Gęsta, bardzo aromatyczna i... zielona! Taka jest właśnie kokosowa matcha latte :) Pewnie większość z Was słyszała o tym magicznym zielonym proszku dodawanym do napojów i deserów. Czym właściwie jest matcha? To nic innego, jak sproszkowana zielona herbata! Ogromna skarbnica antyoksydantów, które skutecznie zapobiegają rozwojowi nowotworów i chorób układu krążenia, wspomagają odchudzanie, a także pomagają się zrelaksować Osobiście cenię
Spektrum SmakuKisiel to chyba jeden z najszybszych do zrobienia deserów. Ja często robię go na bazie soków i dzięki temu mam smaki takie jakie lubię a których nie spotka się na sklepowych półkach. Wystarczy ulubiony smak soku i mąka ziemniaczana. Plusem jest też to, że możemy zrobić kisiel w wersji bez cukru, bez barwników i polepszaczy. Składniki: 500 ml soku
Ala piecze i gotujetarce. Dodajemy cukier i oliwę. Mieszamy 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-kapusty-kiszonej-pora/ MieszamWGarnku Artykuł Surówka z kapusty kiszonej i pora pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupiec jeszcze ok 30 min. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/udka-kurczaka-pieczone-warzywach/ MieszamWGarnku Artykuł Pieczone udka z kurczaka na warzywach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuCzasami mam ochotę na mandarynki z puszki. Lubię je i nic na to nie poradzę. A najbardziej smakują mi w cieście śmietankowym na zimno. Może Was skuszę na zimny deser? Składniki: 2 galaretki agrestowe z cukrem 80 g cukru 300 ml śmietany 30% (duże opakowanie) ------------------------- 1 galaretka pomarańczowa z cukrem mała puszka mandarynek Wykonanie: Ciasto przygotowujemy w małej tortownicy
Smak mojego domuDuże babeczki z kawałkami czekolady. Szybki deser dla dzieci i dorosłych. Do tych muffin polecam użyć gorzkiej czekolady, która przełamują słodycz babeczek. Oczywiście jeśli robicie babeczki dla swoich pociech lub nie lubicie gorzkiej czekolady można użyć czekoladę deserową lub mleczną. Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 6 Składniki: 140 g mąki pszennej 1 łyżeczkę proszku
KuchniaWeDwoje.plokoło pół godziny. Oczywiście mówimy tu o przypadkach, w których cały process przebiega bez zakłóceń. Ale właśnie dlatego nie należy jeść owoców na końcu posiłku (na tzw deser). Bo wtedy zostaną zablokowane w żołądku i będą zmuszone czekać na swoją kolej. Tak jakby stały w kolejce za innymi wcześniej zjedzonymi składnikami (które są w trakcie trawienia). W takiej sytuacji owoce
MODA NA BIOnaturalny. Omlet również smakuje bardzo cytrusowo. Ponadto to jest obłędnie puszysty, mięciutki, idealnie słodki - bajecznie smaczny! Oprócz wykorzystania go jako śniadania można też zaserwować takiego omleta jako słodki deser do kawy czy herbaty. Uwielbiam! 😍 Składniki (1-2 porcje): 3 jajka 40 g mąki ryżowej 40 g mąki owsianej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 60 ml świeżego soku
Zdrowie na języku :Pmną proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami. Musicie je koniecznie zrobić na niedzielę. Do ciasta proponuję słodkie wino Monte Santi , które idealnie komponuje się ze słodkimi deserami. Jeśli chcecie mieć udane popołudnie to połączenie poniższego ciasta oraz wina Monte Santi jest dla Was najlepszym rozwiązaniem. SKŁADNIKI 160 g mąki tortowej Extra , 160 g masła, 140 g cukru
słodki bratekkleks z bitej śmietany – możecie pominąć ten element, ja dziś zaszalałam Takie placuszki będą idealne na słodkie śniadanie, małą rozpustę na kolację, a nawet w formie sycącego deseru. Spróbujcie. Składniki: (na 6 placuszków, ilość zwiększyć w zależności od ilości osób) 150 g waniliowego serka homogenizowanego 1 małe jajko 5 łyżek mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 małe
Słodkie okruszkiŚrodkowej Ameryki. Jak jeść? Można owoc obrać i pokroić w plastry lub przekroić na pół i wyjadać miąższ łyżeczką. Owoce jada się głównie na surowo, w sałatkach owocowych, w deserach lodowych. Można ją również znaleźć w kisielu i sokach. Z owoców produkuje się również wino. Pitahaja smakuje słodko, trochę mdło, delikatnie gruszkowo, nie jest kwaskowata (porównywana jest do kiwi
Qlinarnie i Qlinarniemalinowy to nic innego niż przetarte maliny z cukrem. Przetarte przez gęste sitko, pozbawione malutkich pestek świetnie nadają się do deserów, placków, naleśników, a także do gorącej herbaty w zimne jesienne i zimowe wieczory. Mój sos nie jest zbyt gęsty, gotowałam go krótko, zależało mi na płynnej konsystencji. Nie chciałam z niego robić galaretki, ale jeśli ktoś woli galaretkę
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanienależy " Nowy Jork na talerzu" Smitten Kitchen . Zachwyciła nie tylko mnie, ale również mojego nastoletniego syna. Ja zachwycam się częścią na dania wytrawne, Młody zachwycony częścią słodką, czyli deserami. Sympatia zaczyna się od pierwszej chwili, jakość i wydanie książki sprawia, że od razu zaczęłam ją czytać od deski do deski, choć zwykle najpierw przeglądam książkę. We wprowadzeniu sympatia pogłębia
Blondynka Gotuje