Czemu nie? W końcu to nie może się nie udać, zwłaszcza latem, kiedy królują truskawki, maliny, jagody i moje ulubione soczyste czereśnie. Dlatego mam dla Was kolejną zdrowszą wersję deseru – tym razem mocno czekoladowy pudding jaglany z czereśniami. Naturalnie słodki, idealnie kremowy i aksamitny. Co więcej, czekoladowy pudding jaglany jest na tyle treściwy i sycący, że doskonale sprawdzi się(...)jako drugie śniadanie lub podwieczorek. Niewielka miseczka wystarczy by zaspokoić nawet większy głód, a przy okazji chrapkę na małe co nieco. Podając deser nie pomijajcie, ale i nie żałujcie sezonowych owoców… póki są. Nic nie zastąpi smaku czereśni zerwanych prosto z drzewa lub dopiero co przyniesionych z bazarku. Poza tym ich słodko-kwaskowy smak doskonale komponuje się dosyć ciężkim
Fitsweet.meWspaniały sernik na zimno z dodatkiem borówek i malin. Mile widziane są tu jagody, uzyskamy wtedy mocno fioletowy kolor a o smaku to już nie wspomnę
Pani na deserTakich pysznych i maślanych ciasteczek nie kupicie w żadnym sklepie :) SKŁADNIKI NA OK. 60 MAŁYCH CIASTECZEK: 30 dag mąki pszennej 5 dag mąki ziemniaczanej 22
Pani na deserSzybki i lekki sernik na zimno otulony owocami :) SKŁADNIKI: 35 dag zmielonego sera 330 ml śmietany 30 % dowolna galaretka, u mnie pomarańczowa maliny 250 g borówki
Pani na deserW domowych warunkach też można zrobić pyszne lody :) SKŁADNIKI: 400 ml mleczka skondensowanego słodkiego 600 ml śmietany 30 % 2 łyżki kakao opakowanie ciastek oreo (154 g
Pani na deserwykonane na podłużnych i kruchych biszkoptach, z masą serową z prawdziwego twarogu oraz musu ze świeżych truskawek. Całość udekorowana jest truskawkami i oblana polewą z białej czekolady. Pyszny, piankowy deser, który smakuje jak ptasie mleczko. Wystarczy tylko kilka składników i niecałe 30 minut naszej pracy - reszta czasu to chłodzenie i czekanie, aż masa stężeje. Idealny deser na upalne dni! Składniki
Kuchnia MagdaLenyObserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Ozdoby na tort jednorożec wykorzystałam do tortu jednorożec. Dekoracje z masy cukrowej polecam zrobić kilka dni przez zrobieniem tortu, aby zdążyły
Słodki PomysłPanna Cotta - ten pyszny włoski deser kojarzy chyba każdy. Przepisów i wariacji na jego temat jest mnóstwo. Możemy podawać go na różne sposoby z mnóstwem dodatków. Ja jakiś czas temu wpadłam na pomysł, żeby połączyć ten deser z musem z brzoskwiń. Inspiracją dla mnie był koktajl Bellini, który przygotowujemy na bazie prosecco i musu brzoskwiniowego. Tutaj galaretka z wina(...)idealnie będzie komponować się z brzoskwiniami przybierając ciekawą formę. Deser przygotowujemy w trzech etapach, zachęcam Was do wypróbowania przepisu. składniki (Panna Cotta) 220 ml mleka 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru szczypta soli 400 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego galaretka: 1,5 szklanki wina musującego prosecco 1,5 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki cukru mus z brzoskwiń
noteskulinarnyfigaLatem kiedy temperatura za oknem sięga 30 stopni odpalanie piekarnika jest raczej ostatnią rzeczą na jaką mamy ochotę. Najlepszą opcją wtedy okazują się desery na zimno przygotowywane bez pieczenia. Dlatego dziś zapraszam na orzeźwiający deser idealny na upalne letnie dni. Sernik na zimno z sezonowymi owocami. Sernik, jak wszystkie inne desery na moim blogu, przygotowany jest bez zbędnego dodatku białego(...)spód pieczony w piekarniku. Masa serowa przygotowana jest na bazie włoskiego twarożku jednak spokojnie można zamienić go na klasyczny twaróg tłusty lub półtłusty. SERNIK NA ZIMNO, ZDROWY DESER BEZ CUKRU Składniki na małą tortownicę 16 cm Spód Banan Jajko 20 g mąki kokosowej 50 g mąki orkiszowej 30 g mąki ryżowej Pół łyżeczki proszku do pieczenia Woda Masa
HealthyCreationsProsty deser nie tylko na lato, choć w sezonie z pewnością warto wykorzystać świeże owoce. Smak mojego dzieciństwa, który teraz przekazuję synkowi. *** Dieta lekkostrawna z ograniczeniem błonnika i tłuszczu wyklucza tłusty nabiał, dlatego mój deser przygotowałam na chudym mleku. Zalecane jest spożywanie gotowanych i rozdrobnionych owoców, stąd w deserze znalazły się ugotowane i przetarte przez sito truskawki
babka w formiewaniliowym) listki świeżej mięty do dekoracji Ponadto: 250 ml śmietanki kremówki (30%) 3 łyżeczki żelatyny 1 cytryna 2 łyżeczki cukru pudru garść rozdrobnionych migdałów (słupki, płatki) Wykonanie: Najpierw przygotowałam deser blancmange . Pewnie zastanawiacie się co to jest i w jakim celu robię taki dodatek do mojego chłodnika. Otóż, blancmange ma pochodzenie francuskie. Nazwa wywodzi się od słowa „Blanc-manger” czyli(...)Białe jedzenie”. Zazwyczaj robi się go z mleka i proszku migdałowego. Ale, tak jak wiele innych potraw, tak i ten deser ma nowe wersje. Ja podaję taką wersję, która się sprawdziła i taki przepis polecam. To wersja wykwintna. Żelatynę namoczyłam w ¼ szklanki gorącej wody. Odstawiłam do napęcznienia i wystudzenia. Cytrynę sparzyłam. Starłam skórkę. Z ¼ cytryny wycisnęłam sok. Śmietanę
Kuchnia u KrysiWiedza – Inspiracje – Tortowe ABC Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Tort jednorożec był dla mnie ogromnym wyzwaniem. Zabierałam się za niego od roku! Bałam się, że dekoracje
Słodki Pomysł