deser - 61894 przepisów (strona:1902/4127)

Sałatka Hawajska 182

przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Gotową sałatkę wykładam na talerz i podaję.  Zachęcam do zakupu produktów firmy DAGOMA , niezbędnych do przygotowania pysznych potraw i deserów

Tradycyjna kuchnia Kasi
wielkanocne ciasteczka 151

Takie ciasteczka to bardziej świąteczna ozdoba niż deser ale oczywiście są zupełnie jadalne. Są proste do zrobienia ale wymagają sporo czasu i cierpliwości. Oczywiście mogą być udekorowane w dowolny sposób jaki tylko wyobraźnia nam podpowiada, ja nie mam specjalnych zdolności plastycznych ale mojej córeczce bardzo się podobały.  Składniki: na kruche ciasteczka: 300 g mąki  200 g masła

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
CHRUPKI NA SŁODKO - PODWIECZOREK DIETA 1500 KCAL. 144

chrupki kukurydziane naturalne bo takie są najzdrowsze i w których znajduje tylko mąka kukurydziana oraz woda.Garść chrupek ma tylko 20 KCAL.Jest to  najlepszy sposób na głód czy deser a my tym razem użyjemy je do deseru.Zapraszam. Danie ma 130 KCAL. 20 g.chrupek kukurydzianych  1 łyżeczka czubata niskosłodzonego dżemu truskawkowego 20 g. 0.5 szkl.mleka 0.5% - 100 ml. ************************************************** Mleko

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Nieserniczki marchewkowo-kokosowe 128

  Muszę się trochę ogarnąć i z okazji różnych świąt wrzucać przepisy z owymi świętami związane. Problem polega na tym, że my nie świętujemy. Jesteśmy zaproszeni

Gotuj z Blue Raven
Zdrowa żywność od Vivio :) 132

powodzeniem zastępują sklepowe słodycze a ich konsystencja sprawia, że mogą być wykorzystywane do wielu przepisów. Lubię je jako samodzielną przekąskę, ale także chętnie używam do słodkich wypieków i deserów.  Właściwości daktyli: bardzo dobre źródło szybko wchłaniających się cukrów  idealna przekąska dla osób uprawiających intensywnie sport mają wysoki indeks glikemiczny, dlatego nie poleca się je osobom z zaburzonym poziomem

Zdrowie na języku :P
Wielkanocna terrina z jajkiem na twardo 274

zawsze zmiana musi oznaczać odejście od tradycji. Dziś chciałam zaprezentować aż trzy świąteczne przepisy. Na śniadanie - jajka schowane w terrinie, na obiad - faszerowane piersi z kurczaka, a na deser - ciekawy mazurek z mnóstwem bakalii. Zapraszam! Święta to czas, kiedy cała rodzina spotyka się przy stole i wszyscy chcą zjeść coś dobrego. Jednak zwykle oznacza to dla jednej osoby cały dzień

Ratunku obiad
Hiszpański torcik migdałowy bez mąki 4 składnikowy na szybko 137

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, a ja na nic nie mam czasu, pochłonięta sprzątaniem oraz sadzeniem roślin, postanowiłam  zrobić szybki deser w przerwie świątecznej gorączki, między robieniem zakwasu, sadzeniem rzeżuchy, podlewaniem młodego jęczmienia, myciem okien i porządkowaniem w szafkach. Jeśli chodzi o przepisy świąteczne na blogu to niestety pojawią się dopiero jutro, postanowiłam zrobić mazurek, babkę trójwarstwową na parzę

zdrowa vege kuchnia
Kuleczki daktylowe z sezamem bez cukru, wegańskie 226

poście: Książka „Smakowita Ella” oraz ciastka czekoladowo – orzechowe z nasionami chia , rozpoczęła się w Małej Cukierence „Zdrowa Środa”. Tak więc w każdą środę będę umieszczać przepis na zdrowsze słodkości, desery. Dzisiaj zapraszam na smaczne, szybkie i bardzo proste w przygotowaniu kuleczki z daktyli z sezamem. Pożywne, słodkie, choć bez dodatku cukru i wegańskie. Zdrowa przekąska zamiast typowych słodkości. Wszystkie składniki

