Przepis na quesadillę był już na moim blogu, ale w czerwonym wydaniu. Dziś.. fajita chicken. Podpatrzony na wakacjach, często przewijający się na różnych stronach. Wyrazisty
Czarnawisienkanaleśników 1 czerwona papryka 420 g fasoli czerwonej konserwowej papryka ostra mielona, sól, bazylia mozzarella 3 łyżki śmietany 18% 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego słodka papryka mielona, oregano, sól Pierś z kurczaka oraz paprykę kroimy w kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju kiedy już mięso nam się zrumieni dodajemy fasolę wraz z zalewą - przyprawiamy papryką, solą oraz bazylią. Na gotowe naleśniki wykładamy(...)farsz oraz pokrojoną w kostkę mozzarellę - zawijamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Śmietanę oraz koncentrat mieszamy wraz z solą papryką słodką oraz oregano - wykładamy na nasze naleśniki. Tak przygotowane danie wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy 25 minut. Smacznego
Moje-pitraszenieZainspirowana filmikiem, który udostępniłam niedawno na moim fp na Facebooku , postanowiłam podjąć wyzwanie i przygotować kurczaka hasselback z ricottą i szpinakiem. Generalnie jest to nawiązanie do
karmelowyjuż wspominałam niedawno w ciepłe miesiące często jemy lekkie dania. tak też jest z sałatkami. Ja przekonuję się do sałatek czy surówek z użyciem lekkiego sosu na bazie oliwy z oliwek lub oleju. Zawsze lubiłam sałatki z majonezem. Ale majonez(...)jest ciężki, więc zaczęłam je odchudzać dodając jogurt grecki lub naturalny. Korzystając z tego, że jest młoda kapusta zrobiłam z niej pikantną sałatkę z dodatkiem kukurydzy z chili, piersi z kurczaka, pomidorków, ogórka i pora. Oczywiście przygotowałam do niej pyszny sos z oliwy, soku z cytryny, czosnku i sosu sweet chili. Wyszło bardzo pysznie! Polecam! SAŁATKA Z MŁODEJ KAPUSTY
Zakątek rozkoszy kulinarnychOstatnio odkryłam płatki quinoa czyli płatki z komosy ryżowej. Nazywana skarbem Azteków, uprawiana od 6000 lat. Wspaniałe źródło wielu składników odżywczych, dodatkowo bez glutenu. Ja wykorzystałam
Smaki EwyTo już kolejny przepis na wytrawne naleśniki. Trochę dzięki naleśnikarce, bez której pewnie nie potrafiłaby m już żyć :). Tym raz em smaczna i dietetyczna wersja z
Smaki EwyPapryka to jedno z moich ulubionych warzyw,zaraz po pomidorach.Dziś propozycja papryki faszerowanej,która jest smaczna oraz świetnie wygląda.Przepisów jest mnóstwo,tutaj możemy
Niespełnione zdolności kulinarnezajmuje dużo miejsca. Po włożeniu jednego pojemnika w drugi z łatwością mieści się do kuchennej szafki, gdzie będziemy mieć go zawsze pod ręką jeśli najdzie nas ochota na danie z parowaru. Polecam kupno tego urządzenia. Cena jest atrakcyjna a wykonanie i jakość naprawdę dobre. To dla mnie prawdziwe odkrycie, bo brokuły czy szparagi z wody nigdy nie będą(...)aromatyczne jak te z parowaru. Nie trzeba brudzić trzech garnków, bo cały obiad przygotujemy w jednym, trzypoziomowym urządzeniu. A co przygotowałam w parowarze? Brokuły, szparagi i parowane kotleciki z piersi kurczaka. Wszystko należy ułożyć na tackach (mięso na samym dole), doprawić i... po robocie. :-) Parowar 30 minut przygotuje nam smaczny i zdrowy posiłek. Parowar można kupić w każdym większym
Szefowa kuchniChodził za mną taki kurczak już od dawna:) Ale jakoś do tej pory, jeśli chodzi o kurczaka w kawałkach i sos, to robiłam go tylko jako
www.szczesliwakuchnia.blogspot.compiersiach :) Miałam także sposobność aby odwiedzić Bośnię i Hercegowinę a konkretnie miasto Mostar. Niestety pogoda nie dopisała i trafiliśmy na ulewny deszcz i burzę :( Ale kilka rzeczy udało się zobaczyć :) W całym Mostarze ślady zniszczeń po wojnie są nadal wyraźne - chociażby ostrzelane budynki: W związku z kiepską pogodą postanowiliśmy odwiedzić restaurację na starym mieście :) Zajadaliśmy się sałatką z kurczaka(...)oraz regionalnym daniem czyli kotletem z mięsa wieprzowego nadziewanym serem i szynką z pastą paprykowo-marchewkową (smakiem przypominającą nasz paprykarz - tylko bardziej marchewkowe) Wracając z Mostaru zahaczyliśmy o wodospady Kravica - po prostu przepiękne. Niestety z powodu pogody nie było nam dane się tam kąpać :( Wracamy do Chorwacji i kolejnej wycieczki czyli wyspy Hvar i Brać gdzie czas się zatrzymał
Kolejny blog o gotowaniuDzisiaj zapraszam na filet z kurczaka w pysznej śliwkowo-miodowej glazurze. Dzięki marynacie i szybkiemu pieczeniu, kurczak pozostaje baardzo soczysty :) Najlepiej smakuje podany z ryżem lub
My Culinary ArtDzisiaj zapraszam na filet z kurczaka w pysznej śliwkowo-miodowej glazurze. Dzięki marynacie i szybkiemu pieczeniu, kurczak pozostaje baardzo soczysty :) Najlepiej smakuje podany z ryżem lub
My Culinary ArtPołączenie dla mnie i mojej rodziny idealne. Wyborne połączenie delikatności drobiu z sosem ..mniam..palce lizać! Składniki: 70 dag filetu zpiersi kurczaka 500 ml jogurtu greckiego
Z Majeczką w kuchniLubię potrawy gotowane na parze. Może ktoś powie,że niedobre bo mało doprawione...Nic z tych rzeczy, mozna się do tego smaku przyzwyczaić tym bardziej
Z Majeczką w kuchnigarście rukoli, 1 podwójna pierś kurczaka, 1 por, 300 g pieczarek, 1 cebula, 2 łyżeczki przyprawy do drobiu, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Następnie kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojone pieczarki, cebulkę i por. Przyprawiamy pieprzem i solą. Warzywa mieszamy z kurczakiem i makaronem. Na samy końcu(...)dodajemy rukolę, mieszamy. Podsmażamy jeszcze ok. 3 minutki i danie gotowe
Aga w kuchni