Uwielbiam owocowe desery w pucharkach. Nie tylko cieszą smakiem, ale też wyglądem. Zapraszam na pyszny truskawkowy mus z ricottą i borówkami. Deser jest prosty w przygotowaniu i efektowny w wyglądzie. Piękne połączenie czerwonej warstwy truskawek i białej pianki z ricotty zwieńczone borówkami. Czyż ten pucharek nie wygląda apetycznie? Nic tylko się zajadać. Truskawkowy mus z ricottą i borówkami(...)celu lekkiego stężenia. Ricottę miksujemy z cukrem (u mnie 4 łyżeczki) i jogurtem naturalnym. Delikatnie przekładamy na lekko stężały mus truskawkowy, wkładamy znów do lodówki. Zdobimy kilkoma borówkami. Deser podajemy schłodzony. Smacznego Notes Pomysł i przepis własny By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkiDziś zapraszam Was na serniczki w wersji light na zimno. Pyszne i lekkie serniczki w szklaneczkach z kawałkami brzoskwiń i orzeźwiającą, cytrynową galaretką. Smaczny, prosty deser w dietetycznej wersji, którym możemy zajadać się bez większych wyrzutów sumienia. Spróbujcie. Serniczki light na zimno. Pyszne i lekkie serniczki w szklaneczkach. 2016-04-13 01:25:32 Write a review Save Recipe Print(...)lodówki do stężenia. W międzyczasie przygotowujemy cytrynową galaretką. Gdy nasze serniczki zaczną tężeć wyciągamy je i na wierzch nalewamy cytrynową galaretkę. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia całego deseru. Deser podajemy z ulubionym przybraniem, np. plastrem cytryny lub innymi dodatkami. Smacznego Notes Przepis własny By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkiPrzepyszne mini serniczki to świetna, wiosenna propozycja na lekki i niezbyt słodki deser. Kruchy, ciasteczkowy spód, delikatna jak chmurka masa serowa oraz galaretka z malinami i granatem a całość uwieńczona świeżymi owocami. Przesmaczny deser, który z pewnością zachwyci gości lub domowników. Do wykonania deseru potrzebne będą obręcze cukiernicze lub jeśli nie macie obręczy cukierniczych wykorzystajcie małą tortownicę. Wówczas deser stanie
Mango PapajaWariacji na temat włoskiej panna cotty ciąg dalszy, tym razem deser w bardziej wyszukanej wersji. Przepis różni się przede wszystkim dodatkami do masy śmietanowej, choć proces przygotowania jest identyczny jak ten w przepisie na waniliową panna cottę o której pisałam tutaj . Do przygotowania użyłam likieru Blue Curaco,zamiast ekstraktu waniliowego. Likier ten nadał masie piękną i delikatną(...)barwę w odcieniu błękitu. Deser zyskał takę drugi wymiar dzięki kandyzowanej skórce cytrynowej. Cóż żadne słowa nie oddadzą pełni smaku, więc koniecznie musicie sami zrobić ten deser. Składniki : 300 ml śmietanki 30% 200 ml mleka 3,2% 40 g cukru kryształu 3 łyżeczki (10-11 g) żelatyny 3 łyżki likieru pomarańczowego blue curacao sok z połowy pomarańczy
vaniliowoczekoladowamożna byłoby tu tylko popracować na gładkością samego puree albo zaserwować to warzywo w formie tłuczonej/gniecionej jak to Brytyjczycy mają w zwyczaju przy fish & chips. Deser - zielone jabłka z wasabi, lody z maślanką z chutney paprykowym Pomimo wasabi deser nie był w ogóle "ostry/mocny" - delikatnie podbijał smak jabłek. Lody z maślanką są czymś nowym w lubelskiej gastronomii(...)papryki, która nadała całości słodyczy. Na talerzu deserowym znalazł się także puder z czekolady / wafelków czekoladowych, który z kolei wniósł w potrawę pewien nowy akcent, jeśli chodzi o strukturę deseru. Podsumowując Myślę, że menu "mięsne" zaproponowane przez Hotel Agit jest na naprawdę na dobrym poziomie i z miłą chęcią wróciłbym tam na królika. Na tatara z pewnością wrócę w klasycznej
