Beza szwajcarska

Beza szwajcarska

Beza szwajcarska

Pyszna, krucha, delikatna beza szwajcarska stanowi świetną alternatywę do tradycyjnej bezy francuskiej. W porównaniu do niej jest stabilniejsza , nie odkształca się, nie pęka i nie rozpływa się w trakcie pieczenia. W porównaniu do bezy francuskiej jest bardziej sucha, ale to sprawia, że przełożona kremem może wytrzymać dłużej. Składniki i proporcje potrzebne do jej przygotowania niczym się od niej nie różnią od pozostałych bez. Najczęściej przyjmuje się proporcje 2:1 , czyli 2 porcje cukru przypadają na 1 por... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SmartBake.pl

Autor

SmartBake.plSmartBake.pl

Robię to co lubię i lubię to co robię... tak można streścić moją pasję do wypieków. Blog stworzyłam po to, aby zebrać w jedno miejsce przepisy gromadzone przez lata przez moją mamę i babcię. Każdy z nich jest sprawdzony i to wielokrotnie. Do całej tej kupki dołożyłam również swoje ulubione przepisy. Moją kolejną dużą pasją jest dekorowanie. Bardzo się cieszę, że te dwie pasje mogę połączyć ze sobą. Ciągle się kształcę i podnoszę swoje kwalifikacje. Specjalnie po to, abym mogła Wam przekazywać rzetelną i sprawdzoną wiedzę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tort bezowy, tort, torty, deser, likier, desery, bez pieczenia

Inne przepisy z SmartBake.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.