Kurczak w sosie curry to od jakiegoś czasu ulubione danie moich dzieci. Sama też bardzo lubię i naprawdę bardzo często je przyrządzam. Danie jest
kuchnia doskiDziś chciałam zaproponować pyszną zupe klopsikową. Jest naprawdę smaczna i bardzo pożywna, a zarazem bardzo delikatna i dlatego jest świetną propozycją obiadową również dla dzieci. Gorąco
kuchnia doskiczym wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 45-60 minut, aż makaron będzie miękki i nasiąknie płynem, a z bulionu i fety zrobi się pyszny, kremowy sos. Jeśli Wasze casserole zacznie się przypiekać, zmniejszcie temperaturę do 160⁰C i odrobinę wydłużcie czas pieczenia (jeśli to potrzebne). Gotowe danie posypujemy startym parmezanem i odstawiamy na 5 minut, żeby ser się(...)rozpuścił. Z tej porcji zrobicie danie obiadowe dla 4 osób, lub posiłek dla 2 dorosłych osób na dwa dni. Na drugi dzień łatwo odgrzać zapiekankę w rondlu lub na patelni, podlewając ją odrobiną wody lub bulionu. Zapiekankę z powodzeniem możecie zmontować na wieczór, nie piec jej, tylko wszystkie wymieszane składniki zalane bulionem kompletnie ostudzić, przykryć całość folią i wstawić
Karo in the Kitchenkażdej chwili możemy go rozłożyć. Wykonany jest z wysokiej jakości silikonu, jest stabilny i wytrzymały. Nie ma możliwości, że durszlak złoży się podczas użytkowania i wypadnie nam cały makaron czy warzywa. Cena w internecie to ok. 50-70zł. Praska do czosnku To zdecydowanie pozycja obowiązkowa w kuchni. Moja metalowa niestety się zepsuła. Nie był to odlew całej(...)włóknem szklanym. Mimo wysiłków nie dałam rady jej złamać, chociaż na początku myślałam, że jest zbyt delikatna. Koszyczek na czosnek jest spory, ale co za tym idzie by przecisnąć czosnek musimy włożyć w to też więcej siły. Cena praski w internecie to ok. 28-40zł. Szczypce Zbawienie przy smażeniu, sprawdzaniu makaronu czy gotujących się warzyw. Szczypce służą
Gotowanie i blogowaniepieprz pieprz cytrynowy listki laurowe ziele angielskie Zabrudzone naczynia nóż deseczka duży gar widelec mniejszy garnek do ugotowania makaronu sitko do odcedzania makaronu łyżka Sposób przygotowania 1. Umyć mięso. Zdjąć skórę z mięsa. Wrzucić do największego gara jaki znajdziesz w swoim otoczeniu. Zlać zimną wodą gotować na wolnym ogniu. NIE SOLIĆ(...)marchewkowego w ramach akcji: nie damy Ci wina,musisz wyzdrowieć!) 5.Dodać liście laurowe i ziele angielskie,sól,pieprz. Autorka bloga poleca pieprz cytrynowy (kiedyś nie mieliśmy pieprzu normalnego w mieszkaniu studenta chorego,którego należało uratować rosołem i wyszło genialniej niż zwykle) . Gotować wywar kolejną godzinę 6. W osobnym garze wstawić wodę na makaron. POSOLIĆ dopiero po zagotowaniu (szybciej się
Fiolka w kuchnimiodowym sosie. Wyszło bardzo pysznie i każdemu smakowało, polecam każdemu kto lubi nie standardowe dania. Polecam również inne przepisy na sosy z kurczakiem Kurczak w czosnkowym sosie Kurczak w białym winie Kurczak w sosie miodowo musztardowym Kurczak zapiekany w piekarniku z ananasem Makaron cannelloni nadziewany kurczakiem Kurczak barbecue Składniki 500 g piersi z kurczaka 1/4 ananasa
