deser z owocami - 5670 przepisów (strona:72/378)

Muffiny cynamonowe z konfiturą z cytryńca 186

Zima kojarzy mi się z cynamonem i wyjadaniem zapasów ze spiżarki (w końcu po coś się je robi). Postanowiłam połączyć jedno i drugie. Cytryńcowe pestki doskonale

Życie zamknięte w smaku
Muffinki bananowe z masłem orzechowym 281

Ostatnio przeżywam muffinkową fascynację. Bardzo chyba spóźnioną względem innych blogów, ale i tak się z niej cieszę. Dzisiaj banany i masło orzechowe - pycha! :) MUFFINKI BANANOWE Z

Życie zamknięte w smaku
Muffiny owsiane z nadzieniem truskawkowym 146

Leniwa majówka spędzona w domu, bo za oknem szaro, buro i nieprzyjemnie. Nic tylko poprawić sobie humor jakimś wypiekiem. Szybkim wypiekiem, dodajmy, co by się za

Życie zamknięte w smaku
Szarlotka sypana 150

Cały ostatni tydzień spędziłam w rozjazdach, a weekend na Festiwalu Fantastyki Pyrkon w Poznaniu. Zabawa była przednia, chociaż jako gżdacz miałam cały ogrom pracy. Jeżeli zaś

Życie zamknięte w smaku
Deser na bazie jogurtu greckiego 144

Dziś pomysł na smaczny i wartościowy deser :) Składniki : - jogurt grecki - owoce (u mnie rozmrożone truskawki) - płatki owsiane - siemie lniane do posypania Przygotowanie : Na początku uprażyć płatki owsiane (na suchej patelni lub na oleju kokosowym). Na spód naczynia nałożyć kilka łyżek jogurtu, następnie posypać płatkami. Na końcu dodać owoce i posypać siemieniem lniamym. Smacznego

Kuchenne innowacje
Keks z maślanki z suszonymi owocami 152

Ponieważ sezon letni trwa a ja suszę bardzo dużo owoców zapas tych z ubiegłego roku wypadałoby zjeść. Dużo tego nie zostało ale na ten smakowity

Moje Małe Czarowanie
SOK Z CZARNYCH I CZERWONYCH PORZECZEK 106

Zasypujemy cukrem, odstawiamy na min 12 godz żeby puściły sok. Po tym czasie porzeczki zagotowujemy, odszumowujemy, sok zlewamy do buteleczek i słoików. Pasteryzujemy ok 10 minut. Pozostałe owoce możemy zużyć do deserów lub przełożyć do słoiczków i również zawekować

Z Majeczką w kuchni
Letni deserek 148

Dobry deser o smaku letnich owoców Składniki: - 2 galaretki czerwone (malina truskawka takie ja miałam ) - 1 ,5 szklanki owoców jeżyny maliny truskawki - 1 kubek śmietany 30 % 330 ml - 1 opakowanie śmietan fix - 1 łyżka miodu płynnego Sposób przygotowania 1. - galaretki rozpuścić w 300 ml wody po ostygnięciu podzielić galaretkę na połowę. 2. - Do owoców dodać miód

W królestwie smaków Beaty
Koktajl bananowo-brzoskwiniowy 144

Dzisiaj schładzałam się maślanką, a konkretnie koktajlem owocowym, których na blogu już sporo. Przygotujcie sami taki koktajl, nie kupujcie "gotowców" w sklepach.  Zobaczcie również inne

Moja smaczna kuchnia
Lody śmietankowe i jagodowe + film 174

Najlepsze domowe lody, bez użycia maszynki i dodatku jajek. Orzeźwiające, pyszne i bardzo proste do zrobienia, można je przygotować ze swoich ulubionych owoców sezonowych. To doskonały deser dla dużych i małych na upalne dni, który błyskawicznie znika z pucharków. składniki na około 1 litr lodów 1 szklanka mleka zwykłego 1 szklanka mleka w proszku ( nie granulowane ) 1 szklanka śmietanki

Smakowite Dania
Kruche ciasto truskawkowo-jagodowe z kokosem. 127

      Kolejna moja propozycja na letnie ciasto, szczególnie dla wszystkich miłośników kokosanek. Jest pyszne! Kruche ciasto z truskawkowym dżemem, pod kokosową kruszonką, skrywającą soczyste

Rozpustne gotowanie
Sernik z malinami i lekką budyniową pianką. 153

     Pyszny, soczysty, delikatny sernik z dodatkiem malin ukrytych pod lekką budyniową pianką. Jest wyjątkowy!!! Piekłam go zazwyczaj z brzoskwiniami, ale dopiero dodatek malin

Rozpustne gotowanie
Ciasteczka z ciasta francuskiego z jabłkami. 129

    Pamiętacie  rogale drożdżowe z jabłkami ? Były tak pyszne, że postanowiłam wykorzystać to samo nadzienie, lecz zdecydowanie prostsze i szybsze w przygotowaniu ciasto, a

Rozpustne gotowanie
American Apple Pie (szarlotka amerykańska). 157

     Dawno nie piekłam szarlotki, więc postanowiłam to nadrobić. Wybrałam przepis ze starego zeszytu mojej mamy i upiekłam amerykańską szarlotkę. Nie skłamię jeśli powiem

Rozpustne gotowanie
Clafoutis z rabarbarem. 146

     Dziś na deser polecam delikatny, śmietankowy, słodki clafoutis z dodatkiem kwaśnego rabarbaru. Najlepszy jeszcze ciepły, dla kontrastu podany z gałką waniliowych lodów. Szybki

Rozpustne gotowanie