dania z piersi kurczaka - 7013 przepisów (strona:112/468)

Filet z papryką i porem 128

serkiem topionym. Ten ostatni składnik może nie należy do najzdrowszych, ale doskonale sprawdza się w tego typu daniach. Myślę, że od czasu do czasu nie zaszkodzi z niego skorzystać;) To są zdecydowanie „moje smaki”. Uwielbiam! 2-3 pojedyncze piersi kurczaka 2 czerwone papryki 2-3 pory 1 i 1/2 szkl. bulionu drobiowego 50 g serka topionego

Smaki Na Talerzu
Błyskawiczne piątki - Ryż z kurczakiem na zielono 116

kurczakiem i zielonymi warzywami. Coś na szybko i coś co można przygotować dzień wcześniej a później tylko odgrzać. Danie idealne na obiad i kolację. Polecam!  Składniki : * 200g ryżu białego * 2 łyżki oliwy z oliwek  * podwójna pierś z kurczaka * plaster wędzonego boczku  * pół cukinii * garść świeżego szpinaku * 4-6 zielonych szparagów * ulubione przyprawy : oregano, sól ziołowa

Magiczne Życie Marty
Kotlet po kijowsku z farszem z marchewki i pora 361

Tradycyjny kotlet sporządzony z roztłuczonej piersi z kurczaka nadziewanej warzywnym farszem z delikatnie słodkiej marchewki i lekko ostrego pora, który jest wyśmienitą w smaku alternatywą dla

Szalona Kuchnia Eweliny
Paella z kurczakiem i owocami morza 142

Smaczna paella, której przepis na blogu zamieszczam jeszcze raz ze względu na podmienione zdjęcia. Pyszne, proste danie jednogarnkowe dla całej rodziny. Polecam wypróbować przepis. Składniki (na 4 porcje): 300 gram piersi kurczaka 100 gram ryżu Arborio kilkanaście krewetek 150 gram małży w oleju 100 gram groszku mrożonego 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 pomidor 1/2 czerwonej papryki(...)szczypior/pietruszka/kolendra Cebulę i czosnek siekamy drobno i smażymy na oliwie, dodajemy kurkumę, słodką paprykę, szafran oraz chili w płatkach i dokładnie mieszamy. Do podsmażonej cebulki dodajemy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka i smażymy kilka minut. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę a po dwóch minutach pokrojonego pomidora. Całość doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy ryż Arborio i dokładnie mieszamy. Wlewamy bulion

Mango Papaja
ROLADKI Z WĘDZONYM BOCZKIEM KORNISZONEM PODANE Z GRUSZKĄ I ROKPOLEM 139

  Roladki z piersi kurczaka bądź indyka  można faszerować na wiele sposobów. Poniżej przedstawiam parę propozycji. Dziś ta  mniej "wykwintna" ale zarazem

potrawyregionalne
Pyszna tortilla na szybki obiad 2867

Tortilla to bardzo szybkie danie obiadowe/kolacyjne. Zazwyczaj jak nie wiem co wymyślić na obiad, lub po prostu nie mam za dużo czasu na pichcenie, kupuję

Ana Mari's world
Kurczak w pikantnym cieście 164

Lubię takie dania. Szybkie i na dodatek bardzo smaczne. Kurczak marynowany w jogurcie/kwaśnej śmietanie nabiera wspaniałej kruchości. Jest delikatny i soczysty. Wart wypróbowania. Polecam. 2 duże piersi z kurczaka 200 ml jogurtu greckiego 2 płaskie łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 jajko sól, pieprz mąka do obtoczenia Umyte i oczyszczone mięso kroimy na mniejsze kawałki (mniej więcej

Smaki Na Talerzu
Chińska patelnia z kurczakiem 2601

makaronem Chow Mein. Danie to można również wykonać na zwykłej patelni, lecz dania z woka charakteryzują się tym, że pozwalają nam zaoszczędzić czas, ponieważ wok szybko się nagrzewa i idealnie utrzymuje temperaturę.   Chińska patelnia z kurczakiem – Składniki: 500g piersi z kurczaka 250g makaronu Chow […] The post Chińska patelnia z kurczakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Włoska zupa z kurczakiem, pieczonym czosnkiem i parmezanem / Italian chicken, roasted garlic and parmesan soup 350

kurczakiem, pieczonym czosnkiem i parmezanem. Dzięki dodatkowi makaronu orzo, spokojnie można tą zupę potraktować jako danie jednogarnkowe, które zaspokoi apetyt całej rodziny. Polecam! Scroll down for recipe in English Włoska zupa z kurczakiem, pieczonym czosnkiem i parmezanem (6 porcji) Składniki: 2 piersi z kurczaka ze skórą olej rzepakowy sól i pieprz 3 główki czosnku 1 łyżka masła 1 cebula

karmelowy
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 108

mnie zapachy rozchodzące się wokół „chińskich” knajp (chyba, że są to bardzo dobre restauracje) w ogóle nie zachęcają do konsumpcji dań serwowanych wewnątrz… Dlatego też powstał ten przepis. Zamiast wołowiny możecie użyć piersi kurczaka, indyka, krewetek – pełna dowolność! Efekt będzie równie smaczny. Ilość składników jest spora, wiem, ale kuchnia chińska tego wymaga, żeby była naprawdę(...)każdy pasek mięsa był dokładnie namoczony w marynacie. Zostawiamy w misce i zabieramy się za smażenie warzyw. Patelnię rozgrzewamy z odrobiną tłuszczu, wystarczy łyżka oleju na całe danie. Najpierw na patelni ląduje por, cebula i seler. Po jakichś 10. minutach mieszania i smażenia, jak tylko warzywa lekko się zblanszują, dorzucamy do nich obie papryki i nadal smażymy mieszając

