deser - 61894 przepisów (strona:1869/4127)

"Koktajle, smoothies... i nie tylko" - recenzja 231

fantazyjne szklanki czy modne ostatnio słoiki oraz strojne otoczenie, sprawiają, że już podczas samego tylko wertowania albumu ma się wrażenie uczestniczenia w jakimś rodzaju wyszukanego drugiego śniadania czy poobiedniego deseru. I bez znaczenia wydaje się fakt, że wszystkie fotografie pochodzą z Fotolii i iStockphoto. „Koktajle, smoothies… i nie tylko” to zdecydowanie warta uwagi pozycja dla wszystkich fanów sezonowego podejścia

Życie zamknięte w smaku
Euro 2016: 6 smacznych dań dla kibiców 198

truskawkowym, a w drugim masę kokosową, jednocześnie napełnić pucharki. Najlepsze są do tego naczynia z dziubkami. Gotowe lody wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin. Lody kokosowo-truskawkowe podajemy jako deser.  Poniżej trochę statystyki o wielkim finale Euro 2016: Francuzi wygrali dziesięć ostatnich meczów z Portugalią.  Portugalia nie pokonała Francji od ponad 40 lat. Po raz ostatni w kwietniu

My Chcemy Jeść
Lody truskawkowe 168

Truskawki bardzo dobrze sprawdzają się w lodach. Są aromatyczne i pyszne. Całą swoją naturę oddają zimnym deserom. Zachęcam do zrobienia lodów truskawkowych. Przepis bez jajek i bez konieczności używania maszynki do lodów :) Składniki: 500 g truskawek 500 ml słodkiej śmietanki 30 % 250 g serka mascarpone 300 ml zagęszczonego mleka słodzonego  Wykonanie: Wszystkie składniki do lodów muszą być zimne

Smak mojego domu
Wiśniówka, nalewka wiśniowa z miętą 263

butelek i odkładamy do klarowania na minimum 3 miesiące.  3.Wiśnie które macerowały się w alkoholu można przełożyć do słoików i z powodzeniem wykorzystywać je do ciast i deserów

Apetyczna babeczka
SERNIK TIRAMISU 153

przepyszny sernik bez pieczenia, poleca się na letni deser SKŁADNIKI   Spód: 100 g biszkoptów, 60 g masła Krem jasny: 250 g mascarpone, 150 g śmietany 36%, 2 żółtka, 3 łyżeczki żelatyny, 3 łyżki cukru pudru, Krem tiramisu: 100 g śmietany 36%, 100 g serka homogenizowanego, 100 g czekolady o smaku tiramisu, 1 czubata łyżeczka żelatyny Dodatkowo: 150 g podłużnych

słodki bratek
Frużelina czereśniowa 103

Frużelinę z czereśni robię już od kilku lat i zawsze mam jej mały zapas. Idealnie nadaje się do deserów, naleśników, ciast i różnych wypieków. To takie owoce w żelu, które konsystencją przypominają lekko tężejącą galaretkę. Pycha! 500g czereśni (waga bez pestek) 3 łyżeczki żelatyny (płaskie) 3/4 szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej (płaskie) + 2 łyżki

Di gotuje
LODY MORELOWE 181

Włosi słyną nie tylko z doskonałej pizzy, ale również z... Artykuł LODY MORELOWE pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Czy recenzje na blogach kulinarnych są obiektywne ? 137

Zabrakło mi natomiast w Rawnello… pistacji. Ot taka fanaberia, którą ciągnie się za nami od czasów Arabii Saudyjskiej. Rawnello doskonale sprawdzą się też jako dodatek i dekoracja mało słodkich deserów oraz niebanalny prezent. Estetyczne opakowanie nadaje im bardzo eleganckiego charakteru, a smakowo trudno im się oprzeć. W przypadku tego produktu muszę recenzentom, na blogi których trafiłam, przyznać 100% racji. Pralinki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto krucho- drożdżowe z owocami leśnymi 250

lasach pełno jagód i malin. Rok ten obfituje w owoce leśne. Warto je zbierać i wykorzystywać do przygotowania pysznych ciast, deserów i przetworów. Ja swoje zbiory użyłam do przygotowania ciasta krucho- drożdżowego. Jego przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy, a z efektu końcowego będziemy bardzo zadowoleni.  SKŁADNIKI: 550g mąki, 250g margaryny, 1 jajko, 3 żółtka, 30g świeżych drożdży

Tradycyjna kuchnia Kasi
Frużelina czereśniowa 314

Sposób na zamknięcie lata w słoiku? Mój to frużelina czereśniowa – pyszna, z dużymi kawałkami owoców, lekko słodka i intensywnie bordowa. W sam raz do deserów, gofrów czy wyjadania wprost ze słoika. W chłodne dni skutecznie przywróci uśmiech na twarzach domowników. Przygotowuje się ją dość szybko, więc jeśli potrzebujecie więcej zapasów zdecydowanie podwójcie lub nawet trzykrotnie zwiększcie porcje podane

Pasja Smaku
Koktajl szpinakowo-truskawkowy z orzechami 124

Koktajle w zależności od składników świetnie nadają się jako deser lub śniadanie. Te z dodatkiem płatków owsianych lub otrąb są bardzo sycące i dodają kopa na cały poranek. Zamiast cukru używam do nich dojrzałego banana. Cała reszta to sezonowe owoce i dodatki, które mam akurat pod ręką. Dziś padło na truskawki i szpinak z orzechami włoskimi. Taki koktajl jest

Wrzosowa Polana
Czekoladowe Ciasto ze Śmietanowym Kremem Czekoladowym, Bitą Śmietaną i Wiśniami - Przysmak Szwarcwaldzki 294

wiśniową frużeliną to jedne z najlepszych połączeń smakow ych wśród czekoladowych ciast jakie moż em y przygotować. Wszystkie składniki idealnie do siebie pasują tworząc elegancki, niepowtarzalny w smaku deser, który pokochają wszyscy wielbiciele czekolady. Czekoladowe Ciasto ze Śmietanowym Kremem Czekoladowym, Bitą Śmietaną i Wiśniami - Przysmak Szwarcwaldzki - Składniki: Masa C zekoladowa: 6 00 ml śmietanki kremówki 200 g groszków z mlecznej

Słodka Strona
Kilka słów o mleku... 160

popularna. Jest polecane dla osób z nietolerancją laktozy i skazą białkową. Ma smak warzywny, fasolowy. Nie zawiera glutenu. Mleko migdałowe Bardzo delikatne, nadaje się do kaszek, napojów, kremów, czy deserów.  Napój młodości - jest cennym źródłem witaminy E. Podobnie jak mleko makadamia nie zawiera laktozy ani glutenu. Mleko ryżowe Przygotowuje się je ze zmielonego pełnoziarnistego ryżu. To wodniste

Zasmakuj Kuchni
Ogórki małosolne 162

słoja dokładamy czosnek i chrzan. Zalewamy zalewą i przykrywamy talerzykiem. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/ogorki-malosolne-2/ BosowKuchni     Artykuł Ogórki małosolne pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Prosty placek z jagodami 541

stopniach ok 40-45 min do zrumienienia góry. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/prosty-placek-jagodami/ BosowKuchni Artykuł Prosty placek z jagodami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku