deser z galaretki - 3500 przepisów (strona:187/234)

Naturele 142

gotowana w soku jabłkowym / musztardowiec /galaretka z palonego zboża. Doskonały pomysł na gotowanie kaszy w soku, nadającym jej lekko owocowego smaku. Podpatrzyłam i już tak gotuję, jest super. Świetna galaretka, ta palona nuta.. no i świetnie przygotowana ryba. Ośmiornica - kasza kuskus/granita z pomarańczowego pomidora/ puder z czarnej oliwki. Ciepła, miękka, delikatna ośmiornica, kuskus w soku z pomarańczy, puder(...)ośćmi, które wyjmowane są po ugotowaniu, dzięki czemu ryba ma pełniejszy smak. Czy wszyscy wiemy, że szałwia ma różne smaki i zapachy? I to już koniec, zdecydowanie zabrakło deseru. Bo przecież deser jest wspaniałym zakończeniem posiłku. Do tej laurki, którą wystawiłam Marcinowi Jabłońskiemu (czy sprawiły to tylko dania, czy również to, że jest bardzo sympatycznym, młodym człowiekiem...) dodam

królestwo garów
Biszkopt z musem truskawkowym 154

Dziś przepis co prawda mało aktualny jak na porę roku, ale bez problemu można wykorzystać do jego powstania mrożone truskawki. Zapewne wielu z Was (ja też

Gotuję Testuję
Sernik na zimno z kokosowym spodem i musem owocowym od góry 166

SPÓD CIASTA - szklanka wiórków kokosowych - 150g masła - 150 g herbatników czekoladowych Herbatniki zmiel w blenderze lub pokrusz wałkiem ciasta, wiórki kokosowe upraż na gorącej patelni. Wymieszaj

Pasje Jolki
Żeglarskie muffiny 169

Wersja letnia, orzeźwiająca ... i żeglarska. Bo jak rum, to żagle, szanty, śpiew ... A żeglarze rum uwielbiają, a jak!  Wiem o czym mówię, bo żegluję już

Garniec Magalie
Czekoladowy tort truskawkowy 310

Co tu robić, gdy w środku zimy dziecko prosi o tort truskawkowy? Nie pozostało mi nic innego, jak poeksperymentować w kuchni używając mrożonkę z własnych zapasów

Lamarida.pl
Cytrynowo-kokosowy sernik bez pieczenia 559

Czasami zdarza się, że mamy po prostu ochotę na sernik. Sernik, jak sernik, jednemu nie wyrośnie, drugiemu klapnie, a innemu po prostu się nie chce, bo

Z Kuchni Do Kuchni
Beza malinowo jeżynowa 115

Słodki deser do kawy bezowy z dużą ilością malin, jeżyn i kremami z tych owoców. Krem nie słodzony, kwaśne jeżyny równoważą słodycz bezy. Znikła bardzo szybko, rzekłabym za szybko. beza: 2/3 szklanki białek 210 g cukru 1 łyżka octu winnego 1 łyżka mąka ziemniaczana szczypta soli sos jeżynowy: 30 dkg jeżyn 1 szklanka śmietany kremówki 36% 1.łyżka soku(...)wody i rozpuszczam w gorącym soku, odstawiam do lekkiego stężenia do lodówki.Odlewam kilka łyżek do polania bezy. To samo robię z malinami. Szklankę śmietany przelewam do misy, dodaję galaretkę jeżynową i ubijam mikserem. Krem wstawiam do lodówki aż stężeje. Pól szklanki śmietany przelewam do miski dodaję galaretkę malinową i ubijam mikserem. Wstawiam do lodówki. Kremy przekładam do rękawa cukierniczego

wesoła kuchnia
malinówkowa delicja 144

Dziś chcę zaprezentować przepis na niezwykłe i niezwykle pyszne ciasto; które przygotowałam jeszcze w karnawale. Idealnie nada się na wiele różnych okazji, nie polecam serwowania go

