jest zbyt słodkie, takie w sam raz :) Zawsze się udaje, pracochłonne, ale nie trudne :) Bardzo polecam, tym ciastem naprawdę zrobicie wrażenie, bardzo dobre wrażenie! :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto ciemne
Domowa cukiernia Ewyserwatki uzyskanej po produkcji serów podpuszczkowych. Głównymi jej składnikami są białka serwatkowe - albuminy i globuliny, które tworzą skrzep ricotty. Ma szerokie zastosowanie w kuchni: nadaje się do przekąsek, dań głównych i deserów. Przepis, na podstawie informacji ze strony cheesemaking.com Do zrobienia ricotty używamy serwatki uzyskanej bezpośrednio po oddzieleniu ziarna serowego. Im świeższa
Przepisy na domowy ser i chlebrazem postanowiłam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszną fasolkę.Może ktoś kiedyś skorzysta.Uwielbiamy fasolkę,gdyż jest doskonałym jednogarnkowym daniem,do tego bardzo sycącym. Składniki: 50 dag fasoli Jaś wędzona kość 25-30 dag wędzonego boczku 30-40 dag kiełbasy( u mnie swojska wędzona,ale zwyczajna również może być) 3 marchewki 2 pietruszki kawałek selera
Niespełnione zdolności kulinarnedziw że jeszcze jej nie umieściłam na blogu W tej chwili naprawiam swój błąd i dzielę się z Wami sprawdzonym przepisem na to danie. PS: Czy wiecie że ta potrawa sięga aż czasów rzymskich i to prawdopodobnie oni są autorami tej potrawy. Sama nazwa nawiązuje do słów Lasana , Lasanum
Marta GotujeBardzo proste i bardzo efektowne ciasto. Połączenie żurawin i białej czekolady perfekcyjnie równoważy się w cierpkości owoców i ultra gładkim, kremowym czekoladowym nadzieniu. Ganache to podstawowa
Karo in the KitchenJedni go kochają, inni nienawidzą. Tradycyjny napój na świątecznym stole – kompot z suszu. Swój robię w bardziej nowoczesnej wersji niż ta, którą robiło się w moim
Karo in the Kitchenjakiś czas mieszając około 30-40 minut . Po tym czasie sos powinien być gęsty i pyszny . Podajemy z chlebkiem pita lub samodzielnie , udekorowane kolendrą lub pietruszką . Można zrobić to danie dzień wcześniej , odgrzewane Bombaj yellow curry, zyskuje jeszcze na smaku . Smacznego Post Bombaj yellow ,curry pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyburaka sprawi, że uzyskacie zasadowe środowisko, a oto nam właśnie chodzi! Burgery idealne na drugi dzień, do buły do pracy i dzieciakom do szkoły! Dziś jest bardzo ciemno! Akurat danie na poprawę humoru i pozytywny zastrzyk energii
Z Kuchni Do Kuchnicynamonowym sosie z soczystym jabłuszkiem Pierś z kurczaka z piekarnika w ziołowo-cytrynowej marynacie (oczywiście bez dodatku w postaci frytek) Pomidorowy sos ziołowy z ryżem Ala'leczo - lekkie danie Czas na obiad czyli zdrowsza wersja fast food Desery / Słodkości: Ciasteczka słoneczka - zdrowa słodycz bez mąki, bez proszku do pieczenia Ciasteczka słonecznikowo - żurawinowe - bez mąki, bez proszku
Słodkie okruszkiwody. Na patelni w niewielkiej ilości oleju zeszklij szalotkę i czosnek. Dodaj do musu z dyni. Jeśli wolisz kremową konsystencję zmiksuj ponownie szalotkę z czosnkiem. Ja lubię wyczuć w daniu strukturę innych warzyw Wrzuć ugotowany makaron, posyp parmezanem i natką. Smakuje świetnie z tymiankiem
AZgotuj!łyżki, cukier 1 łyżeczka, bułka tarta 1/2 szklanki PANIERKA: jajka 3 sztuki, bułka tarta 2 szklanki lub więcej, olej rzepakowy - ile potrzeba oprócz kurkumy wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dać do dzbanka blendera i dobrze z 2 minuty miksować, przelać do innego naczynia, dodać kurkumę i wymieszać, odstawić na 30 minut kapustę kiszoną drobno posiekać na desce, zalać wodą(...)ugotować do miękkości, pieczarki i cebulę zmiksować w pojemniku rozdrabniacza, dać na gorący olej i podsmażać do odparowania wody, dodać odlaną z wody kiszoną kapustę i wszystko podsmażać z 5 minut mieszając, dodać przyprawy, tartą bułkę, wymieszać i wystudzić patelnia naleśnikarka 22 cm, przetarta olejem - do dobrze rozgrzanej patelni wlać porcję ciasta i smażyć złociste naleśniki - wyszło 10 naleśników
W Mojej Kuchni Lubiękrem z cukinii z prażonymi migdałami Gotowa zupa z cukinii Składniki Danie dla 4 osób 1-1,5 kg cukinii 1 średnia cebula 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego 80 g migdałów 100 ml słodkiej śmietany 30% 4 łyżki oliwy sól, pieprz, gałka muszkatołowa, świeża bazylia sposób przygotowania Cebulę kroimy na plasterki i wrzucamy do garnka na rozgrzaną
Miód i pieprzkiszone pokroić w plasterki oraz cebulkę. Jogurt wymieszać z majonezem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz, polać sosem sałatkę, wymieszać i odstawić na pół godz. Powyższe danie jest przygotowane z makaronu razowego FIRMY "Makarony Polskie" Jest to makaron razowy z mąki z pełnego przemiału, zawiera cenny dla organizmu błonnik pokarmowy. Produkty zbożowe są podstawą piramidy zdrowego
Camilla w kuchniKolejna wariacja na temat serniczka z patelni. Tym razem wersja na kolację, prawie bez węglowodanów. Takie danie jest niezwykle sycące i na długo powstrzyma nas od podjadania. Czekoladowa wersja smakuje jak skrzyżowanie najlepszego, mięsistego brownie i puszystego omleta. Nie próbowaliście jeszcze takiej kolacji? Zapraszam :) Składniki: 4 łyżki twarożku tłustego lub półtłustego 1 jajko podzielone na żółtko i białko
Chocolate Muffin BlogTacos to jedno z popularniejszych dań kuchni meksykańskiej. Najczęściej robi się je z mięsa wołowego, pomidorów, czerwonej fasoli czy kukurydzy. Ja wykorzystałam kukurydziane łódeczki do wersji z śniadaniowej z jajkiem gotowanym na twardo. Składniki (ok 6 muszelek): 150 gram mąki kukurydzianej 80 gram mąki pszennej 120 ml ciepłej wody łyżka oleju 1/2 łyżeczki soli Dodatki: 4 jajka kilka liści
e-PrzepisyKulinarne