Witam Kochani Ostatnio na blogu wciąż były obecne słodkości, wiec czas na coś nie słodkiego ;-) przychodzę do Was z świetnym sposobem na kurczaka, myślę, że większość
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokujednorazowych foremek) wykładamy na dno porcje frytek, na nie porcję kurczaka, posypujemy startym żóltym serem. Wkładamy do piekarnika by rozpuścił się ser. Tak przygotowany kapsalon polewamy sosem czosnkowym i keczupem wykładamy pomidory i ogórki pokrojone w kostkę, cebulę w piórka oraz posiekaną pekinkę. Na wierzch mozna dać porcję sosu czosnkowego. Piękna deska do serwowania od SPOD HEBELKA . Dziękuję
Z Majeczką w kuchniWczoraj wybraliśmy się na kiermasz, dumnie chełpiący się mianem największego w Danii. Muszę przyznać, że nie były to tylko czcze przechwałki; kramów tyle, że nie sposób obejrzeć wszystkich, a kupić na nich można chyba wszystko: niepotrzebne starocie, okna, kuchnie, dywany, sprzęt do kuchni wszelkiej maści, łóżka, konie, kurczaki, króliki i świnki morskie, przyprawy, churros, watę cukrową; i tylko jak przyszła
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDanie ma 331 kcal. 1 szkl.płatków kukurydzianych 30 g. 1 jogurt owocowy light 150 g. 2 mandarynki 120 g. 2 kromki bułki pszennej 30 g. 2 liście sałaty 10 g. 2 plasterki szynki z udka kurczaka 40 g. *************************************************** Jogurt wymieszać z płatkami,owoce umyć i podać z kromkami bułek z sałatą i szynką.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiWspólnie zjedzony obiad, najedzeni i szczęśliwi domownicy, to coś niezastąpionego. Dlatego tak lubię gotować. Ostatnio przygotowałam dla całej rodziny chrupiące nugettsy z kurczaka (w panierce na
Słodkie okruszkiPasty niezależnie od rodzaju makaronu, to wdzięczne i wyjątkowo kolorowe dania. Bardzo szybkie do przygotowania, a jednocześnie takie, które "przyjmą" wszystko, co akurat mamy pod ręką, a efekt końcowy zawsze jest satysfakcjonujący zarówno dla oka, jak i naszego zmysłu smaku. W tym wypadku delikatna pierś z kurczaka okraszona sosem z miksu pomidorowego i różyczkami brokuła. Składniki
zobacz ich smakzamiast publikować jakieś przepisy dań wrzucam zbyt często jakieś tam informacje o sobie, swoich sporadycznych podróżach? Może za dużo, faktycznie. Ale przecież "nie tylko o kuchni" ma być. No nic, dziś krótko i na temat. W roli głównej pierś z kurczaka prosto z czerwonej, aromatycznej marynaty rzucona od tak sobie na patelnię grillową , bo jak to powiadają najstarsi górale
Right Behind The KitchenStarsze dziecko bardzo lubi "kurczaczka" więc dzisiaj danie specjalnie dla niego. Pyszne pieczone udka z dodatkiem ziół, czosnku i gruszek. Aromatyczne i mięciutkie. Doskonałe na obiad, u nas z ziemniakami, ale świetnie też smakują z ryżem czy kuskusem z warzywami. 4 udka z kurczaka kilka ząbków czosnku 2 gruszki sól pieprz czarny pieprz ziołowy papryka słodka papryka ostra tymianek
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieRukola z melonem i chrupiącą szynką Jamon Prosta i szybka sałatka jest zdrowym, chrupiącym dodatkiem o wszechstronnych zastosowaniach. Najbliżej jej do kuchni śródziemnomorskiej, choć skomponuje się
Bazując na smakuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Paszteciki z mięsem to idealny dodatek do czerwonego barszczu, danie na przyjęcie lub jako przekąska do
Marta Gotujesię z bliska trzem sosom firmy FOLWARK Jak sami zachęcają...Szukasz inspiracji kulinarnych? Rozpocznij kulinarną przygodę z sosami Folwark w wielu wybornych smakach. Dzięki nim każdy może przygotować danie na wiele sposobów, zarówno na ciepło, jak i na zimno, uzyskując za każdym razem inny efekt i urozmaicając codzienne menu. Nadadzą one potrawom niepowtarzalny smak i zaspokoją potrzeby najbardziej(...)trzy sosy- SOS BARBECUE- najbardziej popularny sos na świecie, w Ameryce niezastąpiony towarzysz każdego steaka Klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka w panierce, frytek, a nawet pizzy. Na powyższych fotografiach został wypróbowany do pieczonej karkówki z sałatką Colesław, do której nota bene, użyłam sosu Remulada duńska. , SOS KEBAB-GYROS- Majonezowy
Z Kuchni Do Kuchniokazji czyszczenie lodówki. Bardzo nie lubimy wyrzucać jedzenia, więc takie dania robimy przynajmniej raz w miesiącu. W związku z chorą nogą nie miałam jak jeździć pod moją ukochaną Halę Mirowską więc musiałam znaleźć alternatywę dla dobrego mięsa. Znalazłam w markecie (i to nie jednym) zaraz obok kurczaka zagrodowego drób z wolnego wybiegu. Bardzo mnie to cieszy, gdyż
Marder&Marder ManufactureCzasami nastają takie dni ,że zostaje nam mnóstwo jedzenia w lodówce. U nas dzisiaj jest ten moment ,kiedy przysłowiowo ją sprzątamy. Wyszedł kurczak w słodko -ostro
R'n'G Kitchenwilgotne, bez wiórowatego posmaku, za który nie lubię drobiu innego, niż kurczak. Moja wersja nie zawiera jabłek, pomarańczy, ni nadzienia, czego sobie gratuluję, bo wyszło to mięsu (na mój gust) na dobre. Skrzydełka nieco się przypiekły, ale to wina mojego zabiegania i dezorientacji. ;) Serdecznie polecam na główne danie przy specjalnych okazjach. 1 kaczka pekin (ok. 2kg) 1 szklanka miodu
Kuchenna KontrrewolucyaMięso perliczki jest delikatne i chude, a zarazem aromatyczne i raczej łatwe w obróbce. Jakże przy tym inne w smaku od popularnego kurczaka. Jednym z naturalnych
Kulinarna Pokusa