Jako dziecko uwielbiałam kogel mogel. Była to jedna z niewielu słodyczy niemal zawsze dostępna. Pamiętam koglo-moglowe eksperymenty z dodawaniem cynamonu, kakao i soku z cytryny
Jem więc JestemJako dziecko uwielbiałam kogel mogel. Była to jedna z niewielu słodyczy niemal zawsze dostępna. Pamiętam koglo-moglowe eksperymenty z dodawaniem cynamonu, kakao i soku z cytryny
Jem więc JestemPierogi z kapustą i białym serem - kuchnia podkarpacka Beskid Dukielski to przygraniczny region położony na południu Podkarpacia, w dorzeczu rzeki Jasiołki. Poza Polakami zamieszkiwali go niegdyś
Trzeci talerzpodołać temu przedsięwzięciu. Zostało mi trochę tej mąki i zużyję ją do pączków. Następny kilogram kupię dokładnie za rok, gdy będę wypiekać kolejne rogale marcińskie, które jak potrawy wigilijne, wytwarza się raz w roku. I raz w roku można dopieścić swoje podniebienie nawet za cenę kompromisu z kupną mieszanką mąki bezglutenowej. A rogale w niczym nie odbiegają od swoich pszennych(...)odrobiną soli ubijamy sztywną pianę, którą następnie delikatnie łączymy z masą makową. Ciasto wyciągamy z lodówki na pół godziny przed wałkowaniem. 7. Ciasto dzielimy na dwie części, bo nie damy rady go rozwałkować w całości. Wałkujemy, silnie podsypując mąką Schar, na grubość około 4-5 mm starając się tworzyć prostokąt, który nożem dzielimy na pół a następnie wykrawamy trójkąty
Kawa z mlekiemprzepyszne śledzie. Warsztaty otworzyły mi jeszcze bardziej horyzonty i smaki. Wiele połączeń smakowych okazało się moimi faworytami. Bardzo smakowały mi śledzie piernikowe, które na pewno zagoszczą na moim wigilijnym stole, jak śledzie z gruszką i orzechami, które akurat przygotowywałam, ale także moją uwagę zwróciły śledzie podane na blinach z kawiorem. Powyżej prezentuję Wam kilka fotografii wykonanych przez fotografa podczas(...)rozgrzanym maśle klarowanym. Jajka gotujemy na twardo. Następnie drobno siekamy lub blendujemy na gładką pastę z majonezem. Dodajemy drobno posiekany szczypior i koperek. Całość doprawimy solą i pieprzem. Wykładamy danie w następującej kolejności: blina, pasta jajeczna, śledź, kawior i dekorujemy gałązką kopru. Życzę Wam smacznego! A firmie SEKO dziękuję za zaproszenie na warsztaty kulinarne
SMYKWKUCHNI