również w Bagdadzie). Podstawą dania jest sos z melasy z owoców granatu oraz prażonych orzechów włoskich. Mimo że połączenie jest dość nietypowe, to smakuje wprost spektakularnie. Ów mieszanka smaków i tekstur wprost eksploduje w buzi, stając się niesamowitym wrażeniem smakowym. Danie oryginalnie przyrządzano z kaczki, jednakże ostatnio na popularności zyskała wersja z kurczaka, którą postanowiłem specjalnie(...)zmiel, a następnie upraż na patelni, uważając, by ich nie przypalić. Odstaw. Rozgrzej łyżkę oliwy i lekko przysmaż posiekaną w kostkę cebulę. Następnie zwiększ ogień, pokrój w dużą kostkę kurczaka, wrzuć do na patelnię, posyp kurkumą i podpiecz na złoto. Mięso w środku powinno nadal być surowe. Wlej bulion (lub wodę) i zagotuj. Zmniejsz ogień, a następnie dodaj melasy
Food Squarezapracowanych. Coraz bliżej święta, jesteśmy zabiegani i nie wiemy w co włożyć ręce. Ale domownicy chcą jeść, więc mam dla Was propozycję na szybkie i smaczne danie. Makaron z potrawką z kurczaka świetnie się sprawdzi. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnitaka pospolita. Użyłam tortilli z ziarnami , jest po pierwsze mniej kaloryczna, a po drugie i najważniejsze - zdrowsza od zwykłej tortilli . Ponadto w roli głównej tego dania wystąpił indyk , a nie kurczak. Wyszło pysznie :-) Składniki na 4 porcje: 4 ziarniste tortille 300 g piersi indyczej 2 pomidory 1 papryka 1/3 ogórka szklarniowego 1/2 cebuli czerwonej kilka liści sałaty pekińskiej
Anielska Kuchnia Aniprzygotowany sos bardzo często wykorzystuję na szybki obiad gdy mam mało czasu . Podsmażam pokrojone piersi z kurczaka i dodaję do sosu, danie podaję do ryżu . Składniki: 3,5 kilograma pomidorów 1 łyżka soli 1 czerwona papryka 2 marchewki Puszka kukurydzy Puszka ananasa 0,5 łyżeczki chili 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego 2 łyżki słodkiej papryki 2 łyżki musztardy
Bajeczna KuchniaTypowo jesienna propozycja czyli filet z kurczaka z dynią. Do tego dania użyłam dyni Hokkaido ale jak nie macie takiej to możecie użyć dowolnej. Idealna propozycja dla wielbicieli dyni ale zapewniam Was, że nawet jeśli jej nie lubicie to i tak będzie Wam smakować. Przekonajcie się sami. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniBiedronce i leżał chwilę bo nie wiedziałam co z nim począć. Teraz powstało pyszne danie i dobrze że był pod ręką, czasami też tak macie? Danie kuchni azjatyckiej z aromatycznym kurczakiem i imbirem na rozgrzewkę. Polecam serdecznie, popróbujcie. Makaron z tapioką i kurczakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieostrzejsze smaki. Polecam go nie tylko jako zamiennik tradycyjnego ketchupu pomidorowego ale też jako bazę sosu do ryżu czy makaronu. Można go połączyć z mięsem z kurczaka, podać jako dodatek do dań z grilla czy pieczonych mięs. * Uwaga- podczas gotowania masa była dość rzadka. Może taka zostać ale ja chciałam mieć dość gęsty ketchup dlatego przed przełożeniem
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDziś zapraszam na prostą tartę, do ktorej przygotowania wykorzystałam gotowe ciasto francuskie. Tarta ze szpinakiem i kurczakiem z dodatkiem mozzarelli może być daniem głównym, lunchem lub po prostu przekąska. Smakuje także dzieciom, a ponieważ jest bardzo łatwa w przygotowaniu, na pewno Wasze pociechy chętnie Wam pomogą w gotowaniu. Tarta ze szpinakiem i kurczakiem Proporcje na formę o wymiarach
Kulinarne przygody Gatitybędzie smażony tylko duszony i to w musie jabłkowym . Moja jabłonka ugina się od jabłek to muszę jakoś je z pożytkować . Wtykam je wszędzie gdzie się da . Dlatego dzisiaj zrobiłam filet kurczaka faszerowany pieczarkami i duszony w musie jabłkowym . Strasznie długi tytuł dlatego musiałam go trochę ograniczyć. Skladniki na 1 porcje 1 filet drobiowy 2 cebule 5 pieczarek większych
Eli Gotowanierazem grill dla osób lubiących dania lekko pikantne. Pałki z kurczaka z grilla w lekko pikantnej marynacie, z nutką czosnku i cebuli. Składniki marynaty: 2 czubate łyżeczki papryki słodkiej 1,5 czubatej łyżeczki chili czubata łyżeczka majeranku pół czubatej łyżeczki lubczyku pół czubatej łyżeczki pieprzu pół płaskiej łyżeczki soli pół płaskiej łyżeczki curry 1 bulionowa kostka
Smak mojego domuchyba się od niego trochę uzależniłam... Ajwar to pikantny sos z pieczonych warzyw - bakłażana, papryki i pomidorów z dodatkiem chili i czosnku. Genialnie podkręca smak delikatnych dań - pieczonych na grillu ryb, kurczaka albo po prostu na grzance z chleba i sera. Można go podać do tortilli, burgerów albo jako pikantny dip do maczania pasków z warzyw lub chipsów
Kulinarne InspiracjeLubisz makarony? Proponuję szybkie, proste a do tego pyszne danie! Makaron z cukinią i kurczakiem w sosie śmietanowym. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 2 średniej wielkości cukinie 200 g śmietany (12 lub 18%) 1 cebula makaron (300-400g) 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek sól i pieprz przyprawa do kurczaka Opcjonalnie: parmezan Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z opisem
The Sweet DamselBardzo proste ,szybkie i smaczne danie. Składniki 4 udka z kurczaka mąka olej do smażenia 400 ml bulionu drobiowego liść laurowy 150 ml gęstej śmietany pęczek koperku sól ,pieprz Przygotowanie Udka z kurczaka płuczemy ,oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Oprószamy solą i pieprzem ,obtaczamy w mące i chwilę podsmażamy na rozgrzanym oleju. W rondelku podgrzewamy bulion ,dodajemy liść laurowy
R'n'G Kitchenwydawało mi się, że taki zestaw będzie pasujący. Sałatka okazała się świetna, rzeczywiście lekko orzeźwiająca, lekko pikantna, przyjemnie chrupiąca i bardzo smaczna. Z dodatkiem pieczonego, wędzonego kurczaka może stać się samodzielnym daniem, ponieważ mimo niewielu składników jest bardzo bogata w smaku. Składniki: 1/2 małego brokuła, podzielonego na małe różyczki 2 - 3 duże gruntowe ogórki 1/2 świeżej posiekanej papryczki chili
Kuchnia Prezydentowej