pestek, a następnie układamy na warstwie śmietankowo serowej i zalewamy tężejącą galaretką. I gotowe. Teraz tylko 2 godziny w lodówce by wszystko ładnie zastygło i można się cieszyć pysznym deserem. Smacznego
Cynamonowe szczęściesię wina. Ponadto na przykład do kawy możemy zamówić struclę jabłkową (Apfelstrudel) lub wiśniową („Kirschenstrudel”). W północnej części landu słodkim przysmakiem są tzw. kule śnieżne (Schneeballen). Typowym dla Bawarii deserem są drożdżowe pampuchy (Dampfnudel). Artykuł Kuchnia Bawarii – co spróbować w Bawarii? pochodzi z serwisu Przepis Kulinarny ProstePesto a jego autorem jest Paweł Clad
ProstePesto.plPączki drożdżowe z patelni to pomysł na pyszny deser, a nawet posiłek z niewielu składników. Przepis pochodzi ze strony: Trójkątne pączki z patelni | Kuchnia na Wypasie . Natknęłam się na niego na Faceebook'u i postanowiłam wypróbować. Pączki robi się z ciasta jak na tradycyjne pączki, a smaży na patelni jak placki. Ciasto zrobione jest z samych żółtek, bez białek
Waniliowe Improwizacjejest w czytelny, a zarazem łatwy, cyfrowy panel sterowania szybkiego gotowania: * meat/ stew- gotowanie/ duszenie * beans/ chili- gotowanie roślin strączkowych * rice/ risotto- ryż * yogurt- jogurt * poultry- drób * dessert- ciasta, desery * soup- zupy Dodatkowe funkcje to: * brown/ saute- rumienienie/ obsmażanie * manual czyli samemu można ustawić czas ciśnienie do przygotowania dania * slow cook- wolnowar * steam- gotowanie na parze * keep warm- utrzymanie ciepła
Zrób to smacznieMilkshake truskawkowy. Taki jak w kawiarniach, a nawet lepszy! Wiecie co pijecie, wiecie co do niego dajecie i macie pewność, że jest to dobra jakość
Czarnawisienkatruskawek robimy mus. Jeśli truskawki są dojrzałe moim zdaniem wystarczy 1 łyżka cukru pudru. Możecie oczywiście dodać więcej to w zależności od tego czy lubicie bardziej słodkie desery czy nie. Ja osobiście lubię nie za słodkie więc nie dodaję zbyt dużo cukru. 3,5 łyżeczki żelatyny zalewamy minimalną ilością zimnej wody i odstawiamy na kilka minut do napęcznienia. Jogurt grecki
noteskulinarnyfigaPokażę jak wykorzystać cukinię do ciasta. Mam w piwnicy kilka słoiczków cukinii a'la ananas ( KLIK ). Świetnie nadaje się do deserów i ciast, zobaczcie sami. Składniki: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka kakao kakao cynamon (opcjonalnie) 1 słoik marynowanej na słodko cukinii KLIK Sposób wykonania
Kuchnia domowa AniPieczona owsianka czekoladowo – orzechowa Przepadam ostatnio za pieczonymi owsiankami, bo smaku niczym coś w rodzaju ciasta czy deseru a jako, że lubię śniadania na słodko, ta owsianka sprawdza się idealnie! Bardzo polecam wam spróbować! Przepis jest na jedną porcję, zawsze możecie za jednym pieczeniem upiec kilka owsianek lub zmodyfikować dodatki by smak był inny. Spokojnie w lodówce
Dorota SmakujePrzepis na łatwe domowe lody truskawkowe w sam raz na letnie upalne dni. Czas przygotowania : 10 minut/ czas mrożenia kilka godzin Ilość porcji: 4-3osób
karolgotujeRolada żyrafa z bananami i bitą śmietaną jest rewelacyjna że względu na smak i wygląd. Ciasto marzeń, zarówno uwielbiają je dzieci jak i dorośli.Przepis pochodzi
Smaczne PotrawyBeza chrupiąca z zewnątrz, a delikatna i piankowa wewnątrz to idealny deser na każdą okazję. Bardzo prosta do wykonania :) Składniki: 4 białka szklanka drobnego cukru łyżeczka mąki ziemniaczanej łyżeczka octu winnego 400 ml śmietany 30 % 2-3 łyżki cukru pudru świeże truskawki kilka listków świeżej mięty Piekarnik nastawić na 140 stopni C. Dużą płaską blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Białka
wyzwania kuchennemogły się do niej przykleić. Dzisiejszy sernik na zimno jest wyjątkowo puszysty, delikatny, pełen bąbelków powietrza. Nie jest zbyt słodki, ale masę serową warto dosłodzić do smaku. To idealny deser na lato, bardzo polecam, smacznego :) Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia, składniki: na blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub trochę większą) albo tortownicę o średnicy 26 cm) do odmierzania używamy szklanki
Lekcje w kuchniNajlepszy przepis na wilgotne ciasto drożdżowe z rabarbarem na dużą blachę. Proste w wykonaniu i nieziemsko pyszne. Tradycyjna drożdżówka, w której smak kwaśnego rabarbaru przełamuje słodycz ciasta. Idealne deser w sezonie wiosennym. To kolejny wypiek z rabarbarem w tygodniu. Dla mnie o tej porze nie ma lepszego ciasta niż z sezonowymi owocami 🙂 Wilgotna drożdżówka szybko znika z talerza. Polecam. Zrobiliście
Ania gotuje