tego deseru wykorzystałam kompot z wiśni, który został mi z niedzielnego obiadu. Ale można zastosować z sok z wiśni. Dzięki rodzynkom i skórce pomarańczowej miałam wrażenie, że jem sernik wiedeński ale w wersji na zimno :) Składniki na 3 porcje: 3 małe serki homogenizowane o smaku waniliowym (można zakupić serki o smaku naturalnym i dodać laskę wanilii) 2 czerwone galaretki(...)wody, studzimy i łączymy z 1 szklanką kompotu z wiśni. Dodajemy do galaretki z kompotem wiśnie.Gotową galaretkę wlewamy na wierzch salaterek w których już tężeje serek. Wstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie dno salaterki z deserem zanurzamy w gorącej wodzie na 3 sekundy i wykładamy deser na talerz. (moczenie salaterki w gorącej wodzie pomaga przy
Bon Appetit MałgorzatyBananowiec z delicjami i mascarpone to lekki, orzeźwiający i pyszny smakołyk. Dżem z czarnej porzeczki i galaretka wiśniowa przełamuje słodki smak bananów i kremu z mascarpone a ciastka dodają deserowi wybornego smaku, tworząc wspaniałą kompozycję idealną na upalne dni. Przygotowanie takiego ciasta jest bardzo proste a efekt końcowy wyśmienity. składniki na tortownicę 26 cm 2 jajka 1/3 szklanki(...)łyżka kakao 100 g dżemu wiśniowego lub z czarnej porzeczki 4 banany 250 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 1/3 szklanki cukru pudru 2 opakowania śmietan – fixu 2 galaretki wiśniowe lub truskawkowe 300 g ciastek typu delicje przepis Do miski przekładamy oddzielone od żółtek, białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier. Następnie do ubitej
Smakowite DaniaLekki, orzeźwiający deser, doskonały gdy mamy ochotę na coś słodkiego. SKŁADNIKI 1 szkl. zielonego soku, np. Pycholandia ½ op. budyniu śmietankowego kilka biszkoptów 1 serek waniliowy (200g), 1 łyżka galaretki wiśniowej, herbatniki albo inne ciastka na wierzch 2 łyżki galaretki agrestowej WYKONANIE W ¼ szkl. rozrabiamy budyń, resztę zagotowujemy, dodajemy budyń. Biszkopty nasączamy dowolnym sokiem, układamy(...)pucharku, wlewamy lekko przestudzony budyń. Studzimy. Galaretkę wiśniową rozrabiamy w ¼ szkl. wody. Serek mieszamy z tężejącą galaretką wiśniową, wylewamy na zieloną masę. Galaretkę agrestową rozrabiamy w 1/3 szkl. wrzątku, tężejącą wylewamy na wierzch deseru
słodki bratekskładniki na 1 porcję ciasta (potrzebujemy 2 porcje): 100 g mąki (w moim przypadku orkiszowa) 100 g cukru pudru 100 g masła 4 żółtka 1/2 łyżeczki
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na 1 biszkopt a potrzebujemy 2 szt: 110 g maki orkiszowej 25 g mąki ziemniaczanej 100 g cukru 3 jajka (osobno białka i żółtka) 1
Domowy Smak Jedzeniaprzestudzoną cytrynową galaretką, wstawiłam do lodówki. Do gruszkowej galaretki dolałam kremówkę i dokładnie połączyłam za pomocą rózgi. Ostrożnie, łyżką przelałam ją do pojemniczka na zastygniętą galaretkę cytrynową. Pojemniczek odstawiłam do lodówki do całkowitego stężenia deseru. Aby wyjąć deser na talerz, odkroiłam brzeg nożem, a pojemniczek zanurzyłam na chwilkę w ciepłej wodzie
Kuchenne zapiski Edytyserniczek, który robi się "prawie" sam ;) Robi się coraz cieplej, a takie desery są jak najbardziej pożądane w gorące dni ;) Z podanych składników otrzymacie 6 porcji. Składniki: 0,5 litra mleka 300g białego sera twarogowego 125g margaryny 1,5 łyżeczki kakao 200g cukru 25g żelatyny cukier waniliowy galaretka żelki Mleko wlewamy do garnka i zagotowujemy razem z żelatyną. Studzimy. Margarynę(...)Następnie wylewamy białą warstwę, wstawiamy do lodówki i czekamy aż stężeje. Pamiętajcie, że białej masy przed wylaniem do szklaneczek NIE chowamy do lodówki! Galaretkę rozpuszczamy w 400ml wody,studzimy. Następnie wylewamy na wierzch deseru, chłodzimy. Przed podaniem deser dekorujemy żelkami. SMACZNEGO
Czerwona PorzeczkaDzień dobry😀 Pojawiam się standardowo na weekend z przepisem na przepyszne ciacho😍 Powiem Wam, że teraz jako cukiernik trochę mi już przysłowiowo bokiem wychodzą te
Zdrowie i pysznie na talerzuSernik na zimno czyli ciasto bez pieczenia z dodatkiem świeżej ricotty, białej czekolady i puszystej kremówki dodającej deserowi puszystości i delikatności. Dodatkowo sernik wzbogacony efektownymi serduszkami z galaretki. Może warto go przygotować dla ukochanej osoby... Efektowny Sernik na Zimno z Ricottą i Białą Czekoladą - Składniki: 2 galaretki truskawkowe 500 g ricotty 100 g białej czekolady 300 ml śmietany
