Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka, 2 sztuki jajka, 1 łyżeczka vegeta, 1 mała papryczka chilli, 1 łyżeczka olej rzepakowy, - ile potrzeba olej rzepakowy do smażenia
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 podwójna pierś z kurczaka, 10 mniejsze pieczarki, 1 sztuka cebula czerwona, 3 łyżki olej rzepakowy, 1 łyżeczka vegeta, 3/4 łyżeczki chilli suszone zmielone, 2
W Mojej Kuchni Lubięzawinięte plastry boczku z suszonymi pomidorami i szałwią dały wspaniały efekt i smak. Czas przygotowania: 40 min.Porcja dla 3 osóbKoszt przygotowania: 19,00 złSKŁADNIKI:3 średnie filety z piersi kurczaka9 plastrów boczku9 plastrów suszonych pomidorówświeża szałwia1/2 limonkibazyliapapryka słodka2 łyżki oliwy z oliweksól, pieprz4 patyczki do szaszłykówPRZYGOTOWANIE:Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Każdą pierś kroimy w poprzek
kulinarnyJaTo niesamowite jaką dajecie mi energię do dalszego prowadzenia bloga! Po tym jak wrzuciłam wczoraj przepis na placuszki z marchewki spojrzałam na liczbę wyświetleń
Kuchnia moimi oczamiobiad. Ja dodałam jeszcze trochę mleka kokosowego, które nadało całości lekko orientalnej nuty. Wyszło lekko i przepysznie... :-) Z podanych składników przygotujecie danie dla 6-8 osób. Składniki: - 600g kurek - 250g pieczarek - 500g piersi z kurczaka - 1 bardzo duża cebula lub 2 średnie - 2 ząbki czosnku - 250g mascarpone - 2-3 łyżki mleczka kokosowego - sól, świeżo mielony pieprz
Smaczne Zdrowedewolaj (de volaille) , ale bez rozbijania mięsa. Mięsko wyszło soczyste, delikatne z wypływającym masełkiem po przekrojeniu. Idealne danie na sobotni czy niedzielny obiad. Podałam z frytkami i mizerią. Przepis na mizerię znajdziecie tutaj Składniki 4 pojedyncze piersi z kurczaka 100 g masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki mąki
O kuchni z uczuciemCzęsto przyrządzam taki ryż jako dodatek do pieczonego lub smażonego kurczaka, możemy też usmażyć pokrojoną pierś i dodać do ryży, mamy wtedy smaczne kolorowe danie. Ryż zabarwiłam na żółty kolor kurkumą od firmy Skworcu . . Składniki: 2 torebki ryżu 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 300 gram pieczarek 1 cebula 1 papryka czerwona 1,5 łyżki
Bajeczna Kuchniaroladki szparagowe. Są bardzo smaczne i proste w przygotowaniu a do tego pięknie prezentują się w przekroju. Szparagi do roladek można dać ugotowene jak również surowe, ja wolę je wcześniej ugotować. składniki: 3 średnie pojedyńcze piersi z kurczaka ok 15-18 sztuk zielonych szparagów 6-9 plastrów szynki długodojrzewającej zioła włoskie olej Szparagi umyć, odkroić zdrewniałe końcówki i ugotować. Każdą(...)szynką na zewnątrz. Na desce ułożyć plaster szynki, na szynce ułożyć przygotowaną pierś z kurczaka, na kurczaku ułożyć po 2-3 szparagi tak aby po bokach trochę wystawały końce i zwinąć wszystko razem w roladkę. Jak szparagi są bardzo długie można je przekoić i mniejsze kawałki dać do środka. Jeśli szynkę chcemy w środku najpierw kładziemy przygotowaną pierś a potem
Monia miesza i gotujeTak naprawdę to nawet nie wiem co mam powiedzieć i co napisać. Trzeba spróbować by móc ocenić...Bardzo ciekawy smak dla osób ceniących zioła w swojej
Z Majeczką w kuchniprzeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.Przyprawić solą i pieprzem. Piersi umyć, oczyścić, osuszyć. Zrobić kieszonkę: Ostrym nożem zrobić nacięcie w najgrubszej części piersi na ok. 1 cm. Następnie przy pomocy noża z zaokrąglonym ostrzem (np. noża do smarowania pieczywa) pogłębić nacięcie w środku piersi, jak najbardziej się da – ale uważać, aby nie przebić się na zewnątrz. Do środka każdej(...)sita do gotowania na parze, możecie użyć zwykły metalowy durszlak). Piersi ułożyć na sicie lub durszlaku (polać pozostałą marynatą), ogień zmniejszyć do minimum, przykryć szczelnie i gotować na parze przez około 15-20 minut (w zależności od wielkości piersi – sprawdzić pod koniec gotowania w najgrubszym miejscu piersi). Piersi wyciągnąć na talerz. Odczekać 5 minut, aby soki się ustabilizowały. Pokroić
Moja DelicjaSyty i szybki pomysł na węgierski obiad. Wędzona papryka oraz węgierska przyprawa nadają daniu wyrazistości i niezwykłego smaku i zapachu. 400 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml bulionu drobiowego 4 cebule 3 duże ziemniaki 1 marchew 1 czerwona papryka 4 pieczarki 1,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki wędzonej 2 łyżeczki przyprawy
VioletoweKucharzenieNiezwykle aromatyczne paski kurczaka połączone z kiełkami fasoli mung i delikatną marchewką. Zdecydowanie ulubione ryżowe danie mojego męża. Składniki: 2 woreczki ryżu pełnoziarnistego ( użyłam Cenos ) 2 marchewki 1 pierś z kurczaka 50g kiełków fasoli mung (ze słoiczka, waga bez zalewy) 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki kolendry
Gotowanie i blogowanieEfektowne połączenie słodko – pikantnego sosu tajskiego z kurczakiem, mieszanką meksykańską i ryżem. Danie łatwe w wykonaniu i nie czasochłonne. Bardzo dobrze smakuje podane z ryżem. Składniki: Dowolna ilość piersi z kurczaka Opakowanie mrożonki mieszanki chińskiej Słodko -pikantny sos tajski Sól 1 łyżeczka słodkiej papryki ¼ łyżeczki ostrej papryki Olej Ryż Prażona cebulka Wykonanie: Kurczaka kroimy
Smaki Ewyoraz warzyw, które każda z nas z przyjemnością dodawała do poszczególnych dań. fot. Joanna Gralik (Różowa kuchnia) Było kilka stanowisk, a na nich różne rodzaje mięsa: m.in.: pierś z kurczaka, łosoś, kaczka czy polędwica wieprzowa. Miałyśmy za zadanie podzielić się na grupy i stworzyć danie z konkretnym mięsem i wybranymi przez siebie dodatkami, wśród
Pasja SmakuLubicie połączenia mięsno - owocowe ? Jeżeli tak to ten przepis jest właśnie dla Was . Pierś z kurczaka jest bardzo soczysta a zastosowana w przepisie kruszonka nadaje mięsu
Bazylia kontra Rozmaryn