Uświadomiłam sobie, że daaawno już nie piekłam żadnych ciasteczek;) Wykorzystując produkty jakie dostałam do testowania upiekłam ciasteczka na styl włoski. Są przepyszne, mocno owocowe, ciągnące
Z miłości do słodkościNie wiem czy to bardzo odkrywcze, pewnie nie, ale dla mnie całkiem nowe danie - coś w rodzaju owocowej frittaty. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyZaczynamy myśleć o wiośnie i lecie,a co się z tym wiąże owoce Postanowiłam przybliżyć sobie smak lata. Sorbet ma przepiękny kolor i orzeżwiający smak. Przepis
Kuchnia Pokoleńsame w sobie są przepyszne . Pierwszym szkicem tego deseru był shake bananowy , jednak moje bananki były wyjątkowo słodkie i bałam się, iż shake wyjdzie zbyt mdły . Potrzebowałam kontrastowego smaku, czegoś kwaskowego co zbilansowania smaku i nagle ... (zapaliła się żaróweczka ) - MALINY :) Był to strzał w dziesiątkę :) *** Mix owocowy *** ( składniki na 5 dużych porcji ok.200 ml ) 7 mniejszych dojrzałych bananów
ciemna strona patelniewoluował. Najpierw przygotowałam galaretkę owocową: tylko sok i żelatyna. Sama w sobie kwaskowata, idealnie komponuje się ze słodką, kremową panną cottą. A ta jest zupełnie wyjątkowa: nie tylko mocno waniliowa, ale też intensywnie jogurtowa w smaku. Gdy mój wzrok padł na jogurt naturalny, stwierdziłam, że muszę spróbować dodać właśnie jego zamiast klasycznego mleka. Dzięki temu deser zyskał bardzo ciekawą nutą
Pożeraczka, czyli raz adobrzelaskę i cukier. Doprowadźcie do zagotowania, ciągle mieszając żeby nie przypalić. Zdejmijcie z ognia, wyjmijcie wygotowaną laskę wanilii, wlejcie mleko z żelatyną i dokładnie wymieszajcie. Żeby przyśpieszyć tężenie deseru, możecie ostudzić mieszaninę w kąpieli wodnej, wstawiając rondelek do zlewu wypełnionego zimną wodą. Jeśli zauważycie że zaczyna tężeć – mieszajcie, żeby wanilia nie opadła na dno. Przelejcie do małych, okrągłych foremek(...)lodówki na przynajmniej 3-4 godziny. Co do podania? Wystarczą świeże owoce, umyte i odszypułkowane, drobniej pokrojone jeśli są duże, w całości – jeśli są drobne. Możecie tez zrobić mus owocowy, blendując same owoce z odrobiną cukru, miodu czy syropu z agawy. Włosi podają ją często z kawowym syropem zrobionym ze 120ml mocnego espresso zagotowanego z 200g cukru (glassa
Karo in the Kitchenprzeszkadzać charakterystyczny smak. 2. Jogurty owocowe (Actimel, Danone, Jogobella) - chyba już nikt nie wierzy, że są zdrowe. Nie kupujemy, przechodzimy obojętnie :) ***** Produkty Sante ***** 1. Ksylitol - jak pewnie już wam wiadomo, to jeden ze zdrowszych zamienników cukru (choć oczywiście nie idealnych). W umiarkowanych ilościach można stosować do ciast (z wyjątkiem drożdżowych), kawy, herbaty, deserów. Ksylitol tej firmy zwykle w innych(...)prawdziwa plaga w produktach tego typu. Trudno jest znaleźć niesłodzone musli, na szczęście tutaj nie mamy tego problemu. Niestety w musli z granatem zamiast owoców mamy kostki żelowe owocowe, ale już w musli z jagodami goi mamy suszone owoce bez udziwnień. Ciekawym dodatkiem jest tu inulina (należąca o grupy błonników pokarmowych), która w bardzo dużym skrócie ma korzystny wpływ
