Sezon na rabarbar w pełni, z czego bardzo się cieszę bo bardzo go lubię. Uwielbiam go w ciastach i deserach ale również jako dodatek do potraw mięsnych. Dzisiaj pokaże wam mój ulubiony przepis na sos rabarbarowy, który idealnie sprawdzi się do dan mięsnych, w szczególności wieprzowiny. Fantastyczny dodatek do grillowanych mies. SKŁADNIKI: około 4 kotletów schabowych 1 lyzka oliwy
Pani M - kuchnia smakowitaprzy nim wiele pracy. Uwielbiam rabarbar i co roku jak tylko pojawia się w warzywniakach od razu piekę ciasto . Idealnie nadaje się również do kompotów i deserów. A Wy lubicie rabarbar? Przepis na kruche ciasto z rabarbarem i bezową pianką --> kliknij tutaj Przepis na błyskawiczne ciasto z rabarbarem --> kliknij tutaj Przepis na ucierane ciasto z rabarbarem
Zrób to smacznieCiasto z jogurtów greckich bez pieczenia, delikatny kremowy niby ”sernik” na ciastkach. Sernik z kajmakiem i orzechami. Pyszny domowy deser na biszkoptach z gęstego jogurtu greckiego lub jogurtu typ grecki. Sernik bez sera można przygotować na śmietanie lub na jogurcie. To pyszne proste ciasto zrobisz bez użycia piekarnika, a także bez miksera. Gotowane ciasto z jogurtów greckich często
Dieta moja pasjazimno. Kaszetki możecie kupić między innymi w sklepie Bee ze zdrową żywnością . Znajdziecie tam wiele fajnych i zdrowych produktów różnych firm, które możecie wykorzystać do śniadań, obiadów czy deserów. Bez wychodzenia z domu zrobicie super zakupy. Polecam. Kotlety z kaszy i jajek
Ewa w kuchniDZIAŁA WGRANA E-KSIĄŻKA KUCHARSKA? W e-książce w tej chwili mamy ponad 160 przepisów. Co robimy? Wybieramy wymarzone danie ( od zup, przez sosy, dania główne, lody, desery, drinki td ) Na urządzeniu wyświetla nam się najpierw lista produktów, a następnie przepis KROK PO KROKU pokazujący co w danym momencie mamy zrobić. Przy korzystaniu z tej funkcji nie musimy własnoręcznie ustawiać
Ostra na SłodkoLody to deser kojarzący się ze słońcem, upałem, zabawą na powietrzu. Choć oczywiście możemy się nimi zajadać okrągły rok, jedzone dla ochłody w piękny dzień są przyjemnością samą w sobie! Z nadejściem wiosny i zbliżającym się latem mali i duzi lodożercy na pewno nie żałują sobie swojego ulubionego przysmaku. Ci mieszkający w Warszawie, już wkrótce będą mogli rozkosztować się
COOKMAGAZINEsię. Krem zawiera prawdziwą miazgę kakaową, wiórki prawdziwej mlecznej czekolady bez cukru oraz sporą ilość orzechów laskowych. Świetnie komponuje się też z naleśnikami, omletami, waflami ryżowymi i innymi deserami. Ma niejednolitą konsystencję i bardzo dobrze się rozsmarowuje. Jego smak jest intensywnie orzechowy, dość słodki i przypomina trochę praliny Ferrero Rocher, tylko w zdrowszym wydaniu. Jest tak uzależniający, że dosłownie
Kuchnia MagdaLenyrodzaju kremu. Moim absolutnym debeściakiem jest lemon curd, ale można go robić z praktycznie dowolnych owoców. Truskawek, malin, mango, marakui, z czego tam chcecie. Stosuje się go głównie do deserów (mmmm, moja ulubiona pavlova z lemon curdem), ale można też dosmaczać nim np. jogurty. A jak ktoś lubi kanapki na słodko, to też się nada. Dzisiaj zatem chcemy przedstawić
Marder&Marder ManufactureDlaczego niby dżem ponieważ konsystencja jego jest dość rzadka i bliżej mu do sosu niż do dżemu, a będzie idealny do placuszków, naleśników czy do deserów oczywiście na chałeczkę też będzie można go dać ;) Dżem powstał nie planowanie ponieważ kupiłam melon który po rozkrojeniu okazał się niedojrzały i mało słodki dlatego aby go nie wyrzucać przerobiłam go na coś
Gotowanie...to proste !Dzisiaj przepis na prosty deser. Rurki z ciasta francuskiego z szybkim kremem z serka mascarpone i mango
Stare GaryMuffinki kojarzą się ze słodkim deserem. Tymczasem wytrawne, na słono są równie pyszne! Sprawdzają się jako kolacja/śniadanie na ciepło lub przekąska na imprezę. Robi się je dosłownie w kilka chwil, ze składników, które znaleźć możemy w każdej lodówce:) Z poniższego przepisu wyjdzie nam 10-12 sporych babeczek. 2 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju 2 jajka
Szefowa kuchniPomysł na szybki niedzielny deser. Kruche babeczki z kajmakiem. Szybko, słodko i pysznie. Babeczki można przygotować wcześniej i trzymać je w szczelnym pojemniku, zaoszczędzi nam to pracy kiedy wpadną niespodziewani goście albo najdzie nas ochota na coś słodkiego. Takie foremki można wypełnić nie tylko kajmakiem, ale kremem z mascarpone albo bitą śmietaną w owocami. KAJMAKOWE BABECZKI Składniki: babeczki
Bon appetit mon amieSkładniki: 3 opakowania śmietanki 30% (1 opakowanie 330 ml) 2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym 2 opakowania galaretki o smaku gruszkowym 2 opakowania galaretki o smaku
Ciastka - domowe słodkości