dania mięsne - 13801 przepisów (strona:59/921)

Szare kluski 39

się wydarzyło, nie wiem. Jadłam w życiu dużo różnych potraw, mniej lub bardziej domowych. Na blogu też jest spora różnorodność, mimo że w zdecydowanej mniejszości są dania mięsne. Nie jestem fanką smalców, skwarków i dużej ilości mąki. Pewnie dlatego skrupulatnie omijałam szare kluski, przez lata. Kiedy po raz trzysta pięćdziesiąty dziewiąty kulinarne grupy na fb wciskały mi szare(...)kluskami zrobię mu szare kluski z boczkiem i cebulą. I zrobię każdemu kto akurat u nas będzie i będzie miał na nie ochotę. Proste, szybkie, w miarę tanie danie. Ale to nie koniec. Bo kluski same w sobie były świetne. Zaczęłam zastanawiać się co by do nich pasowało. I miałam akurat w lodówce kiszoną kapustę. Lekką rąsią wrzuciłam sobie

Kardamonovy
Szare kluski 1256

się wydarzyło, nie wiem. Jadłam w życiu dużo różnych potraw, mniej lub bardziej domowych. Na blogu też jest spora różnorodność, mimo że w zdecydowanej mniejszości są dania mięsne. Nie jestem fanką smalców, skwarków i dużej ilości mąki. Pewnie dlatego skrupulatnie omijałam szare kluski, przez lata. Kiedy po raz trzysta pięćdziesiąty dziewiąty kulinarne grupy na fb wciskały mi szare(...)kluskami zrobię mu szare kluski z boczkiem i cebulą. I zrobię każdemu kto akurat u nas będzie i będzie miał na nie ochotę. Proste, szybkie, w miarę tanie danie. Ale to nie koniec. Bo kluski same w sobie były świetne. Zaczęłam zastanawiać się co by do nich pasowało. I miałam akurat w lodówce kiszoną kapustę. Lekką rąsią wrzuciłam sobie

Kardamonovy
Gulasz wegański z czarnej fasoli i pieczarek 112

wspominałam ciasta wegańskie dla mnie osobiście są dość trudne do upieczenia. To, że zastąpić trzeba jajka , masło etc. innymi składnikami pochodzenia wegańskiego, czasami może być wyzwaniem. Jeśli chodzi o dania wytrawne to z nimi akurat nie mam najmniejszego problemu. W grę wchodzą różnego rodzaju warzywa , ser tofu , ziarna takie jak kasza czy ryż, orzechy, suszone owoce, mleko sojowe(...)przepis na wegański gulasz, którego podstawą są pieczarki i czarna fasola. Gulasz świetnie smakował podany z chlebem ale możecie go także podać z ziemniakami, jako dodatek do dań mięsnych lub z jajkiem w koszulce (jeśli oczywiście nie jesteście weganami). Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego

mecooks
Pieczeń rzymska z portobello, bazylią i cheddar 149

mielonych koletów. Pieczeń smakuje zarówno na ciepło do obiadu, jak i na zimno na kanapkę. Dlatego zawsze przyrządzam pieczeń z dużej porcji mielonego. Pieczeń rzymska to nieskopmlikowane danie mięsne na co dzień lub na imprezę. Zazwyczaj przyrządza się je z gotowanym jajkiem. Dzisiaj zapraszam na włoski twist, pieczeń z grzybami portobello, bazylią i cheddar. Pieczeń oczywiście należy piec(...)zrumienił. Odczekaj aż pieczeń lekko przestygnie i dopiero pokrój na kawałki. Ugotowane ziemniaki zmiksuj z łyżką masła i mlekiem na puszysto. Wymieszaj puree z kaparami i natką pietruszki. Polej danie przygotowanym sosem grzybowym, kliknij w link.     Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Pieczeń rzymska z portobello, bazylią i cheddar appeared first on Blog

codojedzenia
Pieczona karkówka z młodymi ziemniaczkami w marynacie ziołowo-czosnkowej 193

karkówką i młodymi ziemniaczkami w roli głównej . W szystko pysznie razem upieczone w rękawie foliowym w piekarniku. Danie wybitnie jednogarnkowe , bez potrzeby używania nadmiaru naczyń do jego przygotowywania i konieczności zmywania licznych "skorup" po jedzeniu.  Mięsiowo zapo da ł am z ugotowanym na półtwardo kalafiorem.   Składniki na porcję dla 3-4 osób: 4 plastry karkówki(...)rękawa do pieczenia wrzucić na dno ziemniaczki - na ich wierzch wyłożyć pozostałości marynaty z miski z ziemniakami . Na to położyć plastry karkówki - w jej wierzch wklepać resztki marynaty mięsnej . Rękaw zamknąć z obydwu stron klipsami, przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do nagrzanego do 200C piekarnika - w 1/3 wysokości, grzałka góra-dół, bez termoobiegu .  Przez pierwsze 45 minut