6niebo
Tort Frozen 157

Kochani, wreszcie zabrałam się za napisanie przepisu bajecznego tortu, prostego ,ale zjawiskowego zarazem.Zrobiłam go po raz pierwszy w ten sposób, czasu miałam niewiele, użyłam gotowych

Z Kuchni Do Kuchni
Lebkuchen 176

W każdym domu, który zamieszkują zwierzątka, istnieje taka mała świąteczna tradycja. Poza tym, że zwykle zwierzaki przemawiają do nas w Wigilię o północy, co roku zwierzak

Przepysznik - BLW i nie tylko
Rolada malinowa obsypana orzechowym krokantem 171

biszkopt, zwany biszkoptem podstawowym. Zaciekawiła mnie metoda robienia biszkoptu, otóż miksuje się cale jajka z cukrem i dodaje mąki pszennej - to wszystko.  Musiałam spróbować! Poza tym malinowy deser obiecałam mężowi, wiec wszytko sprzyjało.  Biszkopt rewelacyjny! Mus malinowy ekspresowy, a krokant... Pyszna posypka orzechowa, którą warto mieć w domu.  Można ją przechowywać dość długo a posypane lody(...)pieczenia i zwińcie w wzdłuż dłuższego boku. Odstawić do wystygnięcia. W tym czasie zróbcie  krem malinowy. Będziecie potrzebować : 400 ml śmietany kremówki (double cream) 1 galaretkę malinową 100 ml gorącej wody Około 300 g malin (użyłam mrożonych - nie rozmrażałam ich) Galaretkę rozpuścić w 100 ml gorącej wody i dokładnie wymieszać do rozpuszczenia. Schłodzić w lodówce,  uważając

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Serniczek na zimno z jeżynami 152

chodzi jak trzepnięty kapciem, osowiały i bez życia. Przed oczami jak fatamorgana, przesuwają się złociste plaże, turkusowe fale i talerzyki pełne tiramisu... Tak chłodny serek mascarpone w niejednym włoskim deserze króluje. Chcę mascarpone, chcę sernika, chcę... Zaglądam do lodówki, to sprawia mi przyjemność i kalkuluję co mam. No niby mam wszystko... No ...nie mam podstawowego składnika- to jest tych całych(...)łyżek cukru brązowego lub cukru pudru - 5 łyżeczek żelatyny+ 2 łyżki zimnej wody wierzch - 200 g jeżyn - 150 g soku z czarnej porzeczki - 150 g gorącej wody 1 galaretka czerwona ,ja dałam niebieską, o smaku owoców leśnych, ale w połączeniu z sokiem wiadomo, dały kolor bordo. Wykonanie bardzo proste,pamiętać należy, alby serek mascarpone był porządnie schłodzony. Zmiksuj ciasta

Z Kuchni Do Kuchni
Tort bez pieczenia z awokado i galaretką z mango 188

Dużo u nas ostatnio okazji, aby świętować – urodziny mojego taty, młody dzisiaj pierwszy raz zasuwa do szkoły To idealny momenty na tort bez pieczenia z

PaleoLife
Intensywny tort czekoladowo-owocowy w kształcie ludzika lego - mój pierwszy tutorial 261

końcu się udało. Tort jest zdecydowanie wart zachodu. Wcale nie musicie od razu formować i dekorować go tak jak ja. Czekoladowy biszkopt przełożony tym kremem będzie wspaniałym deserem np. na niedzielę. Jednak postanowiłam tym razem pokazać Wam coś więcej. Torty robię chętnie i zawsze jest to dla mnie wyzwanie. Tym razem było naprawdę spore, biorąc pod uwagę kształt. Właśnie(...)leśnych 700 g mrożonej mieszanki owoców leśnych (u mnie były to: truskawki, maliny, jeżyny, czarne i czerwone porzeczki oraz wiśnie) 500 g śmietanki 36% 500 g serka mascarpone 1 galaretkę (ja użyłam truskawkowej dla podbicia owocowego smaku) cukier puder do smaku - w zależności od oczekiwanej słodkości/kwaśności kremu od 6 do 10 pełnych łyżek (do tortu pokrywanego lukrem plastycznym

Ratunku obiad