deser - 61894 przepisów (strona:1872/4127)

CZERWIEC NA BLOGU 187

blogu, fp i instagramie. Wczesno letni wysyp owoców i mój apetyt na nie sprawił,że nie mogłam się od nich oderwać. Tworzyłam proste, smaczne i pyszne kompozycje. Śniadania, desery, przekąski... Wiem,że bardzo się podobały, bo dostałam od Was wiele ciepłych słów, pytań o składniki i zdjęcia. Ponieważ sezon na pyszne owoce w pełni, w lipcu również zagoszczą małe

WYSPA SZCZĘSLIWA
Rogaliki czekoladowe z marmoladą oraz "Wrzosowisko 2 i 3" 168

Dziś kolejna wersja bardzo uniwersalnych ciastek-rogalików. Można je upiec na podróż, na podkurek w czasie zabaw na świeżym powietrzu albo po prostu jako rodzaj deseru przy różnych okazjach. Wbrew pozorom nie ma przy nich tak dużo pracy, jak przy jakichkolwiek innych ciastkach, które trzeba wykrawać, a potem wyrabiać na nowo skrawki. Składniki : 440 g mąki pszennej + kilka łyżek

Weekendy w domu i ogrodzie
Sztrass Burger recenzja nowego menu 134

czego mi w nim brakuje to odrobiny pikanterii. Chętnie dorzuciłbym do niego ostrą papryczkę lub przyprawił mocniej ajvar i byłoby idealnie. Ale może to tylko moja fanaberia? A na deser... Chipsy ziemniaczane Ogólnie nie lubię chipsów, a te jak najbardziej mnie ujęły. Fajne, chrupiące, z lekko słodkich ziemniaków od Pana Mariusza. Bardzo przyjemne i super, że są dodatkiem do każdego

Food Square
Klasyczny Sernik Wiedeński z Czekoladą 216

Sernik Wiedeński - klasyczny sernik bez spodu - rewelacyjny deser idealny na każdą okazj e. Sernik z poniższego przepisu wychodzi niemal idealny i z pewnością zadowoli niejedno podniebienie. Klasyczny Sernik Wiedeński z Czekoladą - Składniki: 1 kg tłustego twarogu 1 i 1/5 szklanki cukru pudru 5 jajek 100 g masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej cukier waniliowy ziarenka z małej

Słodka Strona
Omlet na słodko ze śmietaną i owocami 142

Prosty przepis na omlet biszkoptowy ze śmietaną i malinami. Jest bardzo puszysty, a przygotowuje się go podobnie jak ciasto biszkoptowe, jednak bez dodatku cukru. Posłodzona jest

Przepisy Kulinarne
Smoothie z awokado i malinami 159

Awokado wydłubujemy ze skórki. Dodajemy resztę składników i blendujemy. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/do-picia/smoothie-awokado-malinami/ BosowKuchni Artykuł Smoothie z awokado i malinami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Sos malinowy z cynamonem 121

Delikatnie kwaskowaty sos malinowy z dodatkiem cynamonu idealnie pasuje do słodkich deserów i dań, jak i do lodów. Można serwować zaraz po przygotowaniu „na ciepło” lub przelać do słoiczków i wyciągać każdej potrzebie :) Składniki: 500 g malin 3 łyżki cukru laska cynamonu lub 1 łyżeczka cynamonu w proszku Wykonanie: Umyte maliny wsyp wraz z cukrem do rondelka lub na patelnię

