Już dawno nie było u mnie nic słodkiego ;) W taki ponury i chłodny dzień myślę, że najlepszym deserem na poprawę humoru będzie ciasto z jabłkami cudownie pachnące cynamonem. Do tego filiżanka ulubionej kawy lub herbaty i czego chcieć więcej..... Nie zwlekajcie i koniecznie wypróbujcie, jest naprawdę pyszne i w dodatku szybko się je robi. Świetnie smakuje również z bitą śmietaną
Smakołyki Asiskładniki: 2 jabłka 4 – 5 łyżek płatków owsianych 1 łyżka posiekanych migdałów 2 łyżki rodzynek 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki miodu wykonanie: Jabłka myjemy, ścinamy
Domowy Smak Jedzeniatego w jaki sposób zachcemy wykorzystać miód w kuchni, warto pamiętać o kilku ważnych szczegółach. Miody jasne są łagodniejsze w smaku, dlatego najlepiej sprawdzają się jako dodatek do deserów, sosów, napojów bezalkoholowych lub niektórych nalewek, czy likierów. Z kolei miody ciemne nadają się do korzennych chlebów, strucli i innych ciast, a także miodów pitnych oraz miodówek. Poniżej przedstawiam tabelę, która
Ciastka - domowe słodkościusmaż na małej patelni na oleju kokosowym . Przewrócenie takich naleśników może okazać się nie lada wyczynem, ale za to końcowy efekt rekompensuje wszystkie wysiłki. Idealne na śniadanie lub popołudniowy deser , szczególnie dla dzieci. Przepis ten nie jest niskowęglowodanowy i nie jest dozwolony na diecie FODMAP (chyba że użyjesz przejrzałych bananów), ale ma miejsce w diecie SCD (pamiętaj, żeby banany były
PaleoSMAKZawsze mnie interesowało, będąc w restauracjach, i jedząc pyszne desery, jak zrobiona jest ziemia czekoladowa. Początkowo myślałam, że jest to rozkruszone i wysuszone brownie (najprostszy sposób) ale metodą prób i błędów, wyszła mi taka czekoladowa ziemia jaką szukałam. W smaku trochę podobna do czekoladowej kruszonki. Do tego ekspresowa w wykonaniu i na prawdę bardzo łatwa. Składniki: - 100g cukru
CookYourselfdzień wcześniej, a rano zagotować z mlekiem dodając ulubione owoce i dodatki. To nie tylko świetny pomysł na bezglutenowe i pożywne śniadanie - ba, pozostałości świetnie nadadzą się na zdrowy deser. Składniki : na 2 porcje śniadaniowe i 4 deserowe torebka ulubionego ryżu (u mnie basmati) szklanka wody 1,5 szklanki mleka 2 dojrzałe banany 2 łyżeczki budyniu w proszku
Kuchnia EllieCzasem nasze rodzinne obiady wcale nie są zaplanowane. Mamy mało czasu, brak pomysłów i duże chęci. Co w takich chwilach podać na deser? Proste, a jednak efektowne ciasto. Nie trzeba być mistrzem wypieków by je przygotować. Prostota w tym wypadku nie idzie w parze ze smakiem. Ciasto jest mięciutkie, puszyste i bardzo czekoladowe. Kawałki migdałów dodaje mu pewnego kunsztu, dzięki
Słodkie Przyjemnościporze roku jemy bowiem bardziej syto, cieplej. Lekkie sałaty zamieniliśmy na pożywniejsze sałatki, chłodniki na rozgrzewające zupy i lekkie mięsne potrawy na treściwsze dania dające na dłużej energię ;) Także desery pełne są darów jesieni.Jest więc w czym wybierać. A więc...Zestawy Jamar otrzymują: *Kasia Sycik za szakszukę z brukselką: *Hrabina w kuchni za ciasto No Name *Martyna
Z Majeczką w kuchniKiedy nie mam na nic czasu, a koniecznie zjadłabym jakieś ciepłe, pyszne domowe ciastko, zawsze wykonuję ten szybki deser, do którego przygotowania wystarczy wymieszać wszystkie składniki, umieścić w kubku, który jest bezpieczny do używania w mikrofalówce i po kilki minutach mamy takie cudo,a w całym domu czuć wspaniały aromat :) jeśli jeszcze nie próbowaliście takich ciasteczek, to koniecznie wypróbujcie, najlepiej
zdrowa vege kuchniaZmieniłam proporcje składników i dokonałam kilku drobnych modyfikacji. Za orzeszkami ziemnymi nie przepadam, masło orzechowe też nie jest moim faworytem, ale za to uwielbiam je w wypiekach i innych deserach. Sernik jest naprawdę przepyszny - delikatny i kremowy. Uważam, że nie trzeba być fanem fistaszków, aby polubić ten czekoladowy, lekko słony i orzechowy smak sernika. (Tortownica średnicy
Di gotujesurowej natury. 100% zdrowia. Idealne! Rawnello samo w sobie jest przepyszne, dlatego w większości zostało skonsumowane samodzielnie, jednak kilka kulek dorzuciłam sobie do lodów czekoladowych, z TEGO przepisu i deser wyszedł niesamowicie obłędnie smaczny :) Gryczanki Dostępne są trzy smaki i wszystkie Wam za chwilkę przedstawię. 1. Gryczanki miodowe Pierwsze co rzuciło mi się w oczy porównując opakowania wszystkich smaków
Zdrowie na języku :Pprzepis powinien znaleźć się w repertuarze każdego domowego kucharza, a już z pewnością tego, który lubi słodycze. Mus czekoladowy to jeden z moich ulubionych deserów, do którego bardzo chętnie wracam. Koniecznie spróbujcie, a przekonacie się o dwóch rzeczach – jest prostszy niż myślicie i jest smaczniejszy niż myślicie. Wystarczą zaledwie trzy składniki! Więcej
Okolice Palnikasię już, że ciągle siedzę w kuchni i piekę, jak nie dla nas to znowu dla rodziny i znajomych, żartuje, że jestem już uzależniona od pieczenia ciast i robienia deserów. Żarty, żartami, ale uzależnienia są plagą dzisiejszego świata, już nie tylko alkohol czy hazard, ale coraz częściej także Internet, szczególnie wśród młodych. W takich sytuacjach najlepiej od razu udać się
Domowa cukiernia EwyKiedyś taki pomysł wykonania podpatrzyłam na zagranicznych stronach. Pomyślałam ,ze i ja je wykonam bo dlaczego nie! i tak oto powstał bardzo pyszny deser. Weekend już się zaczyna, pogoda też raczej nie sprzyja spacerom więc powodów jest kilka do tego aby je upiec. Zapraszam! Składniki; 30 dag mąki pszennej 20 dag twardego masła cukier waniliowy 3 łyzki
Radość kipiąca uśmiechem.bananów i suszonych fig. Ja upiekłam go z mąki orkiszowej. Jest idealną przekąską do kawy w pracy ale i idealnie nadaje się jako element śniadaniówki czy deser. Chlebek bananowo-figowy 200 g suszonych fig 75 ml oleju tłoczonego na zimno 125 ml jogurtu noaturalnego kilka kropli ekstarktu waniliowego 4 dojrzałe banany 2 duże jajka 150 g mąki razowej
Dzieje kuchennej Wiewióry