deser - 61894 przepisów (strona:1582/4127)

Strudel z owocami leśnymi (Strudel ai frutti di bosco) 138

maliny i borówki, pierwsze sezonowe jabłka, do tego maślane, chrupiące ciasto francuskie i mamy gotowy przepyszny strudel. Idealnie komponuje się z kulk ą  lodów lub kleksem bitej śmietany. Deser wprost idealny ;) Przy okazji zapraszam Was na wcześniejszy przepis na  strudel z jabłkami  z rodzynkami i orzeszkami piniowymi.  Smacznego! SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jabłko

La grande e la piccola cuoca
Malinowa Zebra Na Herbatnikach / Bez Pieczenia 112

części. 5. Na spód blaszki wykładamy pierwszą warstwę herbatników, na to jedną część masy śmietanowej, a na nią znów warstwa herbatników i tak do wykończenia herbatników i masy. Deser schładzamy w lodówce co najmniej przez 3-4 godziny, a najlepiej przez noc aby herbatniki dobrze zmiękły. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Ciasto czekoladowa śliwka 89

Ciasto czekoladowa śliwka Pyszne dwuwarstwowe ciasto na bazie biszkoptu kakaowego z delikatnym musem śliwkowym. Rewelacyjny deser, który z pewnością zasmakuje wszystkim gościom i domownikom. Polecam!     Składniki: Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 1 szklanka oleju 3 jajka 1,5 szklanki mleka 4 łyżki kakao 2 łyżki powideł śliwkowych 1,5 łyżeczki sody

Blog z Apetytem
Prosty przepis na ciasteczka 182

przygotowania ich z tego przepisu. Są naprawdę bardzo smaczne! W przepisie podaję zamienniki do przygotowania ich w wersji dla osób na diecie bezmlecznej. To dobry pomysł na domowy deser lub przekąskę do szkoły, pracy albo na piknik – tak ładnie, wiosennie się zrobiło. PROSTY PRZEPIS NA CIASTECZKA Składniki: 4 szklanki mąki pszennej – ja użyłam orkiszowej jasnej typ 700 2 szklanki mąki

Dorota Smakuje
Zdrowy sok z owoców czarnego bzu. 142

pić tuż przed snem. Sok możemy podawać w różnej formie np. do herbaty, wymieszany z niedużą ilością przegotowanej i ostudzonej wody . Sok z bzu czarnego możemy też wykorzystać do deserów np. budyniu ( polewamy sokiem po częściowym wystudzeniu ), a nawet do drinków. Sok ma ciemno fioletowy kolor i jest jest smaczny, tak więc bez problemu wypiją go nawet nasi milusińscy

Przepisy i porady kulinarne
Fotografia kulinarna czyli jak zaprojektować książkę kucharską? 101

wzorami. Ważne jest także niekiedy, aby działać szybko – nie tylko dlatego, że ktoś o wielkim apetycie może zjeść Twoją potrawę, zanim zostanie sfotografowana. Fotografowanie lodów czy innych mrożonych deserów może wymagać takiego sprawnego operowania aparatem. Najważniejsze zasady fotografii w kuchni Jeśli marzy Ci się Twoje własna fotoksiążka kucharska , to musisz pamiętać o kilku ważnych zasadach. Przede wszystkim jedzenie musi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto czekoladowe 91

unieść”. Ciasto nie zgniata się jak biszkopt czekoladowy nawet jeśli nałożymy na nie dużo kremu czy dodatków. To właśnie ten przepis wykorzystałam przy okazji robienia Tortu Elsy czy deserów słoiczkach . Składniki: 200 g mąki 200 g białego cukru 100 g brązowego cukru 1,5 łyżeczki sody 3 łyżeczki cukru waniliowego 50 g kakao 0,5 szklanki maślanki 1 szklanka

Ciastkozercy
365 dni bez cukru, czyli kolejny poradnik Sarah Wilson - recenzja 118

jelitami. Poradnik oprócz mnóstwa informacji i wskazówek zawiera także 148 pysznych przepisów , które idealnie sprawdzą się w przypadku singli oraz całych rodzin. To nie tylko propozycje na ciasta i desery, ale także na dania do dziecięcych lunchboxów, proste kolacje, obiady i śniadania.  Prawda, że wszystko wygląda apetycznie? Także, jeśli cukier to Wasz wróg i chcecie go pokonać skutecznie

Di gotuje
Surówka z białej kapusty z ogórkiem i papryką 109

Dosypujemy koperek. Doprawiamy cukrem, solą, pieprzem i octem jabłkowym do smaku. Artykuł Surówka z białej kapusty z ogórkiem i papryką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
ciasto mocno porzeczkowe z bitą śmietaną i musem porzeczkowym... 152

dżem smakowy (moje przetwory) przetrzeć przez sitko, wymieszać z wodą i jest mus do polania ciasta - pyszne, łatwe, szybkie ciasto ucierane z porzeczkami, z dodatkiem bitej śmietany to wyśmienity deser do kawki,herbatki.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
krem ala Ferrero Rocher 160

Krem ala Ferrero Rocher, to pyszne połączenie orzechowej nuty z czekoladowo – śmietankowym smakiem. Jego gęsta konsystencja sprawia, że idealnie nadaje się do tworzenia deserów i kremowych zdobień (np. do zdobienia muffinek), jednocześnie łatwo się rozsmarowuje, więc jest świetny do przekładania tortowych blatów czy ciast. To właśnie ten krem wykorzystałam przy tworzeniu tortu ala Ferrero Rocher . Zobacznie jak łatwo i szybko

Domowe Torty
Domowe drożdżówki z malinami i kruszonką 155

Mięciutkie, puszyste bułeczki z świeżymi, orzeźwiającymi malinami i chrupiącą kruszonką to doskonały pomysł na letni deser z wykorzystaniem sezonowych owoców. Składniki: Ciasto: 260g mąki pszennej 1 jajko 60g cukru 100ml letniego mleka 50g masła 30g świeżych drożdży Dodatkowo: 300g świeżych malin 1 jajko do posmarowania bułek Kruszonka: 60g mąki pszennej 30g cukru 40g masła ekstra Wykonanie: 1. Ciasto: Drożdże pokruszyć

Szalona Kuchnia Eweliny