Składniki: 1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1 puszka kukurydzy konserwowej 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 2 cebule 1 słoik krojonych pomidorów 3 ząbki czosnku sól, pieprz słodka
czarrna od kuchniinne rzeczy. Ciecierzyca z jarmużem to naprawdę świetle połączenie. Do tego dodatek czosnku, papryki ostrej i oleju przyprawia o zachwyt. De facto jest to danie na modłę aglio olio e peperoncino, tyle że zamiast makaronu na patelni wylądowała ciecierzyca z jarmużem. Artykuł Ciecierzyca z jarmużem pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
BlendmanMakaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z curry idealny jako danie obiadowe do zrobienia w 20 minut i bez brudzenia góry garów, ze składników które każdy ma w domu. Czytaj więcej
Pychotkaaaoleju, dodaj do sosu pomidorowego. Gotuj na małym ogniu, aż mięso będzie dobre, a sos ładnie się połączy. Smacznego:) Podawajcie z ziemniakami, makaronem, ryżem, kaszą. To chyba właśnie jest fajne w tym daniu - pasują prawie do wszystkiego, a i same bez dodatków stanowią pyszny i pożywny obiad
Zasmakuj Kuchniczęsto tworzy dania w iście włoskim stylu, tak powstała też jej książka "Nigellisima", którą bardzo lubię. Ja niestety jeszcze nie miałam szansy gościć we Włoszech, ale niezmiernie fascynuje mnie prostota i wyjątkowy smak ich kuchni. Włosi potrafią połączyć ze sobą 3-4 składniki i danie smakuje wyśmienicie. No i jestem typową makaroniarą - mogłabym jeść makaron non stop
Cooking Monstergrzybowym czy śmietaną i cukrem, jak w moim domu rodzinnym. :) Placki wykładamy na talerz, polewamy gulaszem i podajemy z ulubioną surówką. Pyszne i sycące danie bez zbędnych kalorii - smacznego! :) Gulasz smakuje też świetnie z makaronem czy ziemniakami. Podajcie go z czym lubicie najbardziej
Cooking Monsterwszystko mieszamy. Aby sos nie był zbyt gęsty można dodać odrobinę wody. Następnie kroimy natkę pietruszki i dodajemy ją do sosu. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnie i dokładnie mieszamy z sosem. Gotowe danie wykładamy na talerz i posypujemy odrobiną pietruszki. Na wierzch kładziemy pokrojone pomidorki koktajlowe. Wiem co jem Awokado, często nazywane jest tłustym owocem. Nie powinno
Fit&Fast KitchenSkładniki 15 dużych muszli do nadziewania 1 kulka mozzarelli garść orzechów włoskich 1 filet z kurczaka 2 suszone pomidory w oleju 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka
czarrna od kuchniGazpacho można też podawać posypane drobno pokrojonymi pozostałymi warzywami (papryka, ogórek, awokado), płatkami migdałów i ozdobione liśćmi selera naciowego. Gazpacho stanowi zarówno danie, jak i przystawkę idealne na upalne dni. Podobne przepisy Makaron z klopsikami w sosie włoskim Leczo prawie węgierskie Chłodnik z botwinki Stek z polędwicy z masłem czosnkowym z dodatkiem g... .yuzo_related_post
Pociąg Do KuchniDostałam na FB-ku sporo pytań jak zrobić domowy sos pieczeniowy ? Nie taki z kostki, tylko naturalnym sposobem! Sos pieczeniowy jest niezastąpiony do dań obiadowych z ziemniakami, do klusek śląskich, do kopytek oraz makaronów. Smak takiego sosu pieczeniowego jest najważniejszy, ja najlepszy przygotowuję z tego co zostaje na papierze do pieczenia po pieczeniu mięsa w całości. Dzisiejszy sos powstał
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Przepis podpatrzyłam w pewnej obyczajowej powieści, gdy pewien pan przygotowywał dla pewnej pani kolację. Opis był taki apetyczny, że postanowiłam …
My Blueberry CornerZgłodnieliśmy ! Dlatego nasza wycieczka zakończyła się na lubelskim Starym Mieście, w restauracji Browar Grodzka 15. Nie zgadniecie co jedliśmy ! ... Tak, tak - makarony. Były i takie na zimno, w sałatkach i w daniach na ciepło. Niestety, z racji popołudniowych planów, musiałam szybko opuścić lokal i wracać do domu. Zabrakło czasu na luźne rozmowy... Oj, będzie ku temu jeszcze
kolorowotorcikowoSzybki i smakowity obiad czyli w prostocie siła. Makaron ugotowałam w kilka minut, w tym czasie zrobiłam pesto i w 15 minut obiad gotowy. Polecam bo
Moje Małe CzarowanieAlfredo składa się ze śmietany, parmezanu i natki pietruszki. Jako, że w lodówce miałam kilka suszonych pomidorów i kapary, dorzuciłam je do tego dania. Zmieniajcie, próbujcie i smakujcie różnych wersji:). Składniki: 250 g makaronu spaghetti 2-3 łyżki masła 1 szklanka śmietany 200 g startego, twardego żółtego sera sól, pieprz 3 łyżki posiekanej natki pietruszki opcjonalnie: kilka posiekanych
Qlinarnie i QlinarnieUgotowany makaron dodajemy do podsmażonego boczku, trzymamy chwilę na ogniu po czym wlewamy śmietanę z dodatkami. Mieszamy, aby sos się ładnie połączył z makaronem i gdy tylko się zagotuje, zdejmujemy z ognia. Gotowe danie posypujemy natką pietruszki. Można też dodatkowo posypać startym serem (pominęłam ten krok, gdyż ser dodałam wcześniej do sosu). Smacznego! przepis bierze udział
KasiekGotuje