rozsmarowania na kanapkę, lub pokrojone w plastry, odnajduje się w sałatkach, z pomidorem, łososiem, sałatą, szpinakiem, słonecznikiem, prażoną dynią. Często, można zauważyć koktajle z udziałem awokado, lub desery (np. awokado+ banan+ 2 łyżki kakao zmiksowane blenderem). Bardzo dobrze smakuje z jajkiem, lub białym serem :) Pozdrawiam, Adrianna
Pause Gotowanie!Jeśli macie pod ręką gruszkę i miód śmiało możecie wyczarować smakowite przekąski. Cobbler gruszkowy to szybki do wykonania deser, w sam raz by osłodzić sobie weekendowe popołudnia w gronie najbliższych . Idealny na każdą okazję. Polecam wypróbować ! Składniki(3 porcje) : - 5 gruszek (średnich) - 1 szklanka musli typu crunchy - 2 łyżki soku z cytryny - 5 łyżek miodu - 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
Fit & Healthy LifeLubicie orzeszki ziemne i masło orzechowe? Nadają się nie tylko do deserów takich jak ciasteczka . Świetnie sprawdzą się w daniu obiadowym i w połączeniu z kurczakiem stworzą pyszne danie. Robi się je szybko więc to dobry pomysł kiedy mamy mało czasu na gotowanie. Dzięki gęstemu masłu z fistaszków sosu nie trzeba już niczym zagęszczać - jest kremowy i oblepia dobrze kawałki
Smaczna PyzaDomowa żurawina jest idealna do mięs i serów. Sprawdza się także jako dodatek do ciast czy deserów. Powiem szczerze zawsze kupowałam taką gotową w sklepie (w słoiku). Polecam jednak domową - przyrządzenie zajmie Wam dosłownie chwilę, a w smaku jest bez wątpienia o niebo lepsza niż te kupne! Czytaj więcej
Ana Mari's worldsmaku. I to łatwe i szybkie ciasto pomarańczowe właśnie takie jest. Idealnie pasuje do poobiedniej kawy, a dodatek skórki daje bardzo przyjemny, lekko wyczuwalny gorzko-pomarańczowy posmak. Naprawdę fajny deser, który polecamy każdemu. Potrzebujemy: 2 szklanki mąki 1 niepełna szklanka cukru 2 łyżki jogurtu 0,5 szklanki oliwy z oliwek 3 jajka 0,5 szklanki soku
Marder&Marder Manufactureowoc bogaty w wiele cennych witamin i minerałów. Jest cennym źródłem błonnika pokarmowego. Owoc żurawiny ma szerokie w gastronomi. Można ją wykorzystywać do przygotowywania dowolnych potraw, ciast, ciastek, czy deserów. Ciasteczka owsiane dodatkiem żurawiny to jedne z moich ulubionych ciastek. Zawierają w swoim składzie zdrowe składniki i są przy tym bardzo smaczne. Żurawina o smaku jagody dodatkowo wzbogaciła smak
Tradycyjna kuchnia KasiCiasto bez pieczenia czy deser? Trudno powiedzieć, ale wiem, że jest pyszne. Taki mały torcik, który zrobiłam z okazji imienin mojego męża. Mała słodka niespodzianka, a taka wielka radość. Ciasto zjedzone, zostało tylko wspomnienie na zdjęciach i smak pozostał. Jak wiecie u mnie zawsze są szybkie i proste przepisy, a to jeden z nich. Składniki: 400 g ciastek herbatników
O kuchni z uczuciemodstawiamy na 2-3 miesiące by nabrał mocy i aromatu. Na zdrowie, Klaudia! *Wiśnie możemy później wykorzystać do ulubionego ciasta lub crumble z kruszonką lub jako dodatek do deserów i lodów
Mango PapajaUroczy torcik, który zadowoli najbardziej wybrednych smakoszy. Wzorowany na słynnym włoskim deserze tiramisu. Krem bazuje na serku mascarpone i żółtkach. Jego delikatny smak przełamuje mocna kawa z dodatkiem amaretto. Torcik mimo, że efektowny nie jest trudny do wykonania. Zachęcam do spróbowania. Na tortownicę o średnicy 24 cm Biszkopt: - 5 jajek - 5 łyżek mąki pszennej ( typ 550 najlepszy) - 2 łyżki mąki
kawawszklanceCzas 5-10 minut w zależności od mocy blendera. Przechowywać w lodówce (stwardnieje ze względu na olej kokosowy, można podgrzać lub wyjąć odpowiednio wcześniej). Używać do owsianek, ciasteczek, deserów. Smacznego
Chocolate Muffin Blogupalne dni polecam orzeźwiający deser z mrożonych truskawek i dojrzałych, świeżych bananów! Oryginalnie podany w czekoladowej miseczce, słodzony miodem i przybrany pachnącymi malinami prosto z ogródka. Jest anielski! Składniki na miseczkę: 100g gorzkiej, czarnej czekolady Wykonanie miseczek z czekolady wcale nie jest trudne. Wystarczy zamrozić wodę w foremce o kształcie przeciętej na pól kuli, a w garnuszku roztopić czekoladę. (Jeśli
Kuchnia Pani Wiosnysuszone na słońcu :) czarne i pomarszczone pyszności:) I tzatziki oczywiście! Kasztany jadalne Granaty Oliwa z oliwek domowej roboty. Można ją było kupić na każdym rogu! Przepyszna i lekka! :) Deser - obowiązkowy
Kuchnia Pani WiosnyAzja bardzo często gości w mojej kuchni. Uwielbiam przemycać ją po kawałeczku do codziennych potraw - sałatek, kanapek, zup, marynat, czy deserów. Tak właśnie powstała ta genialna sałatka z pikantną wołowiną marynowaną w chilli i sosie ostrygowym, słodkim granatem i olejem z krokosza. Całość smakuje po prostu fantastycznie, takie małe fusion na talerzu. SKŁADNIKI (2 porcje) 200g wołowiny ( rostbef, polędwica, udziec
DefinicjaSmakuBezy to jeden z ulubionych deserów mojego dziecka. Czy ja lubię bezy? To zależy od dnia. Oboje lubimy wyjadać bezy w trakcie suszenia, dlatego zawsze wyciskam kilka mniejszych, które nie mają szans dotrwać do końca suszenia :) Tym razem postanowiłam połączyć bezy z kremem patissiere z likierem truskawkowym. Jak to wyszło? Tak wyszło, że wszystkie bezy zniknęły w ciągu 3 godzin
Blondynka Gotujemojej głowie. Jubileuszowym przepisem jest sernik. Mój ulubiony, bo bez spodu, za to z pysznym wierzchem- musem czekoladowym, wiśniami z nalewki i czekoladą. Całość bardzo lekka, niezbyt słodka. Deser idealny na jesienną chandrę. *tortownica 26 cm Składniki: na masę serową: 1 kg sera na sernik (użyłam z wiaderka) 5 jajek 50 g masła roztopionego 70 ml oleju 1 szklanka cukru
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia