trudno się oprzeć. Ja zajadam je najczęściej z makaronem, ale idealnie sprawdzi się też świeża, chrupiąca bagietka. Bardzo prosty sos (choć nieco kaloryczny) jest idealny do maczania. A same dodatki to nic wymyślnego. Jednak chyba nie ma nic bardziej odpowiedniego do krewetek niż masło, czosnek, pietruszka i cytryna. Idealne danie na rozpoczęcie przygody ze skorupiakami. Krewetki w sosie maślano(...)gotujemy jeszcze minutę. Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Od razu podajemy z ugotowanym makaronem (należy go wmieszać) lub pieczywem. Przed podaniem oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Warto podać też cząstki cytryny, aby można było ewentualnie doprawić danie dodatkowym sokiem. Post Krewetki w sosie maślano-czosnkowym pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakujakie przygotowałam. Sos do niej został przygotowany na bazie serka śmietankowego i przecieru pomidorowego, to połączenie doskonale uzupełnia smak całego dania. Zainspirowałam się przepisem z bloga karmelowy.pl , w którym wprowadziłam swoje modyfikacje. Składniki na 6 porcji: 450g makaronu np. świderki, penne 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 300 g mrożonego lub świeżego szpinaku 250g szynki 300g pieczarek Opakowanie
Fabryka pomysłówuniwersalnym i ciemnym uniwersalnym . Jasny idealnie nada się do makaronów, ryb lub zapiekanek , zaś ciemny sprawdzi się idealnie w towarzystwie pieczeni i innych typowo mięsnych dań, np. takich jak gulasz . Mi brakowało czasu właśnie wczoraj, bo po powrocie z zakupów byłam już głodna jak wilk. Do przygotowania mojego dania wykorzystałam sos jasny. Dodałam do niego kurki
Passions hobbies lifeUwielbiam dania obiadowe jednogarnkowe. Tym razem na moim stole zagościła zapiekanka jednogarnkowa z makaronem i mięsem mielonym. Najprostsza zapiekanka jaka może być. A do tego jaka smaczna! Zachęcam wszystkich do wypróbowania jej. Składniki: makaron mięso mielone sól, pieprz zwykły 2 ząbki czosnku pieprz ziołowy papryka pół cebili SOS mała śmietana 18% Dwie łyżki majonezu łyżeczka musztardy pieprz
My World by Dagmara RekDziś proponuję Wam klopsiki wieprzowe z serem w sosie koperkowym. ]Niby proste danie ale inne dzięki serowej niespodziance. Klopsiki możemy podać z ziemniakami lub makaronem. Klopsiki ugotowałam w nowym garnku. Dostałam do testów komplet garnków Maurycy firmy Silesia a kupić go możecie tutaj . Garnki można stosować na różnych rodzajach kuchenek i myć w zmywarce. Są ładnie wykonane i możecie
Ewa w kuchniDanie jest lekkie, delikatne i chrupiące, niebo w gębie🙂 200 g ulubionego makaronu 1 pojedynczy filet z kurczaka 1/2 brokułu 50 g płatków migdałowych 1 mały jogurt naturalny (200 … Czytaj dalej Makaron z kurczakiem i migdałami
czarrna od kuchniBardzo szybki obiad: ugotowany makaron, podsmażone na maśle grzyby i kilka łyżek śmietany plus zielenina/przyprawy. Dzikie historie ( Damián Szifrón, 2014) - niedocenianemu muzykowi, biznesmenowi, pannie
Qlinarnie i QlinarnieIdealne danie dla entuzjastów wyrafinowanej kuchni! Inspiracją do powstania dania była życzliwość marki Ole oraz firmy Master Cook Handel Składniki: Opakowanie makaronu czarnego z atramentem z kałamarnicy 30 dkg mięsa mielonego drobiowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 5 łyżek kukurydzy 10 dkg pieczarek krojonych w zalewie naturalnej 6 pomidorków suszonych w zalewie olejowej 3 łyżki pasty
Podróż w kulinariapomocą obieraczki do jarzyn. Pomidorki pokroić. Dodać do ryby, doprawić solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Smażyć kilka minut. W międzyczasie ugotować makaron. Makaron odcedzić i dodać do ryby i warzyw, wymieszać. Przed podaniem udekorować danie bazylią
Smakołyki AsiSkładniki: 300 g kiełbasy chorizo 400 g makaronu 1 puszka fasoli czerwonej 1/2 pora 4-5 jajek 1 mały jogurt naturalny sól, pieprz słodka papryka 1/2
czarrna od kuchniMix warzyw i mięsa Składniki 300 g makaronu spaghetti 250 g zmielonej łopatki wieprzowej 3 pomidory 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1 cebula 1 papryka 2-3
czarrna od kuchnipieczarkowy można podawać z makaronem, kluskami śląskimi, kopytkami, plackami ziemniaczanymi, ... Smakuje zawsze i pasuje do wielu dań. Dzisiaj zapraszam na prosty, pyszny sos pieczarkowy, który podałam z kopytkami :) Do sosów grzybowych zawsze dodaję natkę pietruszki, ponieważ podkreśla smak grzybów. Składniki: 500 g małych pieczarek 2 łyżki soku z cytryny 2 cebule 4 łyżki oliwy pół szklanki bulionu
Smak mojego domuSkładniki (na 2 porcje) - 2/5 opakowania makaronu (ok. 200g), - 2 łyżki oleju rzepakowego (ok. 20g), - 2 piersi z kurczaka (ok. 200g), - 2 cebule (ok. 140g), - ząbek
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachPotrzebne składniki: 200 g ulubionego makaronu sp aghetti (u mnie kukurydziany) 2 ugotowane buraki 1 zą bek czosnku 1 łyżka octu balsamicznego m
Łycha smakówszparagi. Ciągle mieszając smaż około 5 minut. Na sam koniec dodaj śmietankę, zagotuj. Do sosu dodaj ugotowany makaron. Wymieszaj, tak aby sos oblepił makaron. Wyłóż na talerz posyp obficie natką pietruszki. Gotowe! Zrobione! Bardzo proste danie, pyszne i rewelacyjnie wygląda! Smacznego
SMYKWKUCHNI