Delusional TrineWrzucić wszystko do jednego naczynia, zapiec ..i gotowe! Takie dania na jesień lubię najbardziej. W tej zapiekance każdy znajdzie coś dla siebie. Jest kurczak, warzywa, duuużo żółtego sera...Pychota! Składniki: 70 dag piersi z kurczaka 2 szklanki makaronu świderki pół brokuła pół kalafiora 2 szklanki małej marchewki puszka kukurydzy 1 czerwona cebula sól,słodka papryka, pieprz, zioła prowansalskie
Z Majeczką w kuchnipudełka" Grażyny Bober-Bruijn, to jest to 190 stron wypełnionych przepisami na dania na wynos. Nad daniami do pracy popracuję jak tylko skończę malowanie, bo osobiście mam już dosyć mojego jedzenia w biegu. Przepisy podzielone są na kilka kategorii: Jajka Zupy Sałatki Curry, Ryże, Makarony, Placki Klopsy Wypieki Słodkie Wypieki Słone Pasty do chleba Dodatki Dużo tego
Blondynka Gotujemagiczny składnik wielu potraw, szczególnie dań jednogarnkowych z dodatkiem mięsa lub ryby. To danie jest proste, a w dodatku jest eleganckie i wyraziste, nieprzeciętne w smaku. SKŁADNIKI ( 4 porcje) 4 filety łososia bez skóry ( po ok. 150 g każdy) 250 g makaronu ryżowego, lub chińskiego makaronu jajecznego biały sezam do obsypania filetów MARYNATA I SOS: 4 łyżki
Calzonella.comszczęścia, można go znaleźć na stołach podczas wielu uroczystości rodzinnych. Obecnie kuskus bardziej przypomina makaron niż kaszę. Produkuje się go, granulując mąkę pszenną z wodą i dodatkami, a następnie przesiewa w specjalnym sicie. Pomimo tego potocznie nazywany jest kaszą. Nadaje się do dań obiadowych i deserowych. Kuskus cytrynowo czosnkowy z pesto z pieczonych buraków. Składniki: - kuskus (ilość według potrzeb
mojewypiekiinietylkoidealnie komponuje się z delikatną w smaku roszponką. Sałatka świetna jako dodatek do dań z ryb i owoców morza (np. przegrzebków). Sałatkę z roszponki i zielonego jabłka podałam do „ Soczystej dorady, pieczonej w skorupie solnej ” w towarzystwie „ Sałatki na ciepło z makaronu orzo „. Polecam! Składniki sałatki: 1 zielone jabłko Granny Smith 2 garście roszponki
Moja Delicjarazu się z nim polubiłam, w szczególności że jest pełen zdrowych wartości odżywczych. Danie z jego udziałem jest lekkie i zdrowe, a całość tworzy ciekawy i niepowtarzalny smak, do którego z pewnością nie raz wrócę. Możecie je podać z ryżem lub makaronem ryżowym. Natomiast pomijając kurczaka zadowoli nie tylko wegetarian, ale także i wegan. Składniki na 2 porcje: 350g
Fabryka pomysłówSos tymiankowo-maślakowy W końcu wysypało grzybami i w naszych lasach . Póki co najobficiej wylazły moje ulubione maślaki . Zebraliśmy trzy wiaderka , więc przerób ruszył pełna para
Ogrodnik w podróżyDzisiaj w kuchni rządził brokuł. W wyniku połączenia wszystkich składników, powstał pyszny obiad. Danie jest szybkie w przygotowaniu. Smak potrawy zależy od ilości dodanych przypraw i ziół. Składniki: - duża pierś z kurczaka - 2 ząbki czosnku - 300 g śmietany 18% - 200 g makaronu świderki lub rurki - brokuł - 2 cebule - około 150 ml wywaru drobiowego (z połowy kostki) - sól
Pan i Pani Smith w kuchnijest za gęsty zawsze możemy dolać troszkę wody. Jeszcze pod koniec dodajemy świeżego tymianku.Gotujemy makaron świderki Czaniecki w osolonej wodzie, gdy gotowy, przecedzamy.Przelewamy zimną wodą i natychmiast na talerze. Polewamy sosem i grzybami, posypujemy parmezanem.Troszkę tymianku po wierzchu. Serwujemy jako samodzielne danie lub...z rybą. Ale o tym w następnym poście .Smacznego
Z Kuchni Do Kuchni