Mała Cukierenka
Ciasto jogurtowe z wiśniami i kruszonką 119

temperaturze 180 stopni.  Do przygotowania ciasta wykorzystałam wiśnie drylowane w lekkim syropie , które otrzymałam do testowania od firmy DAGOMA . Wiśnie DAGOMA to doskonały dodatek do ciast, ciastek i deserów. Doskonale sprawdzają się zimą, kiedy nie możemy w sklepach dostać świeżych owoców.  Produkt bardzo mnie zachwycił i jeszcze niejednokrotnie użyję go w kuchni. Zachęcam do zakupu produktów DAGOMA , niezbędnych

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kulinarny Rzym 167

prawdziwych włoskich restauracjach i pizzeriach, ukrytych w wąskich uliczkach lub na zabytkowych rynkach, pełne tradycji. W menu królowały domowej roboty makarony, pizze, owoce morza, ryby i oczywiście włoskie desery, od których nie można się powstrzymać. Włochy oczarowały mnie bogactwem smaków, naturalnością i prostotą. Nieprzesadzone przepisy, dania, w których postawiono przede wszystkim na wyśmienite produkty i świeżość. Lekka kuchnia, pełna magii

Kuchnia Pani Wiosny
Ricotta z serwatki 167

serów podpuszczkowych. Głównymi jej składnikami są białka serwatkowe - albuminy i globuliny, które tworzą skrzep ricotty. Ma szerokie zastosowanie w kuchni: nadaje się do przekąsek, dań głównych i  deserów. Przepis, na podstawie informacji ze strony  cheesemaking.com  Do zrobienia ricotty używamy serwatki uzyskanej bezpośrednio po oddzieleniu ziarna serowego. Im świeższa, tym lepsza. Podgrzewamy powoli

Przepisy na domowy ser i chleb
Ciasto kakaowo - kawowe z bitą śmietaną 301

Spód tego ciasta stanowi ciasto biszkoptowe z dodatkiem kakao, środkowa warstwa to krem budyniowy z kawą. Wierzch pokryty jest kremem z bitej śmietany posypanej startą gorzką

Przepisy Kulinarne
wyjątkowa "tarta od serca" z jabłkami z budyniem czekoladowym... 149

godziny tarta jest krucha, chrupiąca a masa jabłkowa z budyniem czekoladowym jest aromatyczna i smakuje wyśmienicie w takim połączeniu smaków............SMACZNEGO!!! taka "tarta od serca" będzie wspaniałym deserem podanym w gronie przyjaciół przy kawce i herbatce, będzie na pewno smakowała i łasuchom i smakoszom......tarta jest łatwa w przygotowaniu i w nagłym, kryzysowym przypadku gdy mają przyjść goście

W Mojej Kuchni Lubię
Domowe masło orzechowe 286

bardzo, ale 1-2 łyżki dziennie nikomu jeszcze nie zaszkodziły! ;) A do czego można użyć takie masełko z orzeszków? Ja polecam do owsianki, na kromkę chleba, do deserów, naleśników czy tak po prostu do wyjadania łyżeczką ze słoika. I tutaj taka moja rada... przed zabraniem się za przygotowanie domowego masła orzechowego upewnijcie się, że macie do tego odpowiednio mocny sprzęt

Nastoletnie Wypiekanie
Babka z zieloną herbatą (matcha) 133

przygotowania naszej tradycyjnej babki jest takie nietypowe. Sama sproszkowana zielona herbata przez swoje właściwości pro zdrowotne zyskała ostatnio bardzo dużą popularność, dlatego zaczęła pojawiać się w wielu przepisach na desery i inne potrawy.  Zielona herbata ma bardzo charakterystyczny ziemisty smak, który nie wszystkim smakuje, dlatego jeśli przy świątecznym stole będziecie gościć samych zwolenników tradycyjnej kuchni, wypróbujcie wcześniej ten przepis

Bon appetit mon amie