Słodka StronaNiesamowicie orzeźwiający, lekki torcik na biszkoptowym spodzie, z masą jogurtową z dodatkiem świeżej mięty oraz galaretką truskawkową z zatopionymi w niej świeżymi owocami. Żaden deser nie ochłodzi Was tak skutecznie (a przy tym smacznie), jak ten! :D Aby dodatkowo wzmocnić kolor miętowo-jogurtowej warstwy, możecie dodać odrobinkę zielonego barwnika spożywczego. Mój mąż próbując po raz pierwszy tego deseru powiedział(...)gęstego jogurtu (użyłam greckiego) – w temperaturze pokojowej ok. 100 ml mleka 16 g żelatyny ok. 3 łyżki cukru pudru (lub do smaku) Dodatkowo: ok. 250-300 g truskawek 2 galaretki truskawkowe kilka listków mięty do dekoracji Wykonanie: Miętowa masa jogurtowa: Do garnuszka wlewamy mleko oraz posiekaną miętę. Całość podgrzewamy przez kilka minut (nie doprowadzając do wrzenia). Gdy mięta puści
MyCookBook.plwierzchu, a jest na spodzie :) W niczym to nie przeszkadza, zawsze można deser odwrócić. Mimo wszystko dobrze się ubawiłam przy robieniu tego deseru, a zapewne moja mina w trakcie nieoczekiwanej zamiany miejsc była bezcenna. SKŁADNIKI: 2 galaretki o różnych smakach (ja wykorzystałam truskawkową i wieloowocową różową) 1/2 opakowania serka mascarpone 1 banan kiwi lub inny owoc do dekoracji(...)zadziałały prawa fizyki. Ułożyć plasterki banana i całość zalać drugą galaretką. W tym momencie moje galaretki zamieniły się miejscami. Zwykła galaretka powędrowała na spód foremek, a serowa warstwa wypłynęła na wierzch. Ot czary :) Foremki wstawić do lodówki, aby deser dobrze stężał. Podawać z plasterkami kiwi lub innymi owocami
Kuchnia w opałachjakiś swój ulubiony deser z dzieciństwa. Moja mama często dla naszej trójki przygotowywała tak zwany słodki salceson... Deser ten niezmiernie przypominał go gdyż w swym przekroju posiadał podobną strukturę. Ja dzisiaj przygotowałam właśnie na jego wzór jogurtowiec, jednak zamiast stężonych galaretek do środka dodałam owoce :) Jogurtowiec owocowy z butelki SKŁADNIKI: 500 ml jogurtu naturalnego 1 galaretka pomarańczowa(...)borówki płuczemy. Galaretki rozpuszczamy w 400 ml wrzącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Do miski przekładamy jogurt, następnie dodajemy schłodzone galaretki i mieszamy całość. Owoce zarówno truskawki jak i jagody przekładamy do deseru i mieszamy. Pozostawiamy całość w misce przez około 20 minut. W tym czasie z butelki 1,5l odcinamy górę, deser przelewamy do butelki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkideser, znany chyba już wszystkim. Bogactwo owoców sprawia, że panna cotta nie jest przesłodzona. Mus z brzoskwiń jest bardzo aksamitny. Koniecznie wypróbujcie! Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń w syropie 1,5 łyżki żelatyny Panna cotta: 330 ml śmietanki 30% 100 g białej czekolady 0,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru trzcinowego 1,5 łyżki żelatyny Dodatkowo: 1 przezroczysta galaretka(...)energicznie mieszamy, aż się rozpuści. Odstawiamy do przestygnięcia. Następnie wylewamy go na zastygnięty mus brzoskwiniowy. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Na białym deserze rozkładamy owoce- kawałki pomarańczy, kiwi i maliny. Wierzch dekorujemy galaretką i płatkami kokosowymi
VioletoweKucharzeniegotowanie to moja pasja, która sprawia mi mnóstwo przyjemności każdego dnia. Z tej okazji specjalnie dla was przepis na pyszny truskawkowo kokosowy deser. składniki na 3 porcje 330 ml śmietany kremówki 30% galaretka truskawkowa 0,5 szklanki gorącej wody 6 dużych świeżych truskawek + kilka do dekoracji 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleczka kokosowego sposób przygotowania: truskawki(...)miksujemy na mus, galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody, studzimy i następnie przelewamy do niej truskawkowy mus, wkładamy do lodówki ( mus ma być lekko ścięty). Ubijamy śmietanę na sztywno dodając po chwili cukier puder i stopniowo po łyżce mleczko kokosowe. Deser podajemy w wysokich szklankach lub kieliszkach do martini. Mus i śmietanę przekładamy warstwowo w kolejności: mus, śmietana
noteskulinarnyfigamiałam bowiem w lodówce serek homogenizowany, któremu kończyła się data ważności, w ogrodzie czerwieniły się maliny, w szufladzie zaś znalazłam malinową galaretkę... I tak oto powstały mocno malinowe, orzeźwiające mini serniczki. Szybkie w wykonaniu i dziecinnie proste :). Deser w sam raz na upalne dni, które podobno się zbliżają ;). Przygotowałam je w silikonowych foremkach na muffinki, ale można je zrobić także(...)gorącej wodzie, będzie to po prostu łatwiejsze. A ostatecznie można deser wyjadać łyżeczką prosto z foremki ;). Udekorowałam go roztopioną białą czekoladą, ale fajnie by też smakował z bitą śmietaną. Polecam :). Składniki na około 12 sztuk ( w foremkach na muffinki o standardowej wielkości ): 400 g serka homogenizowanego naturalnego * 1 galaretka malinowa 250 g malin około 4 łyżki cukru pudru, lub więcej
Opowieści z piekarnika