Dziś mam dla was amerykańskie pankejki, przepisów na necie mnóstwo... Według tego robiłam już kilka razy, zawsze wychodziło bardzo smacznie. To co, zaczynamy! Składniki
Radość kipiąca uśmiechem.Niedawno, idąc ze mną ulicą, synek zobaczył przez okno wystawowe cukierni kawałek sernika z brzoskwiniami. Bardzo mu się ten widok spodobał A ja sama nabrałam ochoty
Lamarida.plDelikatne naleśniki bezglutenowe na słodko Od zawsze miałam słabość do naleśników. Jako dziecko uważałam je za jedno z najlepszych dań, które z powodzeniem można jeść zarówno
Book of spellsNie ma nic piękniejszego niż powitać dzień takim fajnym śniadaniem! Pyszne naleśniki, lekko chrupiące, do tego serek granulowany, który ja uwielbiam, dżem 100% z czarnego bzu
Kuchnia w czekoladzieCiasto powstało spontanicznie z tego co akurat było w domu. Jest puszyste, nie za słodkie i bardzo smaczne. Składniki: Tortownica 24-26cm 200g margaryny 200g
Kuchnia w czekoladziePewnie część z Was się zdziwi widząc przepis na ciasto na moim blogu, ponieważ unikam słodyczy jak ognia. Są zbyt uzależniające, dlatego lepiej się od nich
Zgrabne GotowanieHerbata ze świeżej mięty najlepsza herbata miętowa na lato. Herbata ze świeżej mięty z cytryną i miodem smakuje równie magicznie, jak wygląda. Słodko - kwaskowy napój z
Cztery FajeryWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 (wyszło 14 naleśników) ŚREDNICA PATELNI: 22 CM. Składniki na naleśniki
JejKuchniaPołączenie biszkoptu, bitej śmietany i owoców sprawdza się zawsze. :-) W formie rolady wygląda zdecydowanie bardziej efektownie. Jest banalne w wykonaniu i zaznaczam nie ma co bać
Szefowa kuchniZapiekane owoce pod kruszonką z płatków owsianych, kukurydzianych, suszonych owoców tropikalnych - papaja, ananas, mango, rodzynki, kokos, z dodatkiem masła i miodu. Użyłam owoców sezonowych, nasze węgierki
SMYKWKUCHNIBardzo prosta i szybka w przygotowaniu, a dzięki świeżym owocom jest idealna na lato. Owoce idealnie komponują się z masą z serka mascarpone i
Passion of CookingWczoraj wróciła do rodzinnego miasta. Na pociąg zdążyłam w ostatniej sekundzie (taka jest moja organizacja czasu) no i za karę przez godzinę i 40 minut miałam
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćzwiązku z trwającym konkursem "Lubella na sportowo" postanowiłam przygotować lekkie danie z wykorzystaniem makaronu Lubelli. Żeby nie było zbyt nudnie, postawiłam na deser, a dokładnie serniczek na zimno, którego spód był po porostu makaronem. I wiecie co? :D Wyszło na prawdę pysznie! Serniczek z makaronem smakował wyśmienicie, pięknie się prezentował, a makaron wzbogacił danie w cenne składniki odżywcze :) Idealny deserek(...)serka chudego homogenizowanego - 150 g banana (2 małe) - 1/4 wrzątku - 1/3 łyżeczki agaru lub 2 płaskie łyżki żelatyny - 0,5 łyżeczki stewii - dodatkowo: aromat waniliowy - 5 dużych truskawek Zagotowujemy wodę na makaron. Wsypujemy odmierzoną ilość i gotujemy al dente 9 minut. Substancje żelującą rozpuszczamy we wrzątku (jeżeli jest to agar, należy postępować wg instrukcji na opakowaniu, często zdarza się
Zdrowie na języku :PBeza z bitą śmietaną, czyli klasyczna Pavlova Pavlova to klasyczny deser, który swoją nazwę zawdzięcza nazwisku słynnej rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Jednak wbrew pozorom ten pyszny torcik nie pochodzi z Rosji ale z dalekiej Australii, gdzie ponoć został po raz pierwszy przygotowany w roku 1926. Żeby wszystko było jasne, Pavlova to delikatna beza z bitą śmietaną i świeżymi owocami(...)drobnego cukru 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 1 łyżeczka octu z białego wina 100 g białej posiekanej czekolady Dodatki 250 ml śmietany kremówki świeże owoce wg uznania - idealne będą truskawki, jeżyny, borówki lub poziomki W dużej misce ubić białka na sztywną pianę, a następnie stopniowo dodawać cukier cały czas ubijając białka. Dodać ocet i mąkę kukurydzianę. Panię ubijać aż będzie
Gotujemy i jemyTegoroczny Dzień Dziecka nie mógł obyć się bez deseru. Tym razem nie była to niespodzianka a zrobiłyśmy go z dziewczynami wspólnie. Ala pomagała robić biszkopt a Emilka wypełnienie. Z takimi pomocnikami uwinęłyśmy się ekspresowo a ciasto wyszło nie dość, że bardzo dobre to jeszcze ciekawie wyglądało. Doskonale wpisało się w klimat dziecięcego święta. *duża blaszka z piekarnika Składniki(...)pieczenia łyżka kakao na masę serową: 200 g serka białego 200 ml śmietanki kremówki 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru zielona galaretka pokrojona w kostki 150 g truskawek banan Przygotowanie ciasta zacząć od upieczenia biszkoptu . Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubijając dalej dodawać cukier a następnie żółtka, później wodę i olej. Mąkę wymieszać z mąką
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaBeza z bitą śmietaną, czyli klasyczna Pavlova Pavlova to klasyczny deser, który swoją nazwę zawdzięcza nazwisku słynnej rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Jednak wbrew pozorom ten pyszny torcik nie pochodzi z Rosji ale z dalekiej Australii, gdzie ponoć został po raz pierwszy przygotowany w roku 1926. Żeby wszystko było jasne, Pavlova to delikatna beza z bitą śmietaną i świeżymi owocami(...)drobnego cukru 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 1 łyżeczka octu z białego wina 100 g białej posiekanej czekolady Dodatki 250 ml śmietany kremówki świeże owoce wg uznania - idealne będą truskawki, jeżyny, borówki lub poziomki W dużej misce ubić białka na sztywną pianę, a następnie stopniowo dodawać cukier cały czas ubijając białka. Dodać ocet i mąkę kukurydzianę. Panię ubijać aż będzie
Korniszonkiyszny i aromatyczny deser wakacyjny na zimno. Soczyste owoce, subtelny aromat lawendy, lekka konsystencja sernika i chrupiący, mocno kakaowy spód oreo. Bardzo udane połączenie, znakomite na upalne dni oraz żeby uczcić ponad 4000 fanów na facebooku :) Dziękujemy Wam Kochani :) Porcja: forma 22 cm Składniki: Spód 150 g ciastek oreo (bez kremu), 80 g oleju kokosowego, Masa(...)kwiatów lawendy lub łyżka suszonych, ok. 3-6 łyżek cukru pudru trzcinowego, 1 łyżeczka cukru. Do przybrania kwiaty jadalne (u mnie lawenda, szałwia, bratki), owoce sezonowe (np. brzoskwinie, borówki, truskawki, winogrona). Zastawa Zakłady Ceramiczne "Bolesławiec" Sp. z o.o. Przygotowanie Spód: Olej kokosowy zostawić w temperaturze pokojowej. Jeśli temperatura otoczenia jest poniżej 23 stopni lekko podgrzać do uzyskania ciekłej konsystencji
SzczyptaSmaQ