Inaczej brownie jaglane bez pieczenia o zachwycającym smaku! Ostatnio pokochałam wszelkie desery i ciasta z wykorzystaniem kaszy jaglanej. Tym razem padło na moje ulubione połączenie bananów z masłem orzechowym, a do tego jeszcze mnóstwo mojego kolejnego składnika, czyli kokos! Ciasto wyszło MEGA SMACZNE i żeby nie jego kaloryczność w większym kawałku, zjadłabym całe naraz sama! Każdy mój degustator był zachwycony(...)smakiem i nawet nie świadomy, że jest ono zrobione z kaszy :) Deser robi się bardzo szybko i jest z łatwo dostępnych produktów, dlatego ten przepis jest zdecydowaniem jednym z moich ulubionych! Ciasto jest bardzo sycące i jednym kawałkiem spokojnie zaspokoicie chęć na słodkie ;) Wartości odżywcze 1 kawałka (12) 240 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzuJagody z chia i mascarpone to pyszne połączenie i propozycja na szybki deser. Składniki/2 porcje: – 100 g jagód (mogą być mrożone) – 1 białko – 150 g serka mascarpone – 350 ml jogurtu naturalnego lub mleka roślinnego – 4 łyżeczki cukru pudru lub miodu – 2 łyżeczki chia do dekoracji: mięta i jagody Przygotowanie: 250 ml jogurtu
I LOVE LIFEciasta, ponieważ takie tradycyjne wypieki smakują najlepiej w naszym domu. Jesteśmy pewni, że ciasto maślane z borówkami posmakuje również Wam i Waszym domownikom. Ciasto maślane z borówkami to świetny deser do kawy, a także smaczny poczęstunek w przypadku niezapowiedzianych gości. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA CIASTO MAŚLANE Z BORÓWKAMI Składniki: 100 g miękkiego masła pół szklanki cukru 1 łyżeczka cukru
Przepiski.plMoja wariacja na temat tego pochodzącego z Antypodów przysmaku zamiast cukru zawiera erytrytol, a aksamitności dodaje mu serek mascarpone. Całość uzupełniają letnie owoce sezonowe w towarzystwie melisy i mięty. Deser jest bardzo prosty w przygotowaniu, choć wielu osobom trudno się ustrzec kilku błędów w postaci zbyt długiego bicia piany oraz oszczędzania na słodzidle. Skoro w przepisie(...)inulinie. Można też poeksperymentować z kurkumą, sokiem z buraka czy czerwonej kapusty (nie bez powodu nazywanej modrą, gdyż zabarwi nam ona bezę lub krem na niebiesko), tak by nasz deser miał nietypowe kolory. Pavlovą możemy przygotowywać w zasadzie cały rok wykorzystując dostępne w danym momencie słodkie owoce, np. truskawki, maliny, jeżyny, poziomki czy borówki. Powinny być jednak raczej świeże
Kulinarna PokusaChrupiące monoporcje bezy Pavlova z kremem z serka mascarpone i wanilii, udekorowane świeżymi owocami sezonowymi i musem truskawkowym. Królowa wśród deserów, uwodzi atrakcyjnym wyglądem i zachęca do konsumpcji. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Beza Pavlova z kremem mascarpone i sezonowymi owocami","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/beza.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/beza-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content(...)owocowy.","keywords":["cukier","Jajka","mascarpone","\u015bmietana"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-09-03T14:28:17+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT1H40M","totalTime":"PT2H10M","recipeCategory":["Deser"],"recipeCuisine":["Australijski"],"recipeYield":["6","6 sztuk"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"310 cal"},"recipeIngredient":["5 bia\u0142ek","250 g drobnego cukru","1 \u0142y\u017ceczka m\u0105ki ziemniaczanej","1 \u0142y\u017ceczka soku
