Składniki: 1 opakowanie mixu sałat z roszponką 3 piersi z kurczaka 6 jajek 1 cukinia 2 sery camembert 10 listków bazylii 2 łyżki majonezu 1/2 szklanki
ClauditteMissCookingpowyżej. Następnie dodać pozostałe składniki, plus 1 szklanka bulionu z kurczaka. Przykryć i piec w temperaturze 180 - 190 stopni C, aż kurczak jest miękkie, około 40 minut.Uwaga: Kurzyne robiłam w wolnowarze, więc metoda w piekarniku nie była przetestowana. Dałam znaczne wiecej czosnku, wrzuciłam też nieobrane ząbki do naczynia z mięsem. Myślę, że można dać trochę mniej mąki - nie 1/3 tylko
Stare Garysmak psują. Wincenta Zawadzka, Kucharka litewska , 1854 Swoją drogą, kocham tę książkę, i o ile przepisów z niej raczej nie dam rady stosować (zwłaszcza na ciasta z 80 jaj), o tyle rady są ponadczasowe :) Składniki: - 6 skrzydełek z kurczaka - 250 g szpondra albo łaty wołowej - 200 g schabu - duża marchew - niewielki kawałek selera - takiż kawałek pora - dwie małe pietruszki
Kulinarne zapędy Kokosajest biały (bez ostrych przypraw), co jest dość nietypowe dla kuchni idonezyjskiej. Zwykle danie podaje się posypane uprażoną na brązowo cebulą. Składniki do tej potrawy znajdziecie na stronie Sklep.naSushi.pl Sprawdzone przyprawy jak kolendra czy migdały na www.Skworcu.com.plSkładniki na 4 porcje: 1 średni kurczak, (około 1.2- 1.5 kg) 4 ząbki czosnku 1 średnia cebula pokrojona w plasterki
Apetyczna babeczkaFilety drobiowe z serem i kurkami SKŁADNIKI: Filety z kurczaka podwójne - 2 szt kurki leśne - 400 g ser żółty -4 plastry cebula -1 szt sól
Kuchnia DanusiPieczarkowy tydzień czas zacząć..na początek pieczarki w cieście..Robiąc kurczaka zostało mi kleiwa....i postanowiłam je wykorzystać do pieczarek...były bardzo smaczne...najlepsze na ciepło
Moje domowe kucharzeniewielce udanym debiucie w zapiekaniu makaronu postanowiłam znów zrobić jakąś zapiekankę. Tym razem miałam do wykorzystania piersi z kurczaka i serek mascarpone. Nigdy nie używałam serka do dań nie-słodkich i pomyślałam, że poszukam jakiegoś przepisu do wypróbowania. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyDawno nie robiłam zapiekanki z makaronem. Wcześniej robiłam z kurczakiem i bezmięsną z pieczarkami, a teraz zachciało nam się z mielonym mięsem. Początkowo miałam dodać pieczarki
Zdrowa Kuchnia Sowyjuż na blogu, jako samodzielne moje dania. Teraz będzie inaczej, bo do przetestowania otrzymałam produkty firmy Patak's z sosami indyjskim. Jako pierwszy został użyty sos korma, najbardziej delikatny, kremowy i aromatyczny. Wyczuć w nim anyż, wiórki kokosowe, mleko kokosowe i wiele innych przypraw indyjskich. Idealnie pasuje do delikatnej piersi kurczaka. Ale muszę się do czegoś przyznać
Bernika - moj kulinarny pamietnikczerwoną wzbogaconą o smak czerwonego wina i ziarna granatu. Te samą metodą wypróbowałam już wędzenie schabu oraz piersi z kurczaka i zawsze się sprawdzała. I tym razem mięso wyszło delikatne, soczyste i różowe. Do wszystkich 3 elementów dania użyłam oleju rzepakowego, bo olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego kochając swoich bliskich i używając
Bernika - moj kulinarny pamietnikLubię drób w połączeniu z owocami. A już szczególnie odpowiadają mi dania z kuchni arabskiej łączące kuskus, owoce i drób. Oczywiście nie jest to
Buniabaje w kuchniBłyskawiczna ,, chińszczyzn- tajszczyzna" z gotowanego kurczaka. Zostały mi po prostu kawałki ugotowanego kurczaka. Użyłam orientalnych dodatków i przypraw które miałam pod ręką i po 20 minutach miałam obiad. Inaczej nie dało - nie mogłam przecież stać przy garach jak w Soczi Kowalczyk jechała po złoto :) . Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniskładniki na ciasto (ok. 16 szt): 500 g mąki 50 g masła, miękkiego 1 jajko 2 żółtka 250 ml wody, gorącej 1 łyżeczka soli dodatkowo: 2
Domowy Smak JedzeniaKolejny zaległy przepis...we wcześniejszym poście jest przepis na samą pierś..a ta jest w zalewie octowej..pycha..polecam..Pamiętacie o konkursie ? zapraszam.. 1
Moje domowe kucharzenie