Grunt to przepis!
Zapiekanka ziemniaczana z gorgonzolą, szpinakiem i boczkiem / Bacon, spinach and gorgonzola potato gratin 233

Dziś przedstawiam kolejną propozycję na doskonały dodatek d każdego dania głównego. Pyszna zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i boczkiem w sosie śmietanowym z dodatkiem gorgonzoli, zapieczona pod warstwą parmezanu. Bardzo łatwa w przygotowaniu, a na pewno posmakuje całej rodzinie. Jest świetna do dań mięsnych jak i rybnych, chociaż resztki zjadłam zupełnie bez niczego i też byłam zachwycona. Znalazłam(...)godzinę. Po tym czasie zdejmij folię, posyp parmezanem i zapiekaj przez kolejne 10-15 minut do zarumienienia. Wyjmij z piekarnika odstaw na 5 minut, po czym podawaj z ulubionym daniem głównym. Smacznego! English version Bacon, spinach and gorgonzola potato gratin (4-6 servings) Ingredients: 250 g of fresh spinach 1 kg potatoes, peeled and cut into very thin slices

karmelowy
Kotlety mielone z kurczaka 210

Mielonego można zrobić na kilkanaście różnych sposobów. Dziś zapraszam Was na przepis na mielonego z mięsa kurczaka, do zrobienia którego najlepiej użyć mięsa z podudzia. Będzie

nietylkopasta.pl
Keto Green Velvet Cake (Paleo, LowCarb) 105

blogu nie ma zbyt wiele przepisów na dania ze szpinakiem . To w sumie trochę dziwne, bo zaliczam się do tej grupy osób, które zdecydowanie lubią to warzywo. Może nie jadam go codziennie, ale pojawia się na moim stole regularnie czy to w formie duszonej jako dodatek do dań mięsnych albo rybnych czy też w formie świeżych liści(...)prostu wiosna uderzyła mi do głowy… Green Velvet Cake Kolejny zielony wiosenny wypiek na tapecie, czyli Keto Green Velvet Cake z okazji Międzynarodowego Dnia Szpinaku. Dołączacie do świętowania? Dania Deser Kuchnia Amerykańska , Wege Keyword ciasta z kremem , ciasto kokosowe , ciasto z owocami , jajka , owoce , szpinak Porcje 16 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 25 minut Składniki Ciasto

Modern Cave Girl
Szynka pieczona ze skórą 153

skórą to doskonałe danie na obiad lub po wystudzeniu, jako wędlina na kanapkę. Chrupiąca dobrze wypieczona skórka i delikatne kruche mięso w środku. Uczta smakowa dla miłośników dań mięsnych. Wspaniałego aromatu szynce nadają przede wszystkim goździki, którymi nakłuta jest cała skóra. Dzięki pieczeniu szynki ze skórą, mięso w środku nie jest suche, gdyż wytapiający się tłuszcz je nawilża(...)dalej piec około 1,5 godziny. Czas pieczenia zazwyczaj przyjmuję na 1 kg mięsa 1 godzina pieczenia, ale może on się nieco różnić i zależeć od grubości danego kawałka mięsa i indywidualnych predyspozycji piekarnika.  Po upieczeniu wyjąć goździki, a przed krojeniem chwilę odczekać, aby mięso doszło i zatrzymał się proces pieczenia. Zobaczcie również przepis na pyszną  karkówkę

Kuchcik gotuje
Sałatka tabbouleh 168

witaminy, prosta sałatka z bardzo drobno pokrojonych warzyw, dużej ilości świeżej natki pietruszki i kaszy bulgur, doprawionych sokiem z limonki i oliwą z oliwek. Pasuje zarówno do dań mięsnych, jak i wegetariańskich. Sałatka tabbouleh nazywana też tabouleh, tabbouli, tabouli lub taboulah jest prawdopodobnie najbardziej znaną bliskowschodnią sałatką. Pierwsze przepisy na sałatkę tabbouleh  pochodzą z pogranicza Libanu i Syrii(...)smaki i aromaty wzajemnie się przenikną. Do czego podawać tabbouleh Tabbouleh stanowi świetny dodatek do wszelkiego rodzaju pieczonych lub grillowanych mięs oraz ryb. Może być też podawana do takich dań jak falafel czy grillowane warzywa. Tabbouleh arabska sałatka z pietruszki  składniki na cztery porcje 4 łyżki kaszy bulgur 2 duże pęczki natki pietruszki 3 liście sałaty lodowej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
TURECKIE CHLEBKI BEZGLUTENOWE Z INDYKIEM, PAPRYKĄ, KUKURYDZĄ I ZIARNAMI. 177