Right Behind The Kitchennastępnie dokonać rezerwacji na konkretny dzień i godzinę. Szefowie kuchni zajmą się zaś całą resztą i przygotują specjalnie dla Was trzydaniową ucztę, składającą się z przystawki, dania głównego i deseru. Śpieszcie się rezerwować stoliki, bo bardzo szybko znikają, a Festiwal już tuż tuż! We Wrocławiu następujące restauracje biorą udział w Festiwalu: Ahimsa / Alyki / Brasserie 27 / Dinette / Dobra Karma(...)dekoracja z rzepy arbuzowej i bratków. To wszystko tworzyło idealną kompozycję. Mimo że na talerzu stosunkowo dużo się działo, to nie była ona przegadana, jak to zwykle ma miejsce. Deser Zwieńczeniem tej wspaniałej kolacji był deser. Pianka z płatków róży z truskawkami, podana na kruchym ciastku z białą czekoladą była niezwykle przyjemna, słodka i kusząca. Fajnie komponowała się z orzeźwiającą
Food Squarekolejne niesamowite słodkości w słoiczku! Tym razem zapraszam na Banoffee czyli przepyszny deser, który w oryginalnej wersji jest ciastem. Połączenie kruchego ciasta , puszystej śmietankowej masy , słodkich bananów i jeszcze bardziej słodkiego toffi tworzy fantastyczną całość, której ciężko się oprzeć! Kto się potrafi oprzeć bananom z toffi? Nikt! A z całą pewnością nie ja! Taki deser jest świetnym pomysłem na randkę(...)przyjęcie czy też imprezę! Z całą pewnością zaskoczy i zrobi furorę – nie tylko smakiem ale i wyglądem! Koniecznie wypróbujcie! Banoffee to jeden z moich ulubionych deserów! SKŁADNIKI: ( 1 porcja ) * herbatniki – 5 szt * mały banan – 1 szt * śmietana 36% – 100 ml * mascarpone – 2 łyżki * cukier puder – 1 łyżeczka * masa kajmakowa – 2 łyżki * mleko
Ostra na Słodkotymczasem taki kwiatek? No cóż, uwielbiam ryż. Ryż jest dobry dla zdrowia. No i to chyba wystarczający powód, by od czasu do czasu skusić się na taki prosty deser mleczno-ryżowy. Nie próbowałam stosować tutaj zamienników mleka. Niemniej dla przeciwwagi staram się nie dorzucać cukru. Wystarczy przed podaniem polac odrobiną syropu z agawy (ma bardzo niski indeks glikemiczny), albo(...)godzinę. Aż ryż spęcznieje i będzie miał konsystencję galarety. Teraz dodajemy 1 l mleka i gotujemy do wrzenia. Rozlewamy do mniejszych miseczek. Po ostudzeiu wstawiamy do lodówki. Choć ten deser można również jeść bezpośrednio na ciepło. Przed podaniem możemy osłodzić dodatkiem syropu z agawy. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata Z mojego Instagramu : Domowej roboty ryz na mleku, bez dodania cukru
MODA NA BIOWbrew pozorom bardzo szybkie i łatwy deser do zrobienia. Pierwszy raz Lava Cake bądź jak kto woli Suflet jadłam na jednym ze szkoleń. Ciasto tak bardzo mi zasmakowało ,że zdecydowałam je zrobić sama. Bałam się oczywiście ,że nie wyjdzie , ale wyszło! I to co widzicie to moje drugie podejście :) Miały być jeszcze lody ... ale jakiś łasuch je zjadł ... Przepis został(...)puder do posypania Kilka sztuk kwaśnych owoców: porzeczka/ wiśnia. ( ja mam wiśnie z nalewki) 0,5 L lodów. najlepiej waniliowe, śmietankowe Dodatkowo : 4 małe miseczki - kokilki Wykonanie: Wykonanie samego deseru jest bardzo proste. Wystarczy tylko robić wszystko jak należy i proszę mi wierzyć nie tylko wam wyjdzie, to jeszcze będziecie je robić niemal codziennie!! Zaczynamy!! Piekarnik rozgrzewamy
