Jak zwykle na ostatnią chwilę ale się udało i jestem. Dziś na kolejne spotkanie w Lubelskim Kociołku pod hasłem jabłka przygotowałam małe, słodkie tartaletki z jabłkiem
sierotka maRysia w kuchniDzisiejszy przepis uczestniczy w X akcji Lubelskiego Kociołka! TAK to już 10 raz się spotykamy w Lubelskim Kociołku! Jest to naprawdę fantastyczna akcja lubelskich blogerów która
sierotka maRysia w kuchniJeśli nie macie pomysłu na ciasto na święta to szczerze polecam tego murzynka. Jest to pyszne, intensywnie kakaowe ciasto. Rodzynki i żurawiną dodają mu wilgotności i
sierotka maRysia w kuchniCiasto to od razu polubiłam za genialną masę. Jest ona bardzo prosta a przy tym niezwykle smaczna. Idealnie pasuje do letnich ciast które podajemy schłodzone w
sierotka maRysia w kuchniW niedzielę 5 lipca w Radecznicy - miejscowości na Roztoczu - odbyła się impreza poświęcona uczczeniu pamięci Likwidacji Klasztoru i Gimnazjum w Radecznicy oraz II Inspektoratu Zamojskiego Armii
sierotka maRysia w kuchniUwielbiam kaszę jaglaną .Jest cudowna w deserach i w daniach obiadowych .To moje ulubione połączenie .Nadaje się na obiad jak i na ciepłą kolację. Składniki: dla dwóch osób 3/ 4 szklanki kaszy jaglanej dwa małe buraczki ,upieczone wcześniej w piekarniku ser feta ,około 100 g orzechy ,ulubione 100 g awokado ,jedno małe miks sałat 100 g sól ,pieprz ,oliwa Kaszę
Ladylaura.Wczoraj był przepis na smaczne i szybkie mięsko do chlebka , a dzisiaj pora na świąteczny deser delikatne, lekkie ciasto którego przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu, a efekt będzie bardzo zadowalający ;) Polecam wszystkim którzy jeszcze nie maja pomysłu co upiec na ten weekend ! Składniki na tortownice o śred. 24 2 jogurty po 400 ml ( razem 800ml ) 4 jajka
Gotowanie...to proste !strefy kursanta. Aktualnie jest to tylko e-book z włoskimi przepisami, nowe będą pojawiały się wraz z rozpoczęciem promocji kolejnego języka. SKŁADNIKI: (na 12 szt takich muffinkowych małych deserów lub na 4 duże) 500 ml śmietanki 30% 3 łyżeczki żelatyny 50 ml zimnej wody 100 g cukru pudru 1 laska wanilii 1. Żelatynę zalać wodą, odstawić do napęcznienia. 2. Śmietankę
Kto ugości moich gości?opisom w menu można wyobrazić sobie smak, podanie konkretnego posiłku. Bardzo pozytywnie. Słaby punkt podczas wizyty - część menu wyszło... czyli tak naprawdę pełnego menu - w daniach głównych i deserach (które są bardzo dobre). Myślę, że gdyby było o wiele więcej klientów sytuacja byłaby mocno niekomfortowa zarówno dla obsługi jak i samego właściciela. Młody lokal, uczy się, być może
Right Behind The Kitchensłuszności moich pierwszych wrażeń. Wiele osób, które towarzyszyły mi w rewizytach, bardzo dobrze odebrało zarówno sam lokal, nienaganną obsługę no i samo jedzenie (od przystawek, przez dania główne po desery). Ocena była dokonywana o różnych porach dnia, w środku tygodnia jak i podczas większej weekendowej rezerwacji. Zatem, póki poziom jest utrzymywany, wracać będę tam z przyjemnością. Jak coś się
Right Behind The Kitchenpestki będą nam chrupać później w buzi. A tego nie lu-bi-my. Po paru minutach kremowy sos gotowy, przed podaniem możemy go jeszcze trochę podgrzać. Aby urozmaicić deser możemy wziąć jakiś twardy owoc np. jabłko. Kroimy na kilka średniej wielkości księżyce i wrzucamy na patelnię, w której uprzednio rozpuściliśmy sok z 1/3 cytryny z łyżką cukru. Owoce oblepią
Right Behind The Kitchenmniej przepadam i wkręciłby się w klimaty i kolor kukurydzy - cieciorka. Do koszyka. Do kasy. Do kuchni. Refleksja... jednak na ogół nie przepadam za słodkościami - czy to w deserach, czy w daniach głównych. Jednak tym razem postanowiłem zrobić zupę inną niż zwykle, przełamać swoje uprzedzenia i wyobrażenia na temat słodkości. Z początku wydawało mi się, że będzie wręcz za słodko
Right Behind The Kitchenmięsem, to chyba pokusiłbym się o nazwę: ciasto do pierogów i ups, niechcący maznąłem papką mięsną w środku. Ciasto strasznie twarde, tradycyjnie niedosolone, mięso bez smaku mięsa. Na deser wysoki rachunek w stosunku do jakości i ilości. Jedyny plus w ogromie minusów to Pani kelnerka, która była uprzejma mimo naszych uwag. No ale dla miłej obsługi to można
Right Behind The Kitchenkroku te pyszności. źródło: kuchniaplus.pl Moje uwagi: Przyznaję, zabrakło mi od razu w przepisie soli. Bo odpowiednia ilość soli podnosi właściwy smak składników / produktów - dlatego np. cukiernicy do czekoladowych deserów dodają odrobinę soli. Dlatego wg mnie lepiej jeszcze dodać 1 płaską łyżeczkę soli po wyrośnięciu rozczynu. Dodatkowo warto przypomnieć aby mleko miało mniej niż 40 stopni Celsjusza - inaczej zabijemy drożdże
Right Behind The Kitchen