takie łatwe, to nie takie proste... przejść koło nich obojętnie! Pachnące połączenie ciepłego, domowego, zdrowego dania, szybkiej i nietypowej kanapki i oryginalnego fast-fooda to nasz sposób na pyszny obiad. Jeśli połączy się siły, to gotowy będzie szybkiej niż trwałoby ugotowanie ziemniaków. I tak też zrobiłyśmy tym razem - w czasie gdy uwieszona na telefonie starsza kucharka bawiła się(...)jest bukiet ziół, takich jak: rozmaryn, mięta, bazylia, szałwia, tymianek, cząber, oregano, majeranek, pietruszka. Ta kompozycja sprawia, że mieszanka ziaren „ZIOŁOWO MI!” znajduje zastosowanie w daniach kuchni śródziemnomorskiej, sałatkach, zupach, twarogach, daniach mięsnych oraz rybnych, potrawach z grilla, oraz jako smaczny dodatek lub wręcz baza do kanapek. Zawarte w mieszance zioła mają świetny wpływ na Wasze zdrowie

Wypisz Wymaluj
Kluski śląskie - kulinarny recycling 77

kartofli i trzeba je przed nim chować, jeśli mają z nich powstać inne dania.  Dziś na myśli mam kluski śląskie, ale z pozostałych gotowanych ziemniaków można zrobić wiele fajnych potraw. Choćby ruskie pierogi, zapiekanki, smażone placki czy knedle. Jak z wieloma tradycyjnymi daniami w każdej rodzinie można robić kluski śląskie nieco odmiennie, ale chyba raczej zawsze(...)kluski ugotować ziemniaki, ale to mocno wydłuża czas ich przygotowania. Wygniecione, sprasowane, czy jak tam robicie puree, kartoszki muszą być wystudzone, a to zabiera trochę czasu. I dlatego takie mięsne dania w sosach jak gulasz, zrazy, bitki czy rolady, jemy raczej z dodatkiem kaszy, pampuchów lub puree. A przecież kluski z uroczą małą dziurką pełną pysznego sosu

I tu będę miała takie te
Rożki ze szpinakiem i fetą 141

głód. Można je podawać samodzielnie lub maczać w zimnym sosie ( czosnkowym , musztardowym , pomidorowym , bazyliowym ). Podane do barszczu czerwonego, doskonale zastąpią klasyczne paszteciki Są świetnym pomysłem, jeśli masz ochotę na danie bez mięsa, musisz przygotować potrawę dla wegetarian lub coś dobrego w postny piątek   Pomysły na przekąski: ** Ruloniki z pastą jajeczną ** Tatar z łososia z majonezem ** Bruschetta z pomidorami(...)ciasto francuskie:   Rożki francuskie z jabłkami   Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego   Pizzerinki z ciasta francuskiego   Paluszki z ciasta francuskiego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na mięsne dania… Klops Kotlety drobiowe z majonezem Gniazdka z mięsa mielonego Cukinia faszerowana mięsem Kurczak w parmezanowej panierce

Kulinarny S.O.S.
Pasta i basta!- domowy makaron z szybkim sosem 165

znajdziemy tu sosy, marynaty i smakowe masła, przystawki, przekąski i pizze, główne dania, potrawy z jaj, potrawy z warzyw, dania z ryb i skorupiaków, dania mięsne, przepisy na drób, dziczyznę, sery i desery. Nowe wydanie dodatkowo przed każdym rozdziałem i podrozdziałem zawiera obszerny wstęp, opisujący podstawowe kwestie związane z doborem składników, wykorzystane techniki(...)czekać w lodówce 24 godziny zanim zajmiecie się jego obróbką. Podzielcie ciasto na 2-3 porcje i wywałkujcie bardzo cienko na podsypanym mąką blacie lub w maszynie do makaronu. Dajcie płatom podeschnąć. Moment, w którym makaron można zacząć kroić jest łatwy do wyczucia – ciasto zaczyna wtedy przypominać w dotyku skórę a po złożeniu płata na płat – nie klei się

Karo in the Kitchen
Faszerowane roladki z mielonej wołowiny 98

Faszerowane roladki z mielonej wołowiny Kruche i soczyste zraziki, wypełnione pysznym serowo-pieczarkowym farszem i duszone w delikatnym, ciemnym sosie pieczeniowym, to pomysł na obiad idealny

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania