4.8 / 5 ( 6 votes ) Jednogarnkowiec a’la Strogonow Strogonowa znają prawie wszyscy. Jest to pyszny gulasz, jeden z tych wiecznie żywych klasyków, które łatwo adaptują
Ogrodnik w podróżyZiemniaki po chińsku ❓ brzmi dość dziwnie, ale jest to dość popularne danie w chinach.Ziemniaki po chińsku oczywiście są zupełnie inaczej zrobione niż w świecie zachodnim.Ziemniaki po chińsku podawana najczęściej są z…ryżem. Ich smak ostro-kwaśny idealnie nadaj się do różnych potraw mięsnych lub rybnych.Zapraszam na ziemniaki po chińsku. 👥 – 2 ⏰ – 20-30 minut 🇨🇳 – Chiny ✅ Składniki
RafalCookNiedziela! Dzisiaj proponuję przepis na gulasz z indyka i salsiccia . Jest to smaczne danie, które świetnie pasuje do ziemniaków, ryżu lub kaszy. Gulasz z fileta z piersi indyka, więc trzeba go traktować podobnie jak filet z kurczaka, tak aby mięso było miękkie i soczyste. Uwielbiam mięsne gulasze . U mnie to najczęściej obiad na dwa dni. Gotuję zatem większą porcję
codojedzeniapomyślenia… Tak też było ostatnio. Na myśl o typowo mięsnym obiedzie robiło mi się jakoś nieprzyjemnie. A że nie chciałam całkiem rezygnować z białka, postawiłam na krewetki. Do tego spaghetti z cukinii, czyli tzw. “zoodles” i obiad gotowy. Keto zoodles to danie, które robi się szybko i sprawnie. Oczywiście nie wliczając czasu niezbędnego do rozmrożenia krewetek(...)pewno ostatni raz, kiedy pojawiają się na łamach tego bloga! Zoodles z krewetkami Lekkie danie w wiosennej odsłonie. Keto zoodles, czyli spaghetti z cukinii w połączeniu z krewetkami oraz fasolką szparagową to kolorowa propozycja dla wszystkich wielbicieli warzyw i nie tylko! Dania Danie główne , Lunch , Przekąska Kuchnia Włoska Keyword spaghetti z cukinii Porcje 2 porcje Czas
Modern Cave GirlPlacki z cukinii to banalnie wręcz proste danie. Nie wymaga prawie żadnych nakładów finansowych i super smakuje z różnorodnymi dodatkami. Kwaśna śmietana, wędzony łosoś czy sadzone jajka jako kompletne śniadanie. Pamiętajcie też, że placki lubią wszelakie gulasze, nie tylko mięsne. Polecamy przepis krok po kroku na Placki
kuron.com.plspory i mięsisty grzyby, dlatego portabello burgery są idealne i smakują jakbym jadłam mięsne burgery . Portobello burgery są proste w przyrządzeniu. Wystarczy je upiec i nadziać czym popadnie, usmażyć frytki lub upiec bataty. Jeśli jesteście bardzo głodni do burgera można włożyć w hamburgerowe brioche . Super danie na kolację! Podoba Wam się? Portobello burgery Składniki: na 2 burgery 4 portobello
codojedzeniaspory i mięsisty grzyby, dlatego portabello burgery są idealne i smakują jakbym jadłam mięsne burgery . Portabello burgery są proste w przyrządzeniu. Wystarczy je upiec i nadziać czym popadnie, usmażyć frytki lub upiec bataty. Jeśli jesteście bardzo głodni do burgera można włożyć w hamburgerowe brioche . Super danie na kolację! Podoba Wam się? Portabello burgery Składniki: na 2 burgery 4 portabello
codojedzeniamarkecie (z własną gastronomią). Wiadome jest, iż nie chodzi tu o wyszukane dania, ale to co można podać jak najszybciej i co ludziom smakuje. Klopsiki okazały się lepsze, niż przypuszczałam. Mój mąż stwierdził, że są równie dobre jak w ..., a nawet lepsze, bo bardziej mięsne :) Składniki na klopsiki (około 24 sztuki): mięso wołowo - wieprzowe 500 g cebula ząbek
Karola gotujeOstatnio w sklepie mięsnym zobaczyłam boczek zrolowany i postanowiłam kupić i wypróbować. Wyszedł bardzo smaczny, a rolada się nie rozwalała. Składniki: boczek surowy (mój kawałek ważył ok 1,5 kg), sól peklowa, pieprz, majeranek, czosnek (dałam około 9 ząbków). Przygotowanie: Boczek kupiłam już zrolowany, nie chciałam go rozwijać, bo nie miałam sznurka żeby go ponownie związywać, więc nacierałam zrolowany
Państwo Wojtczuk gotująoddzielić od twardych łodyg i porwać na mniejsze kawałki. Upewnić się czy nasze danie ma odpowiedni smak, i ew. doprawić jeszcze do smaku. Zdjąć z ognia. Dodać jarmuż i gałązkę tymianku, zamieszać i odstawić na kilka minut. Kaszotto będzie równie dobrze smakowało w wersji bez mięsnej, kwestia upodobań i tego co aktualnie mamy w lodówce
Lubię to gotujęMałe, okrągłe cukinie na połowę przekroiłam, następnie środek wydrążyłam, farsz mięsny do nich dodałam i na grillu zapiekałam. Pod koniec ser żółty na wierzch poukładałam i sos na bazie majonezu, ketchupu i musztardy przygotowałam. Można ją jako przystawkę podawać, lub jako główne danie zajadać. Składniki: 300 mielonej wołowiny, ½ łyżeczki soli, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ½ łyżeczki
Moniki Smakołykipokazałam poniżej :). Przepis otworzy się w nowym okienku po kliknięciu w nazwę dania lub zdjęcie :) 1. Placki ziemniaczane na gotowanych ziemniakach 2. Pierogi leniwe z ziemniakami i twarogiem 3. Zapiekane ziemniaki z mielonym mięsem 4. Kotlety ziemniaczane 5. Zapiekanka ziemniaczana 6. Zupa ziemniaczana z mięsnymi roladkami 7. Ryż po persku z chrupiącymi ziemniakami 8. Rolada ziemniaczana
Przepisy AleksandrySKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego ząbek czosnku jajko bułka odciśnieta w mleku gałka muszkatałowa bułka tarta mąka sól 4 łyżki oleju z oliwy papryczka chili marchew
zielonacukinkaMamy ogromny wybór kiełbas, przeróżnych dodatków mięsnych do kanapek, ale coraz trudniej znaleźć nam coś bez chemii bez konserwantów coś naprawdę dobrego. W bardzo prosty sposób sami możemy sobie stworzyć pyszne mięso na kanapki a ile to nam da radości.Składniki: - boczek św. ok 1kg - czosnek 3 starte ząbki - sól morska 2 łyżeczki - pieprz świeżo zmielony - płatki chili
Basia w kuchniKiedyś już robiłam takie cytrynowe pulpeciki z cielęciny. Teraz odświeżyłam przepis w związku z konkursem w nowej edycji BlogerChefa. Pulpeciki są bardzo delikatne, wręcz dietetyczne, a sos aromatyczny. Danie w sam raz na niedzielny obiad. Składniki: Pulpety ? 500 g mielonej cielęciny ? 1 kajzerka ? 1 cebula ? 1 łyżka masła ? starta skórka z 1 cytryny ? 1 jajko ? gałka muszkatałowa, sól, biały(...)Kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, drobno pokroić. ? Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na łyżce masła. ? Do mięsa dodać bułkę, cebulę, jajko, skórkę z cytryny i przyprawy. ? Z masy mięsnej uformować małe kulki. ? Klopsiki wkładać do osolonego wrzątku i gotować ok. 5 minut po wypłynięciu na wierzch, odcedzić. Sos śmietanowo-kokosowy ? Masło stopić, zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. ? Zalać mleczkiem
To co kochamcytrynowe pulpeciki z cielęciny. Teraz odświeżyłam przepis w związku z konkursem w nowej edycji BlogerChefa. Pulpeciki są bardzo delikatne, wręcz dietetyczne, a sos aromatyczny. Danie w sam raz na niedzielny obiad. Składniki: Pulpety • 500 g mielonej cielęciny • 1 kajzerka • 1 cebula • 1 łyżka masła • starta skórka z 1 cytryny • 1 jajko(...)pokroić. • Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na łyżce masła. • Do mięsa dodać bułkę, cebulę, jajko, skórkę z cytryny i przyprawy. • Z masy mięsnej uformować małe kulki. • Klopsiki wkładać do osolonego wrzątku i gotować ok. 5 minut po wypłynięciu na wierzch, odcedzić. Sos śmietanowo-kokosowy • Masło stopić, zeszklić cebulę pokrojoną
To co kocham