Właściwie powinnam go nazwać po prostu deserem, wszak sera w nim ani grama ;). Ale wygląda jak sernik na zimno, podobnie smakuje, więc niech już zostanie sernikiem ;). Pomysł na niego zrodził się w mojej głowie gdy szukałam koncepcji na wykorzystanie puszki mleka kokosowego, które już od dłuższego czasu stało sobie w mojej kuchennej szafce. I oto jest - lekki, orzeźwiający
Opowieści z piekarnikaśliwkową. Wyrównać. Następnie na masie śliwkowej układamy kolejną warstwę biszkoptów tym razem nasączamy w kawie. i przykrywamy całym kremem waniliowym. Wyrównać. Na koniec torcik posypać drobno startą gorzką czekoladą. Deser wkładamy do lodówki na około 2 godziny. W tym czasie masa śliwkowa zastygnie. Rada: do masy śliwkowej zamiast galaretek jagodowo - jeżynowej można użyć galaretek o smaku owoców leśnych
Ciastka - domowe słodkościochotę na serniczek? My zawsze 😎 Tym razem na zimno z pysznymi owocami 💗 Od dawna miałyśmy ochotę na taki prosty deser i nadarzyła się okazja aby go wykonać. Tak naprawdę przepis jest uniwersalny bo można dowolnie zmieniać owocki a najlepsze w nim jest to, że idealnie wchodzi po treningu bo dodałyśmy do niego świetne białko Gymtec Labs słodzone stewią i erytrytolem
Candy PandasTORT na deser? NIE! TORT na obiad lub kolację TAK! Kuskus pełnoziarnisty gorącym wywarem z bulionu drobiowego Winiary zalany, następnie z podsmażoną cebulką i cukinią zmieszany. Pieprzem, garam masala doprawiony i z mieszanką świeżych ziół (lubczyk, m ięta zwykła i pieprzowa, szczypiorek, zielona pietruszka, koperek) połączony. Jajka ze słodką śmietanką 30% roztrzepane, do kuskusu dodane, całość do okrągłej formy przełożone
Moniki SmakołykiSłodkie, kruche babeczki z orzeźwiającym, lekko kwaskowym musem jeżynowym i puszystą bitą śmietaną to fajny pomysł na szybki deser do kawki. Składniki: Ciasto: 150g masła 1 jajko 280g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 70g cukru pudru Mus jeżynowy: 60ml wody 400g świeżych jeżyn 1 łyżeczka żelatyny 6 łyżek cukru Dodatkowo: bita śmietana świeże jeżyny masło do wysmarowania foremek
Szalona Kuchnia Ewelinymaluchach, które bardzo lubią czekoladę i rolady. Podejrzewam, że tak bardzo jak ja lubię maliny 😊😉 By zatem udobruchać wszystkie strony, jest rolada, jest czekolada i są maliny 😉 Ten deser robiłam zainspirowana filmikiem Noizz Food. Filmik znacznie skraca cały przepis, szczególnie przygotowanie musu czekoladowego. Owocową wkładkę zmieniłam tak, by była bardziej sezonowa i na letnią, polską nutę. Przygotowywanie tej rolady
Weekendy w domu i ogrodzieCiasto ucierane, czyli klasyka. Maślane i pulchne ciasto w połączeniu z kwaskowymi śliwkami i chrupiącą kruszonką zawsze się sprawdzi i każdemu posmakuje, a z kawą jest
Analiza SmakuSkładniki na 4 desery (250 ml): 1/2 szklanki amarantusa 2 szklanki suszonych daktyli 3 łyżki kakao 300 g jogurtu naturalnego wysokobiałkowego (typu SKYR) skórka starta z 1/2 pomarańczy (opcjonalnie) 2 kiwi 6 śliwek węgierek 20 migdałów (sparzonych i obranych ze skórki) 24 borówki amerykańskie :) Amarantus gotować w wodzie w proporcji 1:1,5 przez 15 minut, następnie odsączyć przez sitko
Banana Smilestrudno się oprzeć s koro krzaczki uginają się pod ciężarem tych pysznych owoców, zachęcając do wykorzystania ich w swoich przepisach. Maliny fantastycznie sprawdzają się w słodkich deserach, ale warto wykorzystać je także w daniach wytrawnych np. sałatkach. Uwielbiam sałatki z wykorzystaniem owoców: malin, truskawek czy arbuza . Składniki: 1 00 g mixu sałat (szpinak, rukola, liście botwinki
Moja kraina smakówodstawiamy w ciemne miejsce na 6 miesięcy, chociaż moim zdaniem nalewka porzeczkowa najlepsza jest po roku leżakowania. Pozostałe z nalewki owoce możemy wykorzystać jako dodatek do lodów, ciast lub deserów. Nalewka porzeczkowa na soku z czerwonych porzeczek z cynamonem Nalewka z soku z czerwonych porzeczek Jeśli dysponujecie sokowirówką lub wyciskarką, możecie zrobić nalewkę z soku czerwonej porzeczki. Przepis na nalewkę
Kulinaria - potrawy z różnych stron światakonsystencji. Masę wylewamy na mocno nagrzaną i nasmarowaną olejem gofrownicę. Studzimy na kratce. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Artykuł Chrupiące gofry pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Brownie z porzeczką: słodycz czekolady przełamana lekko kwaśną nutą czerwonej porzeczki. Przepis na deser idealny i oryginalny! Wypróbuj teraz The post Brownie z porzeczką appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkeyWięc jeżeli nie zjecie w domu obiadu, a chcecie nabrać sił przed magiczną podróżą to informujemy, to z zamówieniem jedzenia nie ma problemu. Po przeciwnej stronie są też gofry, desery, kawa i nawet… prosecco. W sam raz na urodziny Do wyboru macie też dania regionalne, takie jak: schabowy po lubelsku, zawijoki janowskie czy kotlety janowieckie. Nie ma też problemu
Pasja Smakutortownicy, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40 minut w temp. 170stC, do "suchego patyczka". Upieczone ciasto ostudzić na kratce, górkę ściąć (można wysuszyć i wykorzystać do bajaderek lub deseru), a ciasto przekroić na dwa blaty. masa serowa: 400g twarogu półtłustego 200ml śmietanki 30% 100ml mleka 3 łyżeczki żelatyny (każda z lekką górką) 4 łyżki cukru 1 szklanka borówek
Obiad gotowy