nie da się... Mam też dziś takie mało mobilizujące poczucie straconej misji, takie wrażenie, że właściwie

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Eklerki z Bitą Śmietaną 239

Eklerki to ciastka przygotowywane prawie identycznie jak Ptysie, czyli z parzonego ciasta. Różni je jedynie forma charakteryzująca się bardziej podłużnym kształtem. Eklerki to tuż obok Ptysi jedne z popularniejszych deserów szczególnie w okresie karnawałowym.  Eklerki często przygotowujemy również na ostatki, ciastka te są bardzo proste w przygotowaniu, a wyglądają efektownie i również smakują wyśmienicie. Eklerki z Bitą Śmietaną - Składniki

Słodka Strona