dzisiaj zapraszam do pieczenia muffin o różanym smaku. Muffiny wyszły wilgotne w środku, miękkie i bardzo smaczne. Dzisiaj piekłam je wykorzystując przepis z książki Doroty Świątkowskiej "Moje wypieki i desery". Książkę wygrałam, a tak na prawdę całą serię książek, już bardzo dawno w konkursie organizowanym przez autorkę. Często do nich sięgam, przeglądam piękne fotografie i szukam ciekawych przepisów
SMYKWKUCHNIwaniliowy (zrobisz go bardzo łatwo: do pojemnika z cukrem dodaj kilka lasek wanilii i za kilka dni gotowe). Dzięki temu ciasto pięknie pachnie i smakuje. Dużo truskawek, innych owoców, deserów i kostki lodu pojawiają się w erotycznym dramacie 9 i pół tygodnia (1986, Adrian Lyne). Film częściowo oparty na autobiografii Elizabeth McNeil, rozwiedzionej pracownicy nowojorskiej galerii sztuki. Pewnego dnia
Qlinarnie i Qlinarnieróżne okazje, nie tylko na gwiazdkę. Jest podstawą wielu koktajli ale można też go sobie popijać w czystej postaci ;) Macerowane owoce, pozostałe po produkcji, są znakomitym dodatkiem do ciast, deserów, sałat, sosów ( przepisy ). Polecam :) Czas przygotowania: ok. 2 miesiące Składniki: 1 i 1/2 kg czarnych porzeczek (same owoce bez zielonych kiści), 1 kg brązowego cukru nierafinowanego
SzczyptaSmaQoczywiście liczba osób, które mogą skorzystać z oferty jest ograniczona. Co zrobić z pozostałymi z soku owocami? Proponuję przetrzeć przez sito i wykorzystać do zrobienia domowych deserów, ciasta, dżemów czy nalewki. Ja z powodzeniem rok po roku używam wybranych owoców (takich pozostałości) do sporządzania domowych przepysznych nalewek. Jeśli jednak stwierdzisz, że nie masz czasu
IzaGotujepory tylko kilka deserów sprawia, że w oczach mojego syna widzę ten błysk w oczach, ten uśmiech :) Bezy to zdecydowanie jego jeden z ulubionych smaków. Tego dnia robiłam lody klonowe i tak przypadkiem powstały te bezy, bo zostały mi białka. Na temat tego przysmaku pisać dużo nie muszę, każdy wie jak działają na nas bezy, zapominamy o kaloriach, wyłącza
Blondynka GotujeJak przystało na osobę, która promuje zdrowe odżywianie jestem zmuszona przedstawić Wam pomysł mało popularny. Mianowicie, przetwory z owoców bez cukru. Kto będzie chciał
IzaGotujezakończenie dobrego obiadu musi być deser :) Dziś na blogu festiwal kuchni arabskiej. Możecie zasmakować w bliskowschodnich smakach: samodzielnie przygotować domowe pity , podać je z własnoręcznie robionym hummusem lub wypełnić falafelami . Są z pewnością tacy, którzy wolą posiłki na słodko. Dla nich właśnie jest ostatni dziś przepis na arabskie placuszki z kremowym serkiem i mnóstwem borówek :) Składniki : 1 szklanka mąki
Chocolate Muffin Blog100g cukru trzcinowego na curd limonkowy: 3 jajka 2 łyżki masła sok z 3 limonek skórka otarta z 1 limonki pół szklanki cukru trzcinowego Ze względu na zawartość alkoholu, deser przeznaczony jest tylko dla dorosłych. Na początek w garnuszku rozgrzewamy masło na curd. Gdy będzie już płynne, wbijamy do niego jajka i szybkimi ruchami dokładnie mieszamy trzepaczką. Szybko dorzucamy
Kuchenna KontrrewolucyaNovotel Warszawa Airport Piotra Laseckiego, z którym miałam przyjemność już gotować . Przygotował on wspaniałą wołowinę Wellington. Można też było spróbować świeżo wędzonych ryb: halibuta i łososia. Wybór dań, przekąsek, deserów... był nie do ogarnięcia, a jednak wszystko znikało :) Zaprezentował się również Winestone – nowy koncept restauracyjny w hotelach Mercure. Serwowano szynkę parmeńską, toskańską finocchionę, oliwki, oliwy i wiele rodzajów serów
królestwo garówKtóre możecie zrobić też na zdrowszy sposób, czyli upiec w piekarniku! Ja tak robię zawsze są wspaniałe kruche i soczyste w środku! A ile kcal mniej ;-)))), zaoszczędzone wystarczą na deser heheheh ;-))) SMACZNEGO!!! ;-))) Pięknego i aktywnego dnia! Buziaki! przepis zgłaszam do konkursu na durszlak.pl 3majcie kciuki
SMYKWKUCHNIjeden z najprostszych i najszybszych obiadów, jakie z chęcią zjadają również moi chłopcy. Poza tym największym. ;) M. krzywi się tu już na słowo danie. W jego kategoriach, to najwyżej deser i to w dodatku dość dziwny. A Wy lubicie, czy niekoniecznie? Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu (u mnie serduszka, ale doskonale nadają się świderki lub rurki
Pełny talerzzdrowe? Oto jest pytanie. Sorbet truskawkowy z szpinakiem którego nie wyczuje nawet najwybredniejszy smakosz. To jest propozycja szczególnie dla dzieci, które nie lubią zieleniny. Próbujcie i delektujcie się smakiem. Deser w 3 minuty. Healthy or very healthy? That is the question. A strawberry sorbet with spinach which you don’t taste. It is great especially for kids
Apetyt na Zielonepyszne. Ostatnio miał bardzo poważne problemy związane z układem pokarmowym, a lekarze zalecili mu zmienić sposób żywienia. Małymi kroczkami, chcę go przekonać i udowodnić, że zdrowe potrawy, w tym desery, także mogą sprawiać wiele przyjemności podczas jedzenia. Wiadomo, że z dnia na dzień swojego podejścia się nie zmieni, przyzwyczajeń również, dlatego planuję robić to stopniowo. Jutro już wyjeżdżamy, niestety tylko
Be Fit Be Strongwody i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 11. Porzeczki zmiksować i przetrzeć przez sitko. Do musu dodać cukier puder i galaretkę, wymieszać. Gotowy mus wylać na krem w tortownicy i deser schładzać jeszcze parę godzin, aż mus stężeje. 12. Schłodzony torcik wyjąć z lodówki. Nożem oddzielić ciasto od brzegów tortownicy i ostrożnie zdjąć obręcz. Torcik można udekorować owocami. Udanych wypieków
Mała Cukierenkaskładniki na ciasto: 250 g mąki 120 g cukru brązowego 125 g masła 25 g kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1
Domowy Smak Jedzenia