przede wszystkim zachwycają intensywnym smakiem. Zalane słodkim sokiem bez dodatku wody tracą kwaśność, ale ich smak nadal jest ostry i wyrazisty. Świetnie sprawdzają się jako dodatek do ciast i deserów, a zimą dzieci chętnie zajadają się nimi prosto ze słoika. Zarówno sok, jak i owoce, są znacznie bardziej intensywne w smaku niż w przypadku wiśniowych kompotów. Robiłam je w ubiegłym
Trzeci talerzCiasto drożdżowe jest dobre o każdej porze, na śniadanie, deser czy podwieczorek. Kubek ciepłego mleka czy szklanka kawy i nic więcej do szczęścia nie trzeba. SKŁADNIKI Ciasto: 25 g drożdży, 80 ml ciepłego mleka, 3 łyżki cukru, szczypta soli, ok. 200 g mąki, 2 żółtka, ¼ szkl. oleju Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy, 350 ml mleka, 1 łyżka cukru Kruszonka
słodki bratekMałe AGD to różnego rodzaju elementy wyposażenia kuchni, bez których trudno wyobrazić sobie wygodne w niej funkcjonowanie. To właśnie takie drobne sprzęty ułatwiają przygotowywanie posiłków i deserów, a ekspres do kawy – przyrządzanie napoju bogów w różnym wydaniu. Małe AGD w Twojej kuchni Do swojej nowej kuchni warto zakupić dobrej jakości blender z ostrzem typu S. Taki sprzęt przyda się
Trochę smakulekkiego zagęszczenia. Wlać na kaszki manny, posypać świeżymi jagodami, wystudzić i zajadać - smaki z dzieciństwa z wakacji u babci to właśnie taka kaszka manna z jagodami, malinami, wiśniami, najlepszy deser na lato..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięekspandowanego? Amarantus ekspandowany ma łagodny smak i lekko orzechowy zapach, dzięki czemu sprawdza się idealnie w daniach zarówno na słodko, jak i na słono. Można go dodawać do jogurtów, deserów, placków, a nawet sałatek i zup krem. Świetnie sprawdza się również jako dodatek do ciasteczek. Ziarna amarantusa mają wysoką zawartość błonnika, żelaza oraz magnezu. Jeśli szukacie więcej inspiracji na ciasteczka
Kulinarne PrzebojePyszne kruche tartaletki, ze świeżymi, orzeźwiającymi i kwaskowymi porzeczkami oraz wyczuwalnym, delikatnym smakiem kokosa są doskonałym pomysłem na lekki deser w gorące letnie dni. Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej 140g masła ekstra 1/2 szklanka cukru pudru 2 żółtka Kokosowa beza: 5 białek 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka octu winnego 4 łyżki wiórków kokosowych 500g czerwonej porzeczki
Szalona Kuchnia EwelinySernik z jagodami leśnymi na biszkoptach. Bardzo kremowy i puszysty o intensywnym smaku jagód. Dobrze schłodzony jest lekkim i orzeźwiającym deserem, w sam raz na lato. Tym bardziej, że nie wymaga pieczenia, a przygotowanie go jest bardzo łatwe. 140 g podłużnych biszkoptów 1 kg Twarogu Sernikowym z Mascarpone Président 3/4 szklanki cukru 600 g jagód leśnych 4 łyżki żelatyny
https:KKuchniaMniammojego szefa kuchni, który korygował moje błędy, w tak krótkim czasie opanowałem rytm pracy w kuchni i mogłem się już sprawdzić na wszystkich stanowiskach pracy czyli od paelli do deserów. 5. Nowe możliwości. Zawdzięczam bardzo wiele projektowi, który otworzył mi nową drogę w życiu . Poznałem nowych ludzi, a zdobyte umiejętności na pewno wykorzystam w przyszłości. Myślę, że dzięki temu
Gotuj po hiszpańskupieczemy ok 20-25 min w 175 stopniach. Ciepłe bułki smarujemy masłem po wierzchu. Artykuł Mleczno-maślane miękkie bułeczki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku130ml wody do rozmieszania budyniu 2 czerwone galaretki (użyłam wiśniowej i o smaku owoców leśnych) 250ml wody do wiśni 150g cukru Krem: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% (śmietana do deserów) 450g wiśniowego jogurtu w temperaturze pokojowej 3-4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 15g żelatyny + 150ml wody w temperaturze pokojowej Dodatkowo do dekoracji: ubita śmietanka
Mała CukierenkaCzekoladowe doniczki to deser, który podbije serca największych łasuchów. Składniki (10 doniczek) : 5 czekolad mlecznych lub gorzkich śmietana tortowa 36% cukier puder ciastka Oreo listki mięty owoce: maliny, borówki... Czekolady rozpuszczamy w wodnej kąpieli. Równomiernie rozlewamy je po bokach kubeczków (ok. 3 łyżek). Schładzamy w lodówce ok. 2-3 godzin. Następnie rozcinamy kilka razy górną część
Pyszności Słodkościsłodkiego syropu. Prosty w przygotowaniu, o przepięknym kolorze będzie idealną bazą do sporządzenia letniej lemoniady różanej na upalne dni lub jako dodatek do jesiennej herbaty, czy jako dodatek do deserów. Zastosowanie zależy właściwie od Waszych upodobań i wyobraźni, którą wspaniały zapach syropu z pewnością rozbudzi :) A zatem nie będę się dłużej rozpisywać, żeby nie zabierać cennego czasu na zebranie ostatnich
Kuchnia w Słońcu Skąpanaogórkiem, Gunkan z tatarem z tuńczyka, rolka z krewetką w tempurze z awokado i mango i Warsaw roll, czyli rolka w tempurze z łososiem, serkiem i ogórkiem. Na deser dostaliśmy sernik z biała czekolada, a w międzyczasie popijaliśmy zieloną herbatę
Kulinarne przygody GatityTarty to moja wielka miłość. Wytrawne, na słodko, na obiad, kolację czy na deser. Zawsze jest pora na dobrą tartę. Ostatnio przygotowałam bardzo prostą tartę z pomidorami. Dzięki temu, że na spód wykorzystałam gotowe ciasto francuskie jej przygotowanie nie zajęło dużo czasu. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 2 jajka, 2-3 łyżki śmietany, 100 g tartej mozzarelli, 1 łyżka
Moja kraina smaków