Powiedz dietom nieowocowy z jarmużem. Do czerwonej warstwy użyłam mrożonej mieszanki owoców leśnych. Zrobiłam z nich sorbet. Można również przygotować z nich mus, rozmrażając je uprzednio i przecierając przez sitko. Pozbędziemy się wtedy pestek. Mnie one jednak nie przeszkadzały. Środkowa warstwa to banany z jogurtem naturalnym, a górna wspomniany w nazwie postu jarmuż. Ważne jest, aby w komponowaniu takich warstwowych deserów
zadanie-gotowanieProsty, nieskomplikowany deser z zaledwie kilku składników. Przygotowuje się go w kilka minut bez dodatku cukru a jest po prostu przepyszny. Składniki: 150g jogurtu greckiego 150g jogurtu waniliowego lub brzoskwiniowego 3 łyżeczki nasion chia 2 mango Sposób przygotowania: Jogurt grecki i owocowy mieszamy z nasionami chia i zostawiamy do napęcznienia na kilkanaście minut. Przekładamy do małych pojemniczków do połowy
Pyry na GazCiasto powstało po połączeniu kilku przepisów na klasyczny styropian, który robi się z samej śmietany albo jogurtów naturalnych. Ja zrobiłam pół na pół z owocowych- owoce
Idę coś wszamaćdoda jej blasku. Pomarańczowe płatki można dodawać do sałatek i deserów, wykorzystać do dekoracji potraw lub jako barwnik spożywczy. Tarta z morelami pięknie się komponuje z pomarańczowymi nagietkami i c ukrem pudrem różanym . Dziś proponuję przygotować ją z prostym kremem budyniowym na mleku z nerkowców i podać z sosem owocowym np. z wiśniowym cassisem. Porcje: forma 23 cm Czas
SzczyptaSmaQKupiłam koszyczek porzeczek. Czarnych. Miało być ciasto, ale wyszły serniczki na zimno:) Można jeść bez ograniczeń. Serek 0%, miód lub syrop klonowy. Są mocno owocowe. Pierwotnie
AZgotuj!Pierwsza beza. Od dawna się do niej przymierzałam! Jest przepyszna! Baardzo słodka, z wierzchu chrupiąca, a w środku ciągnąca. Idealna. Polecam! BEZA Z SOSEM OWOCOWYM
chili & sugarmiesiące wakacji, a co za tym idzie pięknej, letniej pogody. Warto więc przygotować jakąś alternatywę na upalne dni. Proponuję delikatną Pannę Cottę w dwóch kolorach z dodatkiem musu owocowego i wyśmienitych lodów Carte d'Or... Składniki: 250g serka mascarpone, 330 ml śmietanki 30%, 2 czubate łyżki żelatyny, 2 łyżki cukru, 80g gorzkiej czekolady, 200g truskawek, 200g malin, łyżka(...)Odstawić do całkowitego stężenia. truskawki odszypułkować i pokroić na mniejsze kawałki. Wraz z malinami zmiksować blenderem. Lekko podgrzać, po czym wsypać sproszkowana galaretkę. Dokładnie wymieszać. Masę rozlać na górze deseru. Schłodzić. Tuż przed podaniem udekorować rozetkami lodów. Jeszcze kilka słów na temat lodów Carte d'Or Lemon Pie... pojemność 900ml sugerowana cena detaliczna 18,49zł składają się
Z miłości do słodkościdzisiejszy deser polecam pyszne kruche ciasteczka z ziarenkami, które otrzymałam do testowania od sklepu ZIARENKOWO . Są szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki, 1/2 kostki margaryny, 2,5 łyżki cukru pudru, 2 żółtka, 1/2 łyżki śmietany 18%, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 50g prażonych ziarenek "Migdałowy Przylądek" z ZIARENKOWA, 1/2 opakowania cukru waniliowego, białko do posmarowania(...)konfitura owocowa. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z margaryną. Dodaję cukier puder, żółtka, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. 2. Ciasto cienko rozwałkowuję. Szklanką o małej średnicy wykrawam w cieście krążki. Jedną połowę ciasteczek układam na blaszce. Drugą połowę ciasteczek smaruję białkiem i posypuję ziarenkami oraz cukrem waniliowym. Ciastka układam na blaszce. 3. Piekę około 12 minut
Tradycyjna kuchnia Kasi