Męża, który stęsknił się za moimi, jak to określa, niebanalnymi potrawami :) Jak miło było wrócić do fotografowania! Powiem Wam, że bardzo się za tym stęskniłam:) Pilaw z bakłażanem to danie niebanalne w smaku, a jednocześnie bardzo proste w przygotowaniu. Dodatek cynamonu i pistacji mile Was zaskoczy. Orzechy przyjemnie chrupią fajnie kontrastując z kremową oberżyną. Smakuje równie dobrze na ciepło(...)wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam Wam również: Pilaw z bobem i szparagami Pilaw z kurczakiem i granatem Korzenny pilaw z bobem
Chilli Czosnek i OliwaTa sałatka to chrupiąca i przepyszna feeria kolorów i smaków. Brokuł jedzony na surowo jest dużo delikatniejszy od swojego surowego brata, kalafiora – łatwo mu przez to
Karo in the KitchenZdrowy szpinak, jajka, słona feta i świeżo posiekane zioła to główne składniki tej wiosennej sałatki, pełnej dobroczynnych składników odżywczych. Do tego poprawiające pamięć orzechy włoskie i
My Chcemy JeśćZdrowy szpinak, jajka, słona feta i świeżo posiekane zioła to główne składniki tej wiosennej sałatki, pełnej dobroczynnych składników odżywczych. Do tego poprawiające pamięć orzechy włoskie i
My Chcemy JeśćSos pomidorowy z wolnowaru / slowcooker i nie tylko :) Sos pomidorowy z wolnowaru. Sos pomidorowy z wolnowaru, to chyba jeden z najprostszych przepisów jakie można sobie
Kuchnia na wzgórzu(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z dodatkiem pora, kukurydzy i szynki konserwowej. Jest to pyszna sałatka na imprezę , czy zwykłą kolację ;) Można
Kulinarne Przebojetakie można powiedzieć danie jednogarnkowe. Lekko pikantny indyk, soczysty w środku, a z wierzchu przypieczony, pomidorowy ryż z nutą kardamonu i słodkie delikatnie chrupiące warzywa. Według mnie idealne danie obiadowe, smaczne i do tego cieszy oko kolorami. W potrawie można użyć dowolnej części indyka, nawet ze skórą. Jeśli chodzi o warzywa najlepiej je pokroić na dość cienkie słupki(...)stopni C około 50 - 60 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić stan upieczenia indyka i warzyw. Przed podaniem chwilę odczekać, aż zatrzyma się proces pieczenia. Zobacz również: Potrawka z kurczaka
Kuchcik gotujeuważam, że każda kanapkę można podać w taki sposób, żeby nudna i pospolita nie była. Wszelkiego rodzaju grzanki, tosty czy kanapki na ciepło uwielbiam. Przygotowuję je z czego się da, często wykorzystując resztki z lodówki. Dzisiejsza to efekt sama nie wiem co bym zjadła . Wszystkie składniki to tzw. końcówki. Łososia kawałek, kilka małych pomidorków, garść roszponki. Na sensowny posiłek(...)ułożyć na niej omlet, pomidory, zieleninę (roszponkę lub sałatę). Przykryć drugą kromką chleba również posmarowaną sosem majonezowym worcester. Dla lubiących takie kanapki mam jeszcze kanapkę z pieczonym kurczakiem lub kanapkę z grillowanym łososiem
Codzienna kuchnia niecodziennaJak co miesiąc z dziewczynami podejmujemy się kolejnych wyzwań kulinarnych. Tym razem to mnie przypadła przyjemność wyboru tematu. Jak widzicie, zdecydowałam, aby motywem przewodnim tego wyzwania
My simple kitchenWygrałeś/-aś tygodniową wycieczkę na Karaiby. Patrz pkt. 1 - nie będę się przecież powtarzać. 4. Nagle stałaś się miłośniczką zwierząt? Pf. Nie o to chodzi. Ty jesz świnki, krówki, kurczaki i króliki, a czy to oznacza, że ich nienawidzisz? Nie. Błagam choć o odrobinę logicznego myślenia. 5. I znowu chcemy iść do knajpy, ale nie ma nic w niej(...)czytałam inne książki. 11. Przecież nie masz jak pozyskiwać białka, a tylko zwierzęce ma wszystkie niezbędne aminokwasy! Jestem po biol-chemie i wiem, uczyli mnie tego w szkole. Jednak da się. A witaminę B12, o którą są ciągle takie wojny, łatwo suplementować i to w naturalny sposób, regularnie spożywając olej z rokitnika. Ponadto B12 pochodząca z mięsa jest trudniej przyswajana
W kuchni Karmel-itkiSezon na papryczkę trwa więc trzeba z tego korzystać. Zapraszam na kolejną wersję papryczki faszerowanej. Tym razem farsz podobny do farszu z gołąbków czyli mięsko mielone
Monia miesza i gotujeA to feler… Nie – to seler! A tak w zasadzie to dwa selery. Jeden długi i zielony, drugi bardzo niepozorny, szary, nieforemny, nazywany często najbrzydszym warzywem
Karo in the Kitchenmała pietruszka dwie łyżki śmietany 12% płaska łyżka masła sól, pieprz ziele angielskie, liście laurowe. pieprz w ziarnach Zaczynamy od przygotowania bulionu. Do małego garnka włóż udko z kurczaka i zalej wodą. Wstaw na ogień. Jak zacznie się gotować i pienić, usuń pianę razem z całym syfem, który wypłynie na powierzchnię. Następnie wrzuć przyprawy: ziele angielskie i pieprz(...)śmieci. Zawiera zajebiste ilości glutaminianu monosodowego, soli i zapewne innych gówien, o których producent zapomniał wpomnieć na etykiecie. Będzie zdrowiej, a każdy szanujący się kucharz (taki jak Ty!) spokojnie da radę się bez niej obejść. Gdy doprawisz zupę, nie podawaj jej jeszcze. Przed samym rozłożeniem zupy do misek, weź patelnię i rozgrzej ją. Nie lej na nią tłuszczu! Jak sprawdzić
manslogblogprezentowane na blogu. Na sylwestrowym stole nie zabraknie dań w sam raz na jeden kęs, będą sałatki, faszerowane jajka i warzywa, desery i ciepłe dania. Sylwestrowe menu – top lista : Z dań na jeden kęs świetnie spisują się wszelkiego rodzaju koreczki, małe kanapki a la tartinki, czy roladki. Tartinki z łososiem i serkiem na pumperniklu łosoś(...)musztardy. Na wierzch nakładamy tatar np. łyżką do lodów. Możemy udekorować dodatkowo natką pietruszki. gałązką koperku. W sylwestrową noc ważne są również sałatki, moje ulubione to: Krucha sałatka z kurczakiem, Sałatka hawajska, słodki ananas, wędzona szynka, orzechy włoskie, oraz zamiennie makaron lub ryż, do smaku zioła i odrobina majonezu. Lubimy ją, gdyż jest pyszna! Składniki: ¾ szkl. makaronu mini kokardki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKilka dni temu opublikowaliśmy przepis na boczek pieczony w winie i obiecaliśmy więcej. Słowa więc dotrzymujemy i tym razem boczek przyrządzimy na ogrodowym grillu. Przepis należy
Kulinarna Pokusa