Kulinarna (nie)codzienność
SMOOTHIE BANANOWE Z MANGO 140

dosładzać, chyba, że owoce nie były bardzo dojrzałe. W takim wypadku dodajcie do napoju odrobinę płynnego miodu, syropu klonowego lub po prostu cukru pudru. Smoothie smakuje i wygląda jak deser, a jest prawdziwą bombą witamin. W sam raz na śniadanie, zamiast kanapeczek, bułeczek i innych węglowodanów. Zdrowo, lekko i pysznie. SKŁADNIKI / 2 porcje 1 mały dojrzały banan 1 małe dojrzałe

cool and minty
Ciasto cytrynowe bez glutenu i bez pieczenia 354

ostudzić i do ostudzonej już masy dodawać po kawałku masło cały czas miksując. Idealnie gładką masę przelać na spód ciasta/tarty. Wstawić (idealnie na całą noc) do lodówki. PYSZNIE ORZEŹWIAJĄCY DESER

gutfut
Ciasto cukiniowo-bananowe 156

bułką wykładamy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach ok 40-50 min. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-ucierane/ciasto-cukiniowo-bananowe/ BosowKuchni Artykuł Ciasto cukiniowo-bananowe pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kaszomaniak - czyli obowiązkowa lektura dla miłośników kasz 113

centrum miasta) składniki są dostępne w większości sklepów spożywczych, więc nie muszę szukać ich w dużych sklepach. W książce znajdziemy przepisy zarówno na zupy, dania główne ale również na desery. Zdecydowanie mogę polecić tę książkę, nie tylko dla miłośników kasz, ale również osób, które dotychczas z dużym dystansem podchodziło do „kaszanych” dań. Jestem pewna, że każdy znajdzie w niej wiele

Tradycyjna Kuchnia
Ekologiczne produkty żywnościowe - współpraca z Victualia :) 145

extra vergine, pomidory suszone 23%, woda, bazylia, pomidor, pietruszka, ocet winny, czosnek, sól morska, pieprz, oregano) Ocet balsamiczny biały  (biały ocet, moszcz z winogron) Krem balsamiczny ciemny do deserów  (skoncentrowany moszcz winogronowy, ocet Balsamico di Modena 20%, xsantan) Makaron pełnoziarnisty spaghetti  (semolina z pełnoziarnistej pszenicy twardej durum, woda) Wszystkie produkty oczywiście są certyfikowane jako ekologiczne . Oprócz świetnych

Zdrowie na języku :P
TORT BEZOWY Z KREMEM KAWOWYM I TRUSKAWKAMI 190

Rewelacyjny i bardzo efektowny, a przede wszystkim wielokrotnie wypróbowany deser. Kruchutkie i delikatne krążki bezowe tym razem przełożyłam puszystym i lekkim kremem kawowym oraz świeżymi truskawkami. Idealnym wykończeniem okazał się sos truskawkowo-waniliowy, który świetnie wzbogacił smak torciku . Pamiętajcie, że dobrze ubita beza po wyłożeniu na blachę nie powinna rozlewać się na boki , ale powinna być puszysta, lśniąca i sztywna

cool and minty
TORCIK POKUSA 149

Pyszny i delikatny torcik , który nie wymaga pieczenia. Nie tylko pięknie wygląda, ale przede wszystkim smakuje jak najlepszy deser. Przygotowałam go na spodzie z pokruszonych ciasteczek maślanych, na którym ułożyłam warstwę kremu z mascarpone i roztopionej gorzkiej czekolady. Całość udekorowałam bitą śmietaną wymieszaną z pokruszoną bezą oraz pokrojonymi, świeżymi figami, które dodatkowo skropiłam waniliowo-miodową polewą. SKŁADNIKI na tortownicę

cool and minty
KARMELIZOWANE JABŁKA 306

Pyszne, soczyste jabłka podsmażane w karmelizowanym cukrze. Mogą być świetnym nadzieniem do naleśników lub dodatkiem do placków, ciast i deserów. Pyszne na ciepło, prosto z rondla, podane w wysokim pucharku z gałką lodów waniliowych. Przygotowane w ten sposób są delikatne, mięciutkie i wprost rozpływają się w ustach.  Najlepiej wybierać twarde, jędrne jabłka typu antonówka lub szara reneta. Pamiętajmy

cool and minty