godz. 12.00. Kochani. Ważny jest każdy, pojedynczy głos. Bardzo na Was liczę i dziękuję za każdy wysłany sms. A ponieważ zbliża się sobota, warto pomyśleć o jakimś pysznym deserze dla swoich bliskich. Ja ostatnio odkryłam sernik, który znalazłam na stronie kwestia smaku. To doskonałe ciasto na różne okazje: jest podzielne, efektownie wygląda i przede wszystkim przygotowuje się je w kilka
W mojej kuchniCiasto bananowe przekładane herbatnikami wykończone galaretką to deser dla tych co nie lubią piec ciast. Składniki: (blacha 21x21) 2 budynie bananowe z cukrem 3 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1 łyżeczka sok z cytryny 200 g miękkiego masła ponadto: 2 galaretki pomarańczowe ok. 45 sztuk herbatników 3 banany 2 szklanki mleka i cukier zagotować, w pozostałym mleku rozmieszać budynie. Wlać
talerz przyjemnościwymieszać wszystkie składniki i równo ułożyć warstwami na przemian z jabłkami. Ciasto znakomicie smakuje na ciepło jak i na zimno, podane z lodami lub bitą śmietaną będzie stanowić wyśmienity deser. składniki na tortownicę 23 cm 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru kryształu 1 szklanka kaszy manny 3/4 kostki masła 1 kg jabłek 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder
Smakowite Daniajednym zamachem możemy przygotować dwie rzeczy. Syrop można wykorzystać do wielu rzeczy, a kandyzowane plastry pomarańczy mogą ozdobić nie jeden deser. 2 pomarańcze 1 szkl wody 1,5 szkl cukru Pomarańcze umyć porządni i pokroić w cienkie plastry. Jeśli trafi się jakaś pestka to ją wyciągnąć. Cukier rozpuścić w wodzie, wrzucić do niego plastry pomarańczy
Polska Zupawrzucenia teraz na bloga :) Dziś Was zaskoczę i mam wyjątkowo danie obiadowe ;) Taki żarcik :), bo u mnie większość to takie dania. Ale na serio biorę się na dniach za desery i dania śniadaniowe, bo tego cały czas bardzo mało mam na blogu. Przede wszystkim mam zamiar więcej kombinować z ciastami. Ale najbliższe kilka przepisów to bardziej obiadowe dania będą :) Dziś
Parowar Facetapowiecie na porcję energetycznej, świeżej i lekkiej sałatki, która z powodzeniem pełnić może rolę pysznego i zdrowego deseru? Składniki: garść rukoli garść roszponki garść rodzynek 1 awokado 1 mango sos: 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine 2 łyżeczki soku z cytryny 1/2 łyżeczki miodu Wymieszaj wszystkie składniki na sos i odstaw na bok. Przepłucz rukolę
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaJuż dawno myślałam nad Instagramem dla bloga, ale bałam się robienia jedzeniowego spamu znajomym. Chyba wiosna i deser siostry mnie w końcu przekonały ;) Zapraszam więc do obserwowania mojego profilu. Jeśli publikujecie zdjęcia Waszego wykonania przepisów z bloga możecie dodawać hasztag #wkuchnibezszafek lub bezpośrednio oznaczać moje konto @wkuchnibezszafek
W kuchni bez szafekTo ciasto biszkoptowe ładny żółty kolor zawdzięcza dodatkowi kurkumy. W połączeniu z galaretkami - szafirową i niebieską tworzy ciekawą całość. Czytaj więcej »
Przepisy Kulinarnedostępności produktów. Po zakończeniu programu dowiesz się jak masz postępować dalej, jak się żywić i jaki mieć stosunek do cukru. Zwieńczeniem całej trzytygodniowej pracy są przepyszne, słodkie desery - na koktajl, ciasto i lody. Napiszę tak - warto się troszkę przemęczyć, żeby później móc skosztować bez wyrzutów sumienia choć jeden z prezentowanych tam pomysłów na słodkie dania :) Bardzo
Zdrowie na języku :Pzieleni, wiele owocowych drzewek już kwitnie, więc czas na nowy numer naszego lokalnego magazynu! Wiosenny Małopolski Apetyt jak zawsze jest pełny inspiracji. W tym numerze królują szparagi, rzodkiewka, zielone desery, kiełki i zielone listki. Ja jak zwykle przygotowałam recenzje nowości wydawniczych, a ponadto zdjęcia tytułowe do artykułu o rzodkiewce oraz zajęłam się składem. Zapraszam do lektury! Ten i więcej przepisów
Pora coś zjeśćciekawy smak, nie jest zbyt kwaśne. Nie radzę jednak użyć samych pomarańczy- próbowałam i było zbyt mdłe. Takie pół na pół jest w sam raz dla miłośników niezbyt przesłodzonych deserów. *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia na krem: 4 jajka 4 żółtka 160 g masła
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawspaniałe!). Akcję inauguruję moim ulubionym koktajlem à la Pina Colada. Polecam wszystkim tym, którzy lubią słodkości! Doskonale sprawdza się po siłowni, na pierwsze lub drugie śniadanie, albo i deser. Jeśli chcecie by był bardziej ananasowy, możecie dodać więcej ananasa. Mój był wspaniale dojrzały, bardzo soczysty, dzięki czemu koktajl wyszedł nieco bardziej wodnisty i orzeźwiający. Koktajl à la Piña Colada
Fill The Bowlnich rezygnować. Równie pyszny serek przygotujecie bez większych trudności w domu na bazie naturalnego, chudego twarogu. Wystarczy mikser i 10 minut czasu. Tak przygotowany serek możecie zjeść samodzielnie jako deser, np. z dodatkiem owoców lub wykorzystać jako farsz do naleśników. Smacznego
Milion Smakówposypką. Gotowe ciasteczka układam na talerzu. Do przygotowania ciasteczek użyłam marmolady różanej, którą otrzymałam do testowania od firmy DAGOMA . Marmolada DAGOMA to doskonały dodatek do ciast, ciastek i deserów. Ma idealną konsystencję i nie wypływa podczas pieczenia. Marmolada ma doskonały smak, z wyczuwalnym różanym aromatem. Produkt spełnił wszystkie moje oczekiwania. Zachęcam do zakupu produktów firmy DAGOMA, niezbędnych w każdej
Tradycyjna kuchnia Kasiwszystkich łakomczuchów, którzy nie mogą żyć bez słodyczy, taki zdrowy deser na pewno zasmakuje SKŁADNIKI: 1 jajko, 0,5 szkl. mąki razowej, 1 szkl. płatków owsianych błyskawicznych, 2 łyżki wiórek kokosowych, 1/3 szkl. musu z dyni, 1/3 szkl. cukru 1/4 kostki masła, 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika, 1/2 szkl. posiekanych orzechów, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 2 łyżki jagód, kilka
słodki bratek