Dziś zastanawiałem się, czy jest w ogóle jakiś cień szansy, że coś jeszcze w tym tygodniu ugotuje. Udało się. Czego użyłem? -udka z kurczaka -małe pieczarki
BaRepaspodkreślają, że za tę jakość mięsa i składników - nie da się taniej. A składniki, co możemy potwierdzić - świeże i naprawdę wysokiej jakości! My oboje zdecydowaliśmy się na duże burrito i to nim będzie teraz mowa. Ja zdecydowałam się na burrito z chilli con carne, PanMąż z gringo chicken (kurczak z kukurydzą, fasolą i groszkiem). Ja z sosem łagodnym
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!czasie pieczarki i cebulę kroimy, podduszamy do wyparowania wody. Kurczaka nadziewamy, wkładając do kieszonek pieczarki, cebulę i plastry mozzarelli. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Sałatka: Pomidorki kroimy na pół, dodajemy mieszankę sałat i ciecierzycę. Polewamy sosem winegret lub innym ulubionym. Proponuję to danie na kolację lub (z dodatkiem węglowodanów w postaci pełnoziarnistego ryżu
Powiedz dietom nieChciałabym Wam zaproponować delikatny GULASZ Z DROBIU bardzo smaczny z ulubioną kaszą , ogórkami z chili i buraczkami (przepisy "przetwory"). SKŁADNIKI: podwójna pierś z kurczaka (około 50dag
Kuchnia BeatyDanie na życzenie:) Z podanej ilości wychodzi 8 małych kebabów i 2 duże. Akurat tyle miałam placków do tortilli. Pomysł opiekania nie jest mój, ale się sprawdził:) Składniki: 8 placków do tortilli małych i 2 duże 3 piersi z kurczaka przyprawa do gyrosa 1/2 kapusty pekińskiej 3 łyżki ketchupu 3 łyżki majonezu Opcjonalnie: kukurydza cebula Wymieszać ketchup
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSkładniki na sałatkę: 5 listków sałaty lodowej 1 brokuł, jest to jakieś 500 g 1 puszka kukurydzy 1 duża cebula 500 g piersi z kurczaka 1
ClauditteMissCookingSkładniki na marynatę: 1/2 słoiczka musztardy francuskiej 100 g zielonej pasty curry 3 łyżki sosu tajskiego słodko-pikantnego Składniki: 1 kg piersi z kurczaka
ClauditteMissCookingmówi mi, że chce kiełbaskę z grilla to mu ją dam. Pod warunkiem, że usunę z niej całą spieczoną i twarda skórkę. W ciągu roku ile dziecko zje tych kiełbas? z trzy? no góra cztery. Nie bronię, wiem co podaję dziecku. Jak byliśmy na wakacjach to miał ochotę na kurczaka z rożna. Kupiłam wiec sobie i jemu. Opędzlował całe dwie
ClauditteMissCookingBakłażany faszerowane mięsem Królik duszony w cytrusach Kiełbaski i cukinie w sosie Marokańskie szaszłyki Penne z klopsikami z kiełbasy Paella z królikiem i kurczakiem Pity z
Chilli Czosnek i Oliwakoniec smażenia dodajemy na patelnię ketchup (tyle aby połączyć kurczaka), podsmażamy jeszcze ok. 3 min. Przekładamy do szklanej miski. Następnie układamy wcześniej podsmażoną cebulką i przykrywamy warstwą majonezu. Nakładamy warstwę pokrojonych ogórków, którą przykrywamy ketchupem. Na koniec dodajemy odsączony groszek i przykrywamy go warstwą majonezu.Na wierzch możemy dać poszatkowaną kapustę pekińską.Bon Appetit
Pudełko rozmaitościspodziewała bo wydawało mi się, że to dość wymagająca w smaku kasza. Ale może oceniam po sobie bo sama ją chyba najmniej lubię z kasz. Chociaż przyznam, że są dania w których ona mi bardzo pasuje – przede wszystkim wszystko z wołowiną – gulasze czy bitki najbardziej mi pasują do kaszy gryczanej. Często używam też kaszy niepalonej, bardziej(...)kasza gryczana ma jeszcze lepsze właściwości wysuszające niż jaglana, co w naszej krainie wiecznego gluta jest bardzo pożądaną właściwością. Dziś więc kotlety z kaszy gryczanej i mięsa z kurczaka, z dodatkiem szpinaku. Lubię kotlety bo to takie niewyszukane, proste gotowania no i za to, że można do środka wrzucić wszystko a kotlety cierpliwie to przyjmą. Więc jak chcecie szpinak możecie
Cooking for Emilyprzygotować tajine już opisałam :) Teraz pora na mój pierwszy, aczkolwiek mało marokański :) posiłek. Ale od czegoś trzeba zacząć... Tajine warzywny. Takie warzywa robiła moja mama, ale dodawała mięso, chyba kurczaka. U mnie na razie tajine bezmięsny. Znowu porobiłam sporo zdjęć, więc postanowiłam je umieścić. Ale kolorowo! :D Jeszcze gorące. Para naszła na obiektyw aparatu :) Składniki na 3 porcje: warzywa(...)warzywa nie przywierają Po upływie 2h - 2,5h tajiny wyjmujemy, zdejmujemy komin i zjadamy :) Naczynia myjemy po całkowitym wystudzeniu Podałam z sosem tzatziki , którym polewałam warzywa. Pycha! Tak lekkie danie można podać nie tylko na obiad, ale również na kolację. Na zdrowie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.compotem biegiem na trening. Postanowiłam wykorzystać żeliwną patelnię Staub , bo nie ogranicza mnie w kwestii temperatury, a dodatkowo dania przygotowane w żeliwie smakują o niebo lepiej niż przygotowane w standardowych naczyniach czy patelniach. Mogłabym to danie nazwać daniem "wrzucanym", bo tylko dorzucałam to co wpadło mi w dłonie. Ziemniaki i marchewki nie obierałam, bo wg mnie(...)porządnie wyszorowane ze skórką smakują lepiej. Czas pieczenia przyspieszyłam bawiąc się temperaturami w piekarniku, ale Wy możecie spokojnie upiec w jednej :) Składniki: 5 kawałków mięsa z udka z kurczaka bez kości (można kupić gotowe) kilka ziemniaków 1 marchewka główka czosnku świeże zioła jak masz (majeranek, rozmaryn, tymianek) sos teriyaki 1 łyżka miodu (u mnie miód gryczany) olej papryka mielona gryz
Blondynka Gotuje