deser - 61894 przepisów (strona:1017/4127)

Sałatka z bobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą 159

Świeża, sezonowa sałatka z bobem, smażonymi młodymi ziemniaczkami, sałatą lodową, świeżą miętą i fetą, polana sosem na bazie jogurtu naturalnego. Smaczna i sycąca, która z powodzeniem

Oryginalny smak
Koktajl zamiast śniadania 226

Hej!  Czy wiecie że już ponad 25% ludzi spokojnie radzi sobie bez pieczywa na śniadanie?. Ten nowy trend jest bardzo pozytywny i też podyktowany tym

Kuchnia PROzdrowotna
Sernik z musem śliwkowym. 188

 Sernik jest to jednoznacznie moje ulubione danie w kuchni! Dziś prezentuję Wam przepis na pyszny sernik z musem śliwkowym! Sernik jest bardzo smaczny, może trochę

Kuchnia Łukasza
JAK RADZIĆ SOBIE Z UPAŁAMI W MIEŚCIE? 204

    Prawdziwe tropiki - termometry pokazują powyżej 30 stopni Celsjusza, a prognozy zapowiadają większość sierpnia i początki września równie upalne.      Przy takiej pogodzie

W kuchni Karmel-itki
Deser mus malinowy z biszkoptami 191

pomysł na prosty i smaczny deser. Smak ciasta może się za każdym razem różnić, ponieważ zależy od słodkości malin.  Jest to lekkie ciasto. Idealne na lato. Składniki: - 3 galaretki malinowe - biszkopty - 250g  malin - 700ml wody Sposób przygotowania: Maliny myjemy i blendujemy na gładki mus. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do przestygnięcia. Po tym czasie dodajemy mus malinowy(...)dokładnie mieszamy.  Na okrągłej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy biszkopty i wylewamy tężejący mus. Deser wstawiamy do lodówki

Pan i Pani Smith w kuchni
SAŁATKA SZWEDZKA 377

Przepyszna sałatka o słodko-kwaśnym smaku. Świetnie smakuje jako dodatek do kanapek lub np. do hod-dogów. SKŁADNIKI: MARYNATA: 1 kg ogórków 3 łyżki soli 4

RAROSSA
Azjatycki kurczak w glazurze z Chow Mein 271

Bardzo słodko - ostra inspiracja obiadowa. Samo danie w sobie jest bardzo proste w wykonaniu, a składniki znajdziecie teraz w Lidlu.  Taka forma podania kurczaka na

Niezły Młynek
Sernik na zimno z malinami i galaretką 183

Panujące upały zainspirowały mnie do stworzenia deseru niewymagającego pieczenia. A mianowicie, sernik na zimno. To idealny deser na letni dzień. Ja przygotowałem go z trzema warstwami galaretki. Nie będę urywał, że jest to czasochłonne. Jeśli nie macie zbyt wiele czasu, możecie przygotować sernik z jedną warstwą galaretki. Zapewniam, że będzie równie pyszny. Czas przygotowania: 30 min. (oczekiwanie 12 h ) Składniki

kulinarnyJa
Puszyste ciasto ze śliwkami. 299

 Puszyste, pyszne, pachnące latem ciasto ze śliwkami! Uwielbiam wypieki ze śliwkami, bo one idealnie swą lekką kwaśnością dopełniają słodycz ciasta. Przygotowanie tego ciasto nie jest

Kuchnia Łukasza
ORZEŹWIAJĄCY NAPÓJ Z BIAŁEGO WINA 195

         Za oknem temperatury jak w tropikach, a ja siedzę z anginą. Świetnie, prawda? Niemniej post dzisiaj kieruję do wszystkich, którzy w

W kuchni Karmel-itki
Placki z kabaczka. 247

 Sezon na kabaczka już się rozpoczyna, dlatego dziś prezentuję Wam przepis na pyszne placki z kabaczka, które przygotowuje się bardzo szybko i łatwo.  Do

Kuchnia Łukasza
Sałatka chilli z grillowanymi warzywami i halloumi 190

Nie zapomnijmy, że sezon grillowy nadal trwa. Dlatego dzisiaj prezentujemy bardzo energetyzującą sałatkę w sam raz na piknik. Sałatka bez mięsa, a daje 100% energii. Do

Niezły Młynek
LEENIWY PORANEK #7: OMLET Z KURKAMI BEZ GLUTENU 261

    Odkąd nauczyłam się przyrządzać omletów, robię je naprawdę bardzo często. Co prawda wymagają nieco więcej czasu niż zwykła jajecznica, ale za smak i ten

W kuchni Karmel-itki
Szafirowy serowy deser 177

Deser ten zrobiłam juz jakiś czas temu ale jakos nie było kiedy go tutaj wstawić. Miałam ochote na coś słodkiego ale nie wiedziałam na co, zaczęłam szperać po lodówce, szafkach i znalazłam ser w wiaderku, galaretke szafirową oraz czekoldaę mleczną i postanowiłam zrobić taki deser. Prosty, szybki i smaczny. (zdjęcie nie najlepsze bo telefonem zrobione) A oto przepis

Motylkowa Kuchnia
Kraina oliwą,winem i miodem płynąca - kilka wspomnień z kreteńskich wakacji 215

świeżymi warzywami i kawałkiem sera feta. Wszystko oprószone oregano i tymiankiem zerwanymi ze zbocza gór. Potem przychodzi czas na przystawki i dania główne z karty. W menu nie ma deserów (w większości tawern, w restauracjach desery raczej się pojawiają w karcie), ale zawsze na koniec posiłku możemy liczyć na małą karafkę greckiego raki oraz coś słodkiego: kawałki melona, jogurt

W kuchni Katie