Proste, szybkie danie, jakie uwielbiam. Zawsze przygotowuję je, gdy nie mam pomysłu na obiad. ;) Nadaje się tak, jako sos do grubszego makaronu (na przykład fussili), jak i do podania solo w głębokim talerzu, jako potrawa jednogarnkowa. 1 średniej wielkości podwójna pierś kurczaka 1 kartonik/ butelka passaty pomidorowej 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki 1 duża
Kuchenna KontrrewolucyaMoje dzisiejsze danie to kurczak w pomarańczach z żurawiną i rodzynkami. Nie wymaga ono wielkiego nakładu pracy, a jest bardzo smaczne. Rodzynki można zalać białym winem, ale ja ze względu na to , że dzieci jadły posiłek zalałam sokiem pomarańczowym. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 pomarańcza 2 łyżki żurawiny 1 łyżka rodzynek 2 łyżki mąki
O kuchni z uczuciemfajny orzeźwiający smak i jest niezwykle soczyste. Danie podałam na talerzu z serii TAMARA- PORCELANA BOGUCICE . Zapraszam serdecznie do odwiedzin ich strony. Przepiękne naczynia,wspaniała kolekcja, każdy na pewno znajdzie odpowiednią zastawę dla siebie . Składniki: 3 łyżki miodu sok z połowy cytryny 500 g piersi z kurczaka sól,pieprz Wykonanie: Pierś z kurczaka przekrawamy
Z Majeczką w kuchniDanie na życzenie:) Z podanej ilości wychodzi 8 małych kebabów i 2 duże. Akurat tyle miałam placków do tortilli. Pomysł opiekania nie jest mój, ale się sprawdził:) Składniki: 8 placków do tortilli małych i 2 duże 3 piersi z kurczaka przyprawa do gyrosa 1/2 kapusty pekińskiej 3 łyżki ketchupu 3 łyżki majonezu Opcjonalnie: kukurydza cebula
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comarachidowy Ol' Vita Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na kotlety. Każdy oprószamy solą i pieprzem. Układamy w rozgrzanym piekarniku, zapiekamy ok 5 minut, po tym czasie każdy kotlet skrapiamy olejem,obtaczamy w wymieszanych ziarnach. Układamy na blasze, zapiekamy jeszcze 10 minut, po tym czasie obsypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy do rozpuszczenia. Do przygotowania dania użyłam mieszanki Ziołowo(...)Dopełnieniem jest bukiet ziół, takich jak: rozmaryn, mięta, bazylia, szałwia, tymianek, cząber, oregano, majeranek, pietruszka. Ta kompozycja sprawia, że mieszanka ziaren „ZIOŁOWO MI!” znajduje zastosowanie w daniach kuchni śródziemnomorskiej, sałatkach, zupach, twarogach, daniach mięsnych oraz rybnych, potrawach z grilla, oraz jako smaczny dodatek lub wręcz baza do kanapek. Zawarte w mieszance zioła mają świetny wpływ na Wasze zdrowie
Z Majeczką w kuchniZdarza się, że zostaje nam pieczony kurczak. Sposobów na zagospodarowanie takiego kurczaka jest sporo. Dzisiaj wyczarujemy smaczną sałatkę, z gwarancją szybkiego zniknięcia z miski. Składniki: Dowolna
Smaki EwySposób na szybki i pyszny obiad, uwielbiam grillowane mięso, a do tego dobry makaron i gotowe :). Składniki dla 4 osób: - 50 dag makaronu penne Mięso
Apetyczna babeczkaSzybki i mało pracochłonny obiad. Wystarczy wszystkie składniki włożyć do naczynia do zapiekania i poczekać, aż się upiecze. Składniki: kurczak (w moim przypadku dwa skrzydełka, dwa
e-PrzepisyKulinarneSezon grillowy już się rozpoczął, z tej okazji zapraszam na pyszne szaszłyki z kurczakiem w cydrowo-miodowej marynacie :) Składniki na 9 szaszłyków: 2 piersi z kurczaka
My Culinary ArtSezon szparagowy w pełni. Bardzo się z tego powodu cieszę ponieważ je bardzo lubię. A więc dziś kolejna propozycja, zapraszam na roladki ze szparagami i delikatną
Z Majeczką w kuchniSmaczny obiad, który jest bardzo prosty do przygotowania. Kurczak idealnie komponuje się z ryżem i mozzarellą :) To smaki do których chętnie się wraca- Zapraszam! Zapiekanka
Tagebuch po polskuTa sałatka to idealne połączenie szynki, kurczaka ze słodkim ananasem. Zaskakująca :) Idealna nie tylko od święta ale i na co dzień. Po prostu pycha! Sałatka
Tagebuch po polskuSkładniki:100 g piersi z indyka1 łyżeczka sosu teriyaki1 duża marchewka100 g selera naciowego1/2 woreczka brązowego ryżu1 łyżeczka oleju sezamowegoPrzygotowanie:Pierś z kurczaka przekładamy do miseczki
CzarnawisienkaSkładniki:100 g piersi z indyka1 łyżeczka sosu teriyaki1 duża marchewka100 g selera naciowego1/2 woreczka brązowego ryżu1 łyżeczka oleju sezamowegoPrzygotowanie:Pierś z kurczaka przekładamy do miseczki
Czarnawisienkawydawać. Przeglądając różne przepisy krążące w internecie, okazało się, że prawie w każdym użyte mięso to filet z kurczaka. Otóż, w oryginalnej wersji kurczaka Gong Bao używa się mięsa z udek, ze względu na fakt, że nie są takie suche jak pierś. Drugą ważną rzeczą jest ryż. Zdarza nam się używać zwykły długoziarnisty, który po ugotowaniu jest idealny do jedzenia(...)pałeczkami. Cały sekret polega na jego obróbce, ale o tym niżej. SKŁADNIKI (na 4 porcje): mięso z 4 udek kurczaka (ciężko jest dostać samo mięsko, udka trzeba samodzielnie wytrybować, ale to nic trudnego) 1 duża papryka lub 2 małe 1 łyżeczka posiekanego czosnku (najlepiej w zapałki) 1 łyżeczka posiekanego imbiry 1 łyżka posiekanej dymki (raczej nie cebula, a część
Kuchnia od dwojga