Martyna Cooks
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 132

mnie zapachy rozchodzące się wokół „chińskich” knajp (chyba, że są to bardzo dobre restauracje) w ogóle nie zachęcają do konsumpcji dań serwowanych wewnątrz… Dlatego też powstał ten przepis. Zamiast wołowiny możecie użyć piersi kurczaka, indyka, krewetek – pełna dowolność! Efekt będzie równie smaczny. Ilość składników jest spora, wiem, ale kuchnia chińska tego wymaga, żeby była naprawdę(...)każdy pasek mięsa był dokładnie namoczony w marynacie. Zostawiamy w misce i zabieramy się za smażenie warzyw. Patelnię rozgrzewamy z odrobiną tłuszczu, wystarczy łyżka oleju na całe danie. Najpierw na patelni ląduje por, cebula i seler. Po jakichś 10. minutach mieszania i smażenia, jak tylko warzywa lekko się zblanszują, dorzucamy do nich obie papryki i nadal smażymy mieszając

Martyna Cooks
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 128

mnie zapachy rozchodzące się wokół „chińskich” knajp (chyba, że są to bardzo dobre restauracje) w ogóle nie zachęcają do konsumpcji dań serwowanych wewnątrz… Dlatego też powstał ten przepis. Zamiast wołowiny możecie użyć piersi kurczaka, indyka, krewetek – pełna dowolność! Efekt będzie równie smaczny. Ilość składników jest spora, wiem, ale kuchnia chińska tego wymaga, żeby była naprawdę(...)każdy pasek mięsa był dokładnie namoczony w marynacie. Zostawiamy w misce i zabieramy się za smażenie warzyw. Patelnię rozgrzewamy z odrobiną tłuszczu, wystarczy łyżka oleju na całe danie. Najpierw na patelni ląduje por, cebula i seler. Po jakichś 10. minutach mieszania i smażenia, jak tylko warzywa lekko się zblanszują, dorzucamy do nich obie papryki i nadal smażymy mieszając

Martyna Cooks
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą 172

trzeba to proponuję wam właśnie to danie, które można podać z ziemniakami, kaszą, makaronem lub pieczywem. Składniki: 2 duże piersi z kurczaka (około 500-600 razem) 2 łyżki masła klarowanego 1 średnia cebula około 500 ml bulionu około 3/4 szkl śmietanki łowickiej 36% 1 puszka czerwonej fasoli 3-4 łyżeczki przyprawy do kurczaka po polsku sól do smaku pieprz(...)smaku  mąka do zagęszczenia* Przygotowanie: Piersi pokroić w średniej wielkości kostkę dodać przyprawy wymieszać i włożyć na około pół godziny do lodówki. Na rozgrzanym maśle lekko zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę dodać kurczaka podsmażyć od czasu do czasu mieszając. Gdy mięso będzie podsmażone zalać bulionem i chwilkę gotować aż cześć bulionu się zredukuje. Wlać śmietankę, wsypać odsączoną fasolę

Ala piecze i gotuje
Omlet Wiosenny - Szybki Fit Obiad 234

Szybki Smaczny Omlet Wiosenny z Piekarnika. Solidna porcja witaminek. Zapraszam do wypróbowania tego pysznego przepisu. Zakochacie się w nim  KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS

Sylwetka Od Kuchni
Zupa pekińska na bogato, jak z restauracji 253

kurczaku, ale nie zaszkodzi także użyć, jak u mnie, zwykłych porcji rosołowych, które wcześniej można posypać przyprawą do kurczaka i upiec w piekarniku przy okazji tworzenia innego dania. Następnie zalewamy je około 3 litrami wody, wrzucamy do niej także piersi i gotujemy całość z łyżką soli, jak rosół przez przynajmniej 2 godziny na bardzo wolnym ogniu. Wywar jest(...)więc być esencjonalny. Gdy będzie gotowy przecedzamy go na durszlaku. By zminimalizować ilość tłuszczu można odstawić wywar do lodówki na 2 godziny, po czym przelać przez papierowy ręcznik. Ugotowaną pierś kurczaka kroimy w cieniutkie paski. Szalotkę kroimy w dość grube półksiężyce. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy w nim, aż napęcznieją, po czym przecedzamy. Kapustę pekińską płuczemy i drobno siekamy

Kuchenna Kontrrewolucya