Składniki sezonowe owoce: u mnie jagody leśne truskawki maliny 350 g serka naturalnego 2 małe jogurty naturalne 1 galaretka 2,5 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka … Czytaj dalej Deser na zimno z owocami
czarrna od kuchniClafoutis to pyszny, francuski deser. Świeże owoce zapiekane w delikatnym cieście. Bardzo szybko się robi, wystarczy tylko wymieszać składniki ciasta i zalać nimi owoce. Nie potrzeba nawet robota kuchennego, wystarczy miska i trzepaczka. Takie nieskomplikowane przepisy lubimy najbardziej. Dzisiejsza wersja zawiera śmietankę i jajka więc nie nadaje się dla alergików. 0,5 kg. ciemnych czereśni 3 jajka
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieTo nasza niespodzianka na dzień ojca połączony z imieninami Piotra :) Śmietanowy tort z owocami wcale nie jest aż tak skomplikowany w przygotowaniu, jak to wydawać by
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Marco Ghiaoraz Emiliano Castana z okazji urodzin życzę kolejnych wspaniałych lat pracy, niekończącej się energii podczas zajęć oraz mnóstwo pomysłów na pyszne dania i desery. http://www.akademiakulinarnawhirlpool.pl/ www.marcoghia.pl
Bajeczna KuchniaJak je lato, to sie czowiek robi jeszcze barzi zgni ō ły 1 , jak kedy indzi 2 . Bez to trza wymyślać take maszkyty 3 , co sie
Chop w kuchniDeser skrywający w sobie mnóstwo smaków. Słodki mus na bazie serka mascarpone idealnie równoważą kwaśne czerwone owoce. Do tego crunchy, które smacznie chrupie pod zębami... poezja! Nie ma na co czekać... do roboty! :) Składniki: (na 2 porcje) 60 g crunchy 150 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 małe jajko 80 g czerwonej porzeczki
Nastoletnie WypiekanieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Na zakończenie sezonu truskawkowego musiałam przygotować jakiś pyszny deser. Padło na sernik! Nie miałam ochoty włączać piekarnika, a więc wpadłam na pomysł, że zrobię sernik na zimno. Nie taki zwyczajny bo z musem owocowym i chrupiącym spodem z kremu czekoladowego i herbatników. Wyszedł świetny – lekki
Marta GotujeRacuchy znają wszyscy. Danie uniwersalne. Można je zjeść na śniadanie, obiad, kolację lub na deser. Dzisiaj klasyczny przepis na racuchy drożdżowe z cukrem pudrem. A jakie one są? Puszyste, słodkie i pachnące wanilią :) Składniki: 200 ml ciepłego mleka 250 g mąki pszennej typ 550 50 g cukru 20 g drożdży świeżych 1 czubata łyżeczka cukru z wanilią 2 łyżki oleju
Smak mojego domuorzeźwiająca. Od kilku lat hoduję mięte na balkonie i uważam, że nie dałabym rady przeżyć lata bez tego zioła. Uwielbiam ją dodawać zarówno do wody jak i herbaty czy deserów. A i wielu sałatek sobie bez niej nie wyobrażam. W upalne dni bardzo często jadamy kus-kus z warzywami i miętą - jest to idealny dodatek do mięs jak i samodzielne
sierotka maRysia w kuchnibakteryjnej. Działa moczopędnie, napotnie i żółciotwórczo. Warto zatem wykorzystać cudowne właściwości lawendy, bo może stanowić wspaniały dodatek do dań, dodając im aromatu lub jako dekoracja. Nadaje się do ciast, deserów, herbaty, drinków. Proponuję przygotowanie syropu z kwiatów lawendy. Pachnący syrop to świetna baza do przygotowania pachnącej lemoniady na upalne dni. Składniki: 1 szklanka cukru 1/2 szklanki kwiatów lawendy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!organizatorom Marco Ghiaoraz Emiliano Castana z okazji urodzin życzę kolejnych wspaniałych lat pracy, niekończącej się energii podczas zajęć oraz mnóstwo pomysłów na pyszne dania i desery. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 2 czubate łyżki kakao 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka 3/4 szklanki wody gazowanej 3 jaka 1 łyżka cukru
Bajeczna KuchniaPrzepyszne i mięciutkie maleństwa z chrupiącą kruszonką i owocowym wnętrzem. Idealny letni deser na przyjęcie w ogrodzie. Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 7 g drożdży instant szczypta soli 1/2 szkl cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 szkl mleka 80 g masła jajko Nadzienie: 1/2 l malin 1/4 l jagód cukier do smaku Kruszonka: 50 g masła 10 łyżek
Smakołyki Asibakalie namoczone w rumie. Wyszło ciasto doskonałe na przyjęcia, bo nie tylko świetnie smakuje ale także długo zachowuje świeżość, więc można upiec je wcześniej. A jako dodatek do deseru polecam gorąco Monte Santi- różowe wino zachwycające świeżym, owocowym bukietem. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 6 białek 150 g cukru 150 g kokosu 150 g maku
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaksiążki możecie przygotować samodzielnie w domu kolację, kompletną kolację, bo w książce znajdziecie przepisy nie tylko na przystawki i dania główne, ale co dla mnie najważniejsze na DESERY!!! które zaskoczą nawet najbardziej wybredne gusta. A teraz troszkę o ułożeniu tematycznym: Zaczynamy od spisu treści, oooooobszernego spisu treści, naprawdę obszernego! Potem krótka instrukcja jak korzystać
Malinowo w kuchniproszku, więc jestem bardzo ciekawa jak wypadanie ta w płynie. WANILIA W PROSZKU Wanilia, zaraz obok cynamonu to najczęściej stosowane przeze mnie przyprawy do posiłków śniadaniowych, deserów, wypieków. Powyższa powstała poprzez zmielenie suszonych owoców do postaci proszku. Nie często spotyka się 100% wanilię (oprócz lasek wanilii oczywiście), zazwyczaj mamy do dyspozycji cukier wanilinowy, rzadko waniliowy, olejki aromatyczne
Zdrowie na języku :P