No tak, mamy sierpień a moje rabarbalove love nadal trwa. Dopóki rabarbar na straganach to moja miłość się nie skończy. Tym razem ciasto nazwane krajanką rabarbarową
Moje Małe CzarowanieTarta z rabarbarem i budyniem Moja ulubiona...tarta...z rabarbarem, cały rok czekam z utęsknieniem na sezon rabarbarowy. Lekko słodka, lekko kwaskowa, przepyszna, rabarbar utopiony w
na moim stole...Jagodzianki to moje ulubione bułeczki drożdżowe! Pamiętam, że jak byłam małą dziewczynką dziadek odbierał mnie ze szkoły i zawsze szliśmy do cukierni, na
Rozpustne gotowanieTak naprawdę miały być z truskawkami, ale świeże jagódki tak mnie zaczarowały, że nie mogłam się im oprzeć. I dobrze!!! Bo wyszły o
Rozpustne gotowanieNajlepsze jagodzianki jakie jadłam! Oczywiście ciasto jest takie samo jak w klasycznych jagodziankach , bo jest najlepszym, sprawdzonym ciastem, ale nadzienie to już
Rozpustne gotowanieMięciutkie, puszyste, delikatne ciasto z soczystymi jabłkami, rodzynkami i cynamonem. Pycha!!! W sam raz na podwieczorek w zimne, deszczowe, jesienne popołudnia, lub na
Rozpustne gotowanieDzisiaj zapraszam Was na pyszne, jesienne ciacho. Jest to ciasto miodowe, przełożone pysznym kremem budyniowo-jabłkowym. Jak dla mnie, rewelacja! Polecam!!! Składniki na
Rozpustne gotowaniePyszne, jesienne, nieskomplikowane ciasto. Zachwyca swą prostotą i smakiem, polecam! Składniki na jabłecznik z migdałową posypką na blachę o wym. 24x28 cm
Rozpustne gotowaniePamiętacie szarlotkę z bułki tartej ? Przepis nieco zmodyfikowałam dodając mielone orzechy i okazało się, że to jest to! Pyszne, chrupiące, orzechowe ciasto
Rozpustne gotowanieZ okazji nadchodzącego Halloween przygotowałam dzisiaj babeczki red velvet. Postanowiłam je nieco podkręcić i powbijałam w nie nieco potłuczonego
Rozpustne gotowanieDziś zatęskniłam za drożdżowym wypiekiem. Po rozpuście Świątecznej, szynkach, kiełbaskach, makowcach i sern ikach, miałam ochotę na jeszcze ciepłe, pachnące, mięciutkie bułeczki. Postanowiłam
Rozpustne gotowanieDziś jeden z moich ulubionych, podawanych na ciepło, deserów. Pyszny, kremowy, aksamitny ryż gotowany na gęsto z jabłuszkiem i rodzynkami, delikatnie doprawiony wanilią
Rozpustne gotowanieNie ma nic lepszego od jeszcze ciepłego, pachnącego, drożdżowego ciasta. A jeśli dodatkowo jest ono mięciutkie, puszyste, delikatne, pysznie nadziane, to już w
Rozpustne gotowanieCześć ;) Wiecie jak to jest, kiedy w głowie rodzi się pomysł, w ustach czujecie już smak, a ręce wiedzą, jakie składniki ze sobą połączyć, aby wszystko
Spektrum SmakuMoja mama obchodzi dziś urodziny! :) Od poniedziałku robiłam jej małe niespodzianki i prezenty. Dzisiaj dostała piękny bukiet kwiatów i torcik śniadaniowy :) Ktoś ma ochotę spróbować? Składniki
Spektrum Smaku