W związku z tym, że Święta coraz bliżej to ze zdwojoną siłą pojawiają się u Nas świąteczne przepisy. I tak dziś był już mazurek a teraz
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSernik na zimno, rewelacyjny deser na tak upalne dni jakie mamy w ostatnim czasie. Do tego super pyszne, świeże owoce z własnego ogródka i nie potrzeba mi nic więcej. A że wszyscy albo prawie wszyscy wiedzą, że mam 2 szkraby w domu staram się wybierać takie produkty żebyśmy mogli jeść wszyscy. Takimi produktami są jogurty i serki(...)Piątnica (Piątuś) gdyż mają bardzo dobry skład 600 gram domowego serka grani również od Piątnicy żelatyna spożywca na 1,5 litra płynu na wierzch: truskawki jagoda kamczacka 1 galaretka truskawkowa przeźroczysta biszkopty na spód Przygotowanie: Odmierzoną porcję żelatyny rozpuszczamy w 300 ml wody, następnie studzimy i mieszamy z jogurtami i serkami. Żelatynę podczas rozpuszczania i mieszania
Życie zaczyna się w kuchniPyszny, delikatny biszkopt wypełniony aksamitnym, puszystym, śmietankowo-twarożkowym kremem i truskawkami. Dla mnie bomba! Polecam!!! Składniki na truskawkową fantazję: BISZKOPT: 6 jajek
Rozpustne gotowanieWspaniałe ciacho. Z przepisu mojej teściowej – polecam. Składniki: Placek kruchy: 2,5 szkl mąki 4 żółtka 1 kostka margaryny 1 szkl cukru pudru 2
MojaQchnia.plPrzykro mi niezmiernie, że wczoraj nie udało mi się zamieść na blogu żadnego wpisu. No cóż, zdarzyło się. Zdarzać też zapewne będzie w przyszłości, bo w
Życie zamknięte w smakuPodczas sezonu truskawkowego nie może u nas zabraknąć sernika na zimno z dodatkiem truskawek:)) Tym razem zrobiłam najzwyklejszy sernik na zimno na biszkoptach wypełniony truskawkami. Całość
Z miłości do słodkościSkładniki na ciasto: 3 jajka 1 szkl. cukru 1 łyżka smalcu 10 g drożdży 10 g amoniaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki mąki Z
MojaQchnia.plMam ochotę osłodzić Wam tą listopadową pluchę i przemycam do Waszych domów odrobinę słodyczy. Eleganckie i bardzo efektowne ciasto, które z pewnością dostarczy Wam sporą porcję
Apetyczna babeczkaWchodzisz do kuchni, myszkujesz po szafkach, zaglądasz to lodówki, chlebaka, piekarnika, wszędzie gdzie się da. Idziesz do pokoju. Otwierasz każdą możliwą do otwarcia skrytkę. Patrzysz tęsknym
W kuchni Karmel-itkiT ofurniczki to moja odpowiedź na mini serniczki na zimno w wersji wege, które nie wymagają pieczenia! Zamiast twarogu używam tofu, a żelatynę podmieniłem na agar
Food SquareRobiąc mój syrop skorzystałam z opisu na blogu Agnieszki Maciag Nie będę pisała o właściwościach, bo Pani Agnieszka napisała wyczerpująco o syropie i kwiatach czarnego bzu
AZgotuj!To, że nie potrafię gotować wiecie wszyscy. Nie wszyscy natomiast wiedzą, że jeszcze bardziej nie potrafię piec. Ciasto droźdżowe zawsze będzie miało zakalec, a dwukolorowe marmurki
Kulinarne zapędy KokosaCzas płynie nieubłaganie. W miniony weekend świętowaliśmy roczek mojej kochanej kolejnej Chrześnicy - Zosiu 100 latek okruszku, rośnij nam zdrowo i bądź dla nas promykiem, a
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiNowy Rok trzeba zacząć od czegoś pysznego, słodkiego, ale lekkiego, dlatego dla tych, którzy jeszcze nie maja dosyć słodkości po świętach proponuję ciasto według przepisu Kasi
Bon appetit mon amieDzisiaj pomysł na prosty ale pyszny tort, który każdy będzie potrafił zrobić w domu. Całą pracę zaczynamy od upieczenia spodów biszkoptowych. Większość uważa że pieczenie biszkoptu
Full Smaku