W Moim Magicznym Domuzapowiadałam dziś prezentuję deser z wykorzystaniem sosu wiśniowego: klasyczna włoska panna cotta pachnąca wanilią. Śnieżnobiała śmietanka nie tylko wizualnie świetnie komponuje się z wiśniami, ale także wspaniale smakuje. Dodatkowo jest bardzo łatwa w wykonaniu. Śmietanę podgrzewamy z laską wanilii i cukrem, dodajemy żelatynę, rozlewamy do przygotowanych naczynek i odstawiamy do stężenia. Potem dekorujemy sosem z wiśni i już możemy delektować(...)się wspaniałym deserem. Jeśli więc szukacie pysznego i prostego, ale też efektownego deseru, to panna cotta z wiśniowym sosem będzie idealna :) Składniki (na 4 porcje): Panna cotta: 400 g śmietany 30% 1 i 3/4 lekko czubatej łyżeczki żelatyny 1 laska wanilii ok. 2 łyżek cukru pudru 2-3 łyżki wody (do żelatyny) Sos wiśniowy: 200 g wiśni (waga wydrylowanych owoców
MyCookBook.plbrat, który przez 22 lata mógł jeść wszystko, a tu nagle wykryli u niego nietolerancję laktozy. Zaczynamy eksperymentować w kuchni, żeby nie był poszkodowany, szczególnie kiedy są pyszne mleczne desery. Tą wersję bitej śmietany pokochają alergicy. Pamiętajcie jednak żeby wybierać mleko kokosowe bez żadnych dodatków. Chodzi tutaj o mleko, które jest rozwarstwione na gęstą białą masę i wodę kokosową(...)zwykłej śmietany 30% . Jak śmietana zacznie gęstnieć dodajemy stopniowo cukier puder (tutaj wedle uznania, może być więcej niż w przepisie lub mniej). Gotową ubitą śmietaną możemy dekorować torty, desery i co tylko chcecie Smacznego
Niezły MłynekPyszny, zdrowy deser, na dodatek pożywny i bogaty w składniki mineralne. Pieczone jabłka z żurawiną, ekspandowaną kaszą jaglaną, sezamem i miodem . Deser świetny dla wszystkich. Bez glutenu, bez cukru, bez tłuszczu. Soczyste i mięciutkie jabłko ze słodkim i lekko chrupiącym nadzieniem. Idealne danie na śniadanie, podwieczorek lub kolacje. Kasza jaglana to królowa kasz. Bogata w łatwo przyswajalne białko. Zawiera krzemionkę
Moja Delicjacały dzień. Można przygotować je wieczorem i rano wypić zamiast kawy, czy herbaty. W kolejnym dziale znajdziemy przepisy na przekąski lub fajne śniadania, które można również traktować jako rodzaj deseru. Znajdziemy w nim między innymi różnego rodzaju puddingi z nasionami chia i owocami. Następnie przechodzimy do dressingów. Znajduję się w nim siedem różnych sosów, a także rady i wskazówki Janka(...)cukinii czy ryż z kalafiora wyglądają świetnie. Zielone tacos z kiwi i szpinaku z sałatką kukurydziano - kokosową po wygląda obłędnie i tak zapewne smakuje. Na końcu książki znajdują się desery. Choć tak jak pisałem wcześniej za deser można również uznać wcześniejszy rozdział z przekąskami i śniadaniami. Desery przeważnie kojarzą nam się z czymś niezdrowym, z dużą ilością cukru
Parowar FacetaJako, że Święto Trzech Króli tuż, tuż postanowiłam poszukać jakiejś potrawy przygotowywanej specjalnie na tę okazję. W książce „Kuchnia Polska. Ciasta i desery” Ewy Aszkiewicz trafiłam na staropolski deser przygotowywany właśnie na to święto. Oczywiście przepis został zaadaptowany do bardziej współczesnych czasów. Składa się on z 3 budyniowych kremów: czekoladowego, waniliowego i śmietankowego wzbogaconych dodatkowo o kakao, szafran, wiórki kokosowe(...)Trzy różne kremy mają symbolizować Trzech Króli. To bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu propozycja, z łatwo dostępnych składników. Przed podaniem deser warto schłodzić oraz posypać go odrobiną startej czekolady :) Składniki (na 6-8 porcji): Krem czekoladowy: 1 op. budyniu czekoladowego 2 szklanki mleka 1 łyżeczka masła 2 czubate łyżki cukru 2 łyżki drobno posiekanych rodzynek 1 czubata łyżeczka kakao
MyCookBook.pl