(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron z kurczakiem brokułem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym Lubicie brokuły? Ja uwielbiam, to jedne z moich ulubionych warzyw dlatego często królują
Księga-SmakuJeżeli lubicie makaron tak jak ja, to ten przepis jest właśnie dla Was. Makaron z cukinią z pulpetami z indyka w sosie śmietanowym to
magiczna kuchnia Kasisprawdzi dla zabieganych. Jest bardzo sycąca, więc można ją zaserwować również na obiad. Całego smaku i aromatu dodają jej zioła w połączeniu z śmietaną. Danie zrobiłam z myślą o moim dwuletnim synu, który kocha makaron w każdej postaci. Widać nie tylko ja mam ogromną słabość do włoskich smaków. SKŁADNIKI 6 jajek 200 g śmietany 30% 1 duża cukinia oliwa
Passions hobbies lifeCzasami mam dylemat, jakie danie przygotować by zrobiło wrażenie na gościach? Liczy się pomysł, odrobina kreatywności i pyszne zdrowe składniki :) Jednym z nich jest boczek
Kulinarne pyszności MolkiZielone i lekkie danie na letni obiad. Makaron ryżowy z aromatycznym pesto, grillowanym serem halloumi i chrupiącymi szparagami. opakowanie makaronu ryżowego (200g) halloumi (ok. 220 g) pęczek szparagów łyżka oliwy sól i pieprz do smaku sok z limonki Pesto ze słonecznikiem przygotowuję z większej porcji, na kilka razy i przechowuję w szczelnym słoiczku w lodówce. 70 g parmezanu
Mienta blogCoś dla typowych leniuszków. Makaron z kurczakiem i szynką, podany i przyprawiony po włosku. Mega pyszne i sycące, idealne na szybki obiad lub kolację. Wypróbujcie sami
Klasyka Gotowaniapuścił zapach czosnek jest niesamowicie aromatyczny. Dodanie śmietanki i fety po doprawieniu ich suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią powoduje piękny i delikatny zapach w daniu i całej kuchni:) Do tego makaron spaghetti ugotowany al dente....pyszności! Oczywiście do takiego sosu możecie wrzucić także ryż albo kaszę, wszystko z pewnością będzie smakować wyśmienicie. Składniki: 300 g makaronu spaghetti + szczypta(...)patelni rozpuść niewielką ilość klarowanego masła, przesmaż posiekany drobno czosnek. Po chwili dodaj umyty i osuszony świeży szpinak, duś aż zmięknie, dodaj fetę. Potem zalej danie śmietanką, przypraw do smaku. Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem kardamonu. Następnie połącz go z sosem szpinakowym i smacznego:) Szybko, łatwo i smacznie
Zasmakuj KuchniPrzygotowanie tego dania jest bardzo proste. Błyskawicznie jest gotowe. Można użyć tortellini o dowolnym ulubionym smaku. Ja mam ze szpinakiem i serem Do garnka
Kuchnia PokoleńMój synek uwielbia makaron w każdej postaci. Tym razem przygotowałam makaron pełnoziarnisty rurki z sosem dyniowym z dodatkiem szałwii. Sos jest prosty a wyszedł wyrazisty i
Mama GotujeSpaghetti serowo-brokułowe Makaron creste z kurczakiem i brokułem Fusilli z pieczarkami, cukinią i bakłażanem Makaron w sosie śmietanowo-pomidorowym
Passions hobbies lifeSKŁADNIKI 400 g makaronu typu paccheri 300 g dużych krewetek pół szklanki białego wytrawnego wina 400 g przecieru pomidorowego 3 łyżki oliwy z oliwek sól ząbek
zielonacukinkaWłosi uwielbiają makarony, jednak my Polacy również jesteśmy ich wielkimi fanami. W związku z tym proponujemy dzisiaj szybką zapiekankę makaronową z dodatkiem kurczaka i szpinaku. Całość
Kolizje SmakówProponuję Wam przygotować posty makaron z zielonym pesto, który uwielbiam. Przy małym nakładzie pracy, ekspresowym tempie wykonania uzyskujemy doskonały smak sosu, który jest nie dość, że
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięChyba muszę pomyśleć nad zmianą nazwy bloga! Coś z makaronem będzie jak nic. Wybaczcie, że kolejny makaron w moich propozycjach, ale co zrobić jak się go
Magiczne Życie MartyMakaron pełnoziarnisty z warzywami to danie, które mogę ciągle zajadać i tylko na zmianę różne warzywa dodawać. Czosnek w plasterki kroimy i na oleju jak frytki smażymy. Cukinię, szpinak, szparagi podsmażamy, z makaronem mieszamy, całość doprawiamy, czosnek, ser, płatki pomidorowe dokładamy i już gotowe danie mamy. Składniki: garść zielonych szparagów, 200 g świeżego szpinaku(...)mała młoda cukinia, 250 g makaronu spaghetti pełnoziarnistego, 4 -6 ząbków czosnku, olej rzepakowy ok. 2 – 4 łyżki, sól do smaku, pieprz świeżo mielony do smaku, suszona słodka papryka w płatkach, ser np. parmezan. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy. Szparagi płuczemy i odrywamy zdrewniałe końcówki. Wystarczy wygiąć szparaga i końcówka sama powinna się
Moniki Smakołyki