ProstePesto.plniepozornie, ale gwarantuję Wam, że jest przepyszny. Schłodzone warstwy chrupiących płatków owsianych oblanych miodem przełożone kremem z mascarpone i borówkami, czyli same pyszności. Przygotowując płatki owsiane do tego deseru można zrobić od razu więcej ;) ja musiałam przygotowywać je dwa razy, bo w próbowaniu pierwszej tury pomagała mi Córcia :D Deser owsiany z mascarpone i borówkami Składniki: Warstwa owsiana(...)wymiarach 20 x 20 cm) przekładamy połowę płatków owsianych, na nich układamy krem z borówkami, a następnie na wierzchu układamy pozostałe płatki owsiane. 4. Tak przygotowany deser wstawiamy do lodówki na około 2-3 godziny (może być też na całą noc). Smacznego
Na kulinarnym poligoniehansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Słodki deser dla łasuchów z przepyszną limonkową masą śmietanową Do uperfumowania i przełamania słodyczy masy śmietanowej użyłam soku z limonki Limmi , który miałam przyjemność używać i powiem Wam, że test wypadł(...)hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Limmi: • Orzeźwia w drinkach • Tworzy desery • Łączy owoce • Latem gasi pragnienie • Uszlachetnia mięsa • Idealny do ryb • Fantastyczny do sałatek #limmi #cytrusowamoclimmi Gdzie kupić Limmi: sklepy tradycyjne w całej Polsce (i sieci lokalne np. Sklepy Doroty) Makro
W garach u Gosisię rozpuści. Przelewamy do małych miseczek, przykrywamy folią spożywczą i zimną wkładamy do lodówki na min. 12 h. Jeśli nie chcecie żeby wszystkie ziarenka z wanilii były na spodzie deseru, gęstniejącą masę należy kilka razy zamieszać. Artykuł Panna cotta pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamDeser z lat 80 – hit. Kiedy na półkach sklepowych nie było czekolad i dobrych słodyczy, mamy robiły właśnie taki blok. Obok wafli przekładanych niekwestionowany hit z dzieciństwa. Możecie do niego dodać dowolne bakalie, rodzynki, żurawinę, różne ciasteczka czy nawet solone orzeszki. Ja zrobiłam z herbatnikami, żurawiną i orzechami brazylijskimi. Zapraszam serdecznie. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Blok czekoladowy Składniki
To co lubię - gotuję i polecamKażdy z nas od czasu do czasu ma ochotę zjeść coś wyjątkowego, smacznego i łatwego do przygotowania, a jeśli chcecie zaskoczyć bliską osobą i zrobić jej niespodziankę serwując taki deser, to z pewnością będzie zachwycona. Świetnie smakuje schłodzony, a jeszcze lepiej lekko zmrożony. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Krem z mascarpone i brzoskwiniami Składniki 1 puszka brzoskwiń (około
To co lubię - gotuję i polecamkokosanki lub po prostu mini bezy. Możecie przechowywać je w puszce do dwóch tygodni (jeśli oczywiście nie znikną w niewyjaśnionych okolicznościach ;) ). Takie mini bezy świetnie sprawdzą się do przygotowania deserów lub jako mała słodycz do popołudniowej kawy. Upieczenie ich jest naprawdę łatwe, sekretem udanej bezy są po prostu dobrze ubite białka. Z czasem przygotowanie mini bezików zajmie Wam tylko chwilę
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj szybki przepis na domowe lody. Lody truskawkowo-bananowe. Idealny deser na ciepłe, letnie dni. Przygotujecie je bez maszyny do lodów. Są smaczne, owocowe i bez dodatku jajek oraz cukru. :) Lody te możecie przygotować zarówno ze świeżych jak i wcześniej mrożonych. To także doskonały sposób na wykorzystanie zapasów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Lody truskawkowo – bananowe Składniki 2 banany pokrojone
To co lubię - gotuję i polecambezą powstało 5 chrupiących z wierzchu i piankowych w środku śnieżnobiałych mini bez. Do tego pyszny krem ze śmietanki i mascarpone, na wierzch sezonowe owoce i powstał obłędnie pyszny deser. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Beza – mini beza Pavlova z owocami Składniki Składniki na bezę: 6 białek 240 g drobnego cukru 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli Składniki
To co lubię - gotuję i polecam