Najszybsza i najprostsza tarta z jabłkami na cieście francuskim. Ekspresowy deser :) Składniki: ciasto francuskie 3-4 jabłka 1/3 szklanki cukru łyżeczka cynamonu 1/4 kostki masła Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta wyciąć koło i przełożyć je na blaszkę, podziurkować widelcem. Cukier wymieszać z cynamonem. Połową mieszanki posypać ciasto, zostawiając około 1 cm wolnego
wyzwania kuchenneKolorowo, zdrowo czyli owocowy detoks. Zamiast kawałka ciasta wolę taki deser. W ciągu tygodniu robię ok 10 litrów przeróżnych koktajli.....i zawsze odkrywam jakiś nowe smaki. Miksuje praktycznie wszytko od twardych warzyw jak marchew czy burak po owoce suszone czy orzechy. Na pewno pojawi się jeszcze nie jeden przepis na smaczny koktajl. Składniki: 300 ml soku z pomarańczy
Delicious TitbitsAmerykaniec to ciasto na oleju znane od bardzo dawna. Jest wilgotne i ma w sobie dużo jabłek pokrojonych w kostkę. Robi się je ekspresowo, a jako deser do popołudniowej niedzielnej kawki umili czas każdemu. Polecam! Składniki: (na tortownice o śr. 24-26 cm) Ciasto: 3 jajka w temperaturze pokojowej 1 szkl cukru 3/4 szkl oleju
Nastoletnie Wypiekaniedelikatna i puszysta. Kusi wyglądem i ładnymi pastelowymi kolorami. Użyłam pistacji lekko solonych jednak nie wpłynęło to wcale na smak babki. A wiadomo, że trochę soli tylko podkreśla słodkość deseru. Talerz "Filona" od Porcelany Bogucice. 100 g miękkiej margaryny 1 szkl cukru pudru 150 ml mleka 200 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 6 białek
Smakołyki Asipłynnym, o jasnosłomkowej barwie. Wielką zaletą miodu jest to, że przez długi okres czasu nie krystalizuje się i pozostaje płynny. Miód akacjowy to idealny dodatek do ciast, ciastek, deserów, sosów i marynat. To także doskonały słodzik napojów. Miód akacjowy jest szczególnie lubiany przez dzieci. Produkt spełnił wszystkie moje oczekiwania i jeszcze niejednokrotnie użyję go do swoich wypieków
Tradycyjna kuchnia Kasiprzepisów z jej kart. Przepisy są skierowane dla diabetyków i dla każdego, kto chciałby jeść zdrowo i smacznie. Książka podzielona jest na 5 działów: przekąski sałatki zupy dania główne deser Znajdziecie w niej przepisy na takie pyszności, jak: tatar z tuńczyka, sałatka z Bavette, zupa marchewkowa, naleśniki ryżowe z kaczką, wołowina z woka, fit tofurnik, mus pomarańczowy i wiele innych
Słodkie okruszkiWielkanocy zostało jeszcze sporo czasu, ale już od dzisiaj będę dzieliła się z Wami swoimi pomysłami na świąteczne ciasta i desery. Nie wiem jak u Was, ale u mnie, na wielkanocnym, słodkim stole goszczą zawsze serniki i babki, rzadziej mazurki i ciasta przekładane. Mam dla Was pomysł na małe serniczki na zimno, z makiem i duszonymi jabłkami. Niecodzienne połączenie
Domowa cukiernia EwyCiasto francuskie to fajna alternatywa na przygotowanie czegoś szybkiego. Można wycinać z niego dowolne kształty i nadziewać przeróżnymi farszami. Ja często przygotowuję je w wersji na słodko, jako deser. Dziś jednak proponuję przystawkę z ciasta francuskiego nadzianego rybą, warzywami i odrobina ciągnącego się sera:) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (225g), 1/2 czerwonej papryki, 1/4 zielonej papryki
Z miłości do słodkościwzględu na jego masę i trudność w przenoszeniu użyłam blachy i folii aluminiowej. Wyszło smacznie, a w czasie jego pieczenia mogłam poddać swoją nózię ćwiczeniom. A na deser była "Czekolada" :) Składniki (na 2 porcje): 3 ziemniaki 4 spore pieczarki ok. 50 g sera z niebieską pleśnią ok. 15 ciemnych oliwek kilka ząbków czosnku łyżeczka węgierskiej ostrej papryki w proszku sól
Weekendy w domu i ogrodziesuchego patyczka"). Kroić po ostudzeniu. (*) Kilka słów o cukrze brzozowym : Używa się go w taki sam sposób, co zwykły cukier. Nadaje się on do przygotowywania deserów na zimno, pieczonych ciast i ciasteczek. Produkty z cukrem brzozowym można mrozić i gotować Zalety: - jest naturalny i nie fermentuje w przewodzie pokarmowym - dostarcza 40% mniej kalorii
Di gotujeMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Bakaliowe batoniki chodziły za mną od dawna. Ostatnio wypatrzyłam podobne na blogu Powoli. Po prostu . Pozazdrościłam, poczyniłam zakupy, krążyłam, … Przeczytaj
My Blueberry Cornerduży pierniczek bez polewy 1 łyżeczka przyprawy do piernika *************************************** Pierniczek zmielić, dodać przyprawę do piernika i wymieszać.Przesypać do słoiczka.Tak zrobioną przyprawę dodajemy do ryb , warzyw i deserów
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizaprezentuję Wam dziś. Kulki kokosowe, które przypominają w smaku popularny batonik Bounty. Wiecie co jest w tym przepisie najlepszego? Potrzebujecie tylko trzech składników, aby wyczarować wyjątkowo smaczny i szybki deser! . Więcej
Okolice Palnikakrem z awokado po prostu powalił mnie na siedzenie. Nie jest słodki, a jednak kojarzy się z deserem, bo tak jest delikatny. Natomiast lekka nuta ostrości dzięki chili, czosnku i pieprzu nadaje mu wyrafinowany charakter eleganckiej przystawki. Woda kokosowa i podkreślam nie mleczko kokosowe lecz woda kokosowa właśnie, nie dominuje smakiem kokosu, a jej naturalna delikatna słodycz sprawia, że smaki
Sztuka gotowania w/g SamiryMocno cynamonowe, pyszne i bardzo proste w przygotowaniu drożdżowe bułeczki to idealna propozycja na deser lub podwieczorek do popołudniowej kawy. Będą również znakomitym pomysłem na drugie śniadanie lub przekąskę do pracy. składniki na 12 bułek ciasto 500 g mąki pszennej 2 jajka
Smakowite Dania