Trójwarstwowa latte macchiato z kwiatem muszkatołowca

Trójwarstwowa latte macchiato z kwiatem muszkatołowca

Trójwarstwowa latte macchiato z kwiatem muszkatołowca

Pachnąca, aromatyczna, delikatna w smaku latte macchiato z puszystą mleczną pianką i subtelną nutą kwiatu muszkatołowca jest idealna na sobotnie popołudnie. Pasuje do każdego deseru, przeniesie Was w tajemniczy świat Wysp Korzennych i Indii. Składniki - proporcje na jedną filiżankę 8 g kawy (1 czubata łyżeczka drobno zmielonej kawy) 50 ml wody gorącej wody (optymalnie o temperaturze 90-94 stopnie) 180-220 ml mleka o jak najwyższej zawartości tłuszczu  1/3 całego lub 1/5 łyżeczki mielonego